Kannanotosta seuraavat toimenpiteet

YFI-laitoksen kopot kävivät tapaamassa laitoksen johtoa ja muuta yliopiston henkilökuntaa tekemäämme kannanottoon liittyen. Tarkoituksena oli keskustella kannanotossa esittämistämme huolista ja toimenpide-ehdotuksista asioiden parantamiseksi. Saimme laitokselta hyvän vastaanoton kehittämisehdotuksillemme. Asioita lähdetään kehittämään seuraavilla toimenpiteillä:

➔ Ensi viikolla on alkamassa kuukausittain järjestettävät ohjauskioskit, joissa on paikalla henkilökuntaa vastailemassa opiskelijoiden kysymyksiin sekä keskustelemassa yleisesti opinnoista. Kioskit toimivat pop up-periaatteella, eli niissä voi käydä paikan päällä kysymässä opintoihin liittyviä kysymyksiä. Ensimmäinen ohjauskioski järjestetään 28.9. klo 8.15-10 ja se on tarkoitettu fukseille. Tulevat kioskit on suunnattu kaikille opiskelijoille, ja näistä pyritään ainejärjestöjen kautta välittämään tietoa eteenpäin.

➔ Tehostetaan tiedotusta ohjaustilaisuuksista ja tapaamisista. Myös ainejärjestöjä pyritään hyödyntämään tiedottamisessa.

➔ Laitos ei pysty itse vaikuttamaan henkilöstöresurssiongelmaan opinto-ohjauksessa, mutta ongelma on kuitenkin huomioitu myös ylemmillä tahoilla. Asiaa pyritään viemään edelleen eteenpäin.

➔ Opinto-ohjausta on pyritty suuntaamaan myös opintosuunnille. Jokaisessa opintosuunnassa on yhteyshenkilöitä, jotka antavat opinto-ohjausta opintojen sisältöihin liittyen ja opintojen suunnitteluun. Kyseiset henkilöt löydät täältä. Nettisivuille tulossa vielä informatiivisempi taulukko sen suhteen, keneen ottaa yhteyttä missäkin tilanteissa.

➔ Useat koulutussuunnittelijoille tulevat viestit koskevat opiskelijoiden tulevaisuutta ja työllistymistä. Opiskelijoiden urasuunnittelua varten ideoitiin tapahtumaa, jossa opiskelijat kokoontuisivat suunnittelemaan tulevaisuuttaan ja mahdollisia urapolkuja. Ideaa kehitellään.

➔ Harjoittelusta ja harjoittelukäytänteistä järjestetään opiskelijoille infotilaisuus marraskuun alussa. Harjoittelutyöryhmää pyritään myös elvyttämään uudestaan laitoksen puolesta. Harjoittelutyöryhmässä myös muiden työryhmien tavoin opiskelijaedustaja.

➔ Henkilökunta oli pahoillaan myöhästyneistä vastaavuustaulukoista, joiden julkaisemisen eteen he tekivät kovasti töitä. Opiskelijoille luvattiin pahoitella tapahtunutta vielä erillisellä viestillä.

➔ Jatkavien opiskelijoiden infotilaisuuden tallenne on tulossa saataville, jotta nekin opiskelijat, jotka eivät olleet paikalla infotilaisuudessa, voivat saada samat tiedot.

➔ Koulutussuunnittelijat saavat tällä hetkellä hyvin paljon samanlaisia kysymyksiä, jonka takia tallenteen yhteyteen tulossa UKK, eli usein kysytyt kysymykset. Kopot lupasivat toimittaa näitä kysymyksiä lisää koulutussuunnittelijoille.

Kopot olivat tyytyväisiä laitokselta saamaamme vastaanottoon ja rakentavaan keskusteluun. Ehdotuksistamme oltiin aidosti kiinnostuneita ja tulimme kuulluiksi. Laitos lupasi ryhtyä edellä mainittuihin toimenpiteisiin ja me puolestamme lupasimme auttaa laitosta esimerkiksi tiedotuksen kanssa, jotta opiskelijat löytäisivät helpommin tarvitsemansa tiedot. Näillä eväillä lähdemme yhdessä kehittämään asioita parempaan suuntaan!