Fokuslaiset vaihdossa: Kampuselämää Jenkeissä - Ronja

Missouri State Universityn eli tuttavallisemmin MSU:n kampus on kuin suoraan jenkkileffoista. Rakennukset jakautuvat pitkälti tiedekuntien ja laitoksien mukaan, asuntoloita on ympäri kampusta, kirjasto on valtava ja joka puolella näkyy yliopiston maskottikarhu. Urheiluvaihtoehtojakin on tarjolla esimerkiksi salin, kiipeilyseinän ja uima-altaan muodossa. MSU:n kampus on kuitenkin mukavan kompakti ja puolelta toiselle kävelee suurin piirtein vartissa.

WhatsApp Image 2018-05-15 at 19.18.54 (1).jpeg

Syöminen kampuksella hoituu dining halleissa, joita on koko kampuksella kolme. Ruokalat ovat viikolla auki pitkälti koko päivän ja viikonloppuna parin tunnin pätkissä pitkin päivää. Mun ISEP-vaihtomaksuun kuului meal plan näihin ruokaloihin, eli saan käydä syömässä 19 kertaa viikossa. Ruokaloiden lisäksi ylioppilaskunnan rakennuksesta löytyy superterveellisiä ruokavaihtoehtoja, kuten Subway, Papa John’s ja Chick-fil-A. Näihin meal plan ei valitettavasti ylety, mutta mun onneksi ISEPin vaihtomaksuun kuului myös 180 dollarin edestä boomer meals -rahaa, joka ladataan yliopiston omalle opiskelijakortille ja jota voi sitten käyttää näihin pikaruokaloihin. Pitsaa on siis tullut syötyä koko rahan edestä.

Strong Hall eli yhteiskuntatieteilijöiden päämaja

Strong Hall eli yhteiskuntatieteilijöiden päämaja

WhatsApp Image 2018-05-15 at 19.18.54 (1).jpeg

MSU:ssa on opiskelija-asumista varteen yhteensä kahdeksan asuntolaa sekä kaksi kerrostaloa. Suurin osa vaihtareista – minä mukaan lukien – asuu 18-kerroksisessa Sunvilla Towerissa, josta löytyy kahden, kolmen ja neljän hengen kämppiä. Suurin osa joutuu jakamaan huoneen ennestään tuntemattoman ihmisen kanssa, mutta mulla kävi niinkin hyvä tuuri, ettei mulle tullut kämppistä koko keväänä. Sain siis nautiskella päälle 40 neliön kämpästä ihan itsekseni. Sunvillassa asuminen on muutenkin aikamoista herkkua verrattuna asuntoloihin, jotka saavat DDR:n näyttämään luksusasumiselta. Kämpästä löytyy valmiina mm. isot sängyt, 48 tuuman telkkari ja sohvaryhmä, joiden lisäksi ei paljon muuta tarvitsekaan. Kokolattiamattoon on tottunut myös yllättävän kivuttomasti!

WhatsApp Image 2018-05-15 at 19.30.03.jpeg

Kampuksella elämisessä on omat hyvät ja huonot puolensa. Kampuksella asuessa on vähän outojakin sääntöjä, kuten esimerkiksi se, että kynttilöitä ei saa olla asunnossa ollenkaan eikä seinällä oleva juliste saa olla tiettyjä mittoja isompi. Sunvilla on myös ainut rakennus, jossa asukkaat saavat pitää viinaksia, mikä tuntuu aikamoiselta hyysäykseltä. Toisaalta täällä tuntee todella olevansa osa yhteisöä, kun kaikki kaverit ja tutut asuvat joko samassa rakennuksessa tai 5 minuutin kävelymatkan päässä.

WhatsApp Image 2018-05-15 at 19.18.53.jpeg