”Liian pitkä; en lukenut” – Sinä, varmaankin.

Olet ihan oikeassa, toimintasuunnitelmat ovat raskasta luettavaa. Siksipä tässä Fokuksen toimintasuunnitelman lyhennetyssä versiossa esitellään kantavat teemamme vuodelle 2017. Ehkäpä tärkeimpänä puhutaan kuitenkin, aivan oikein, Sinun roolistasi Fokuksessa. Pidä kiinni verkkoselaimestasi, sillä nyt seuraa dynaaminen lukuseikkailu, jollaista ei toimintasuunnitelmien saralla ole ennen nähty!

Luotettavuus

Fokus valvoo etujasi. Edustamme opiskelijoita yliopiston ja muiden järjestöjen suuntaan. Edustaminen onnistuu tietysti vain, jos saamme kuulla ajatuksistasi. Jos sinua kohdellaan väärin opinnoissasi tai tarvitset muuten luotettavan kuuntelijan, me autamme.

Ammattimaisuus

Fokus on suuri ainejärjestö. Se tarkoittaa mittavia resursseja toimintaamme, mutta ennen kaikkea se tuo meille vastuun toimia avoimesti ja ammattimaisesti. Huolellisuudella ja läpinäkyvyydellä teemme toiminnastamme Sinulle helposti lähestyttävää. Samalla näyttäydymme osaavina ja tyylikkäinä koko yliopistoyhteisössä.

Voi ei, kaikki muuttuu, jee!

Fokus ottaa muutokset vastaan mahdollisuuksina. Uudet opiskelijamme eivät enää jakaudu erillisiin pääaineisiin: siispä selvitämme kaikki mahdollisuutemme edustaa heitä parhaiten jatkossa. Jaamme Opinkiven alakerrassa olevan ainejärjestötilamme muiden järjestöjen kanssa: siispä teemme yhteistyötä, jotta saamme tilasta viihtyisän ja suositun oleskelupaikan. Emme ainoastaan ota muutosta vastaan, vaan teemme sitä itse.

Yhteisö

Aiemmilla kohdilla on merkitystä ainoastaan, jos Sinä olet osa Fokusta. Monet muuttavat yliopistoon tullessaan täysin uuteen kaupunkiin. Kaikki on uutta, pelottavaakin. Fokuksen täytyy olla yhteisö, joka ottaa opiskelijan avosylin vastaan ja tarjoaa tukea niin opinnoissa kuin vapaa-ajallakin. Vuonna 2017 käytämme resurssejamme, niin rahaa kuin työpanosta, yhteisön luomiseen. Se tarkoittaa laajaa toimintatarjontaa, joka ei ainoastaan kutsu jäseniä mukaan, vaan kutsuu heidät mukaan kehittämään ja ideoimaan.

 

Okei, mutta mitä tapahtuu käytännössä?

Toimintasuunnitelmamme ei ole vain linjauksia ja periaatteita. Tässä on esimerkkejä siitä, mitä käytännössä teemme näiden tavoitteiden eteen.

Tehostamme viestintää ja teemme siitä kaksisuuntaista. Kun hallitus suunnittelee ja ideoi, kerrotaan puheenaiheista reaaliajassa Twitterin välityksellä ja myöhemmin koonteina erityisesti Facebookissa. Kun sinulla on ehdotus tai palaute, saat toimitettua sen meille haluamallasi tavalla. Jäseniä myös kutsutaan mukaan ideoimaan ja samalla viettämään aikaa hallituksen kanssa.

Tehdään yhdessä. Mennään yhdessä tutustumaan harrastusmahdollisuuksiin, liikuntavuoroihin, ainejärjestötilaan, luontoon ja kulttuuriin.

Mitä Fokus omistaa? Järjestömme omaisuutta kartoitetaan ja siitä pidetään tarkasti kirjaa. Esimerkiksi ainejärjestötilastamme löytyvä omaisuus on jo listattuna verkkosivuillamme.

Tiedotetaan koulutuspoliittisista asioista. Kopomme tekevät ahkerasti töitä, tiedotamme heidän toiminnastaan myös jäsenille.

Seurataan edistymistä. Palaamme määräajoin tarkastelemaan toimintasuunnitelmaamme ja arvioimme tavoitteiden etenemistä läpi vuoden.

Tervetuloa mukaan!