hallitus 2017

 
 
karisuomalainen.png

kari suomalainen - puheenjohtaja

Moi! Olen Kari ja toimin vuoden 2017 ajan Fokuksen puheenjohtajana. Olen toisen vuoden sosiologian opiskelija, joskin Jyväskylässä ja yliopistolla olen viihtynyt jo hieman kauemmin. Ennen tätä vartuin Varkaudessa, mistä huolimatta Savo ja savolaisuus ovat lähellä sydäntäni.

Tärkeimpiä tehtäviäni tänä vuonna on huolehtia Fokuksen toiminnan kehittymisestä opinto- ja tiedekuntarakenteiden mukana. Onnekseni saan tässä työssä avustaa aivan mahtavaa porukkaa: Fokuksen uutta, uudistusmielistä ja innokasta hallitusta. Meitä kannattaa vastuualueesta riippumatta lähestyä kaikenlaisten ideoiden ja jutustelun merkeissä!

Ainejärjestöhommien ja opiskelun ohella käytän aikaani milloin mihinkin, mutta kärkipäässä lienevät typerien vitsien keksiminen, median pakkomielteinen seuraaminen ja liiallisen innostumisen välttely. Joskus kirjoitan jotain.

Toivon, että otat minuun rohkeasti yhteyttä aina, kun palautetta, ehdotuksia tai muuta asiaa putkahtaa päähän. Yhteyden minuun saa esimerkiksi sähköpostilla (kari.m.suomalainen(at)student.jyu.fi), Facebookilla tai tulemalla suoraan juttelemaan yliopistolla ja kaikenmaailman iltariennoissa.

 

Antti ollikainen - varapuheenjohtaja

Moro! Mun nimi on Antti, olen ensimmäisen vuoden yhteiskuntapolitiikan opiskelija ja tulen Mikkelistä. Olen myös ensimmäistä vuotta hallituksessa ja paljon intoa täynnä. Pidän paljon liikkumisesta ja erityisesti jalkapallo on lähellä sydäntäni.

Toimin Fokuksessa varapuheenjohtajana ja toimenkuvani on heilua vähän jokaisella ainejärjestön osa-alueella. Tehtäviini kuuluukin Fokuksen asioista perillä oleminen, muiden hallituksen jäsenten ja toimihenkilöiden tukeminen tarvittaessa ja kaikkein tärkeimpänä puheenjohtajan avustaminen kaikissa tilanteissa. Eli jos et tiedä ketä hallituksessa lähestyä, ja sinulla on ehdotuksia, palautetta, kysymyksiä tai muuten vaan juttelufiilis, ota yhteyttä. Mut voi tavoittaa Facebookilla ja sähköpostilla antti.ollikainen@hotmail.fi

.

anttiollikainen.png
 
ronjavauhkonen.png

Ronja vauhkonen - sihteeri & tiedotusvastaava

Moikka! Mun nimi on Ronja ja oon kotoisin Suomen mansikkapääkaupungista Suonenjoelta. Opiskelen toista vuotta sosiologiaa ja vaikka Fokuksen tapahtumissa onkin tullut pyörittyä fuksivuodesta lähtien, niin olen nyt ensimmäistä kertaa mukana Fokuksen toiminnassa.

Toimin tänä vuonna Fokuksen sihteerinä sekä tiedotusvastaavana. Sihteerinä hoidan kokousjärjestelyt ja kirjoitan jokaisesta kokouksesta pöytäkirjan. Tiedotusvastaavan hommiin taas kuuluu yleisesti ottaen tiedonkulusta huolehtiminen esimerkiksi sähköpostilistaa pyörittämällä.

Jos sulta löytyy kehitysideoita tiedottamiseen tai on muuta asiaa niin mut saa kiinni sähköpostilla (ronja.m.vauhkonen@student.jyu.fi) tai sitten Facebookista.

 

Janne toivonen - talousvastaava

Moro! Olen Janne, ja toimin Fokuksen tämän vuoden talousvastaavana. Olen yhteiskuntapolitiikan ensimmäisen vuoden opiskelija, joten ensimmäistä kertaa myös hallituksen toiminnassa mukana. Harrastelen laitesukellusta ja jääkiekkoa, toisin kiekkoharrastus on nykyään enemmän penkkiurheilun puolella.

Talousvastaavana tärkeimpiä tehtäviäni on kirjanpito, rahaliikenteen seuraaminen ja budjetin tarkkailu. Jos kaipaat kulukorvauslappuja, sössit sitsien maksamisen tai jos sinulla on mitään talouteen liittyvää asiaa, niin laita sähköpostia osoitteeseen jantapto@student.jyu.fi.

jannetoivonen.png
 
21686006_10210369088803775_9127290670923989424_n.jpg

Vilma viitasaari - Sosiaalityön koulutuspoliittinen vastaava

Moi! Olen Vilma ja ensimmäisen vuoden sosiaalityön opiskelija. Toisena pääaineena opiskelen luokan- ja musiikinopettajaksi, eli tekemistä riittää kyllä arkena! Vapaa-aikani kuluu enimmäkseen musiikkiin ja spontaaneista asioista innostumiseen.

Toimin hallituksessa sosiaalityön koulutuspoliittisena vastaavana, eli mun vastuulla on edustaa opiskelijoiden ääntä esimerkiksi henkilökunnan kokouksissa ja kaikissa koulutuspoliittisissa asioissa. Jos on mielen päällä mitä tahansa opintoihin liittyvää palautetta, kysymyksiä tai ehdotuksia, laita rohkeasti sähköpostia osoitteeseen vilma.viitasaari@gmail.com, tai tule juttelemaan yliopistolla!

 

Jenna Grundström – Sosiologian koulutuspoliittinen vastaava

Moikka! Oon Jenna ja kotoisin olen Satakunnan sykkeestä, Raumalta. Opiskelen tällä hetkellä toista vuotta sosiologiaa sekä olen nyt toista vuotta Fokuksen toiminnassa mukana. Viime vuonna hoitelin tapahtuma- ja fuksivastaavan pestiä, ja tänä vuonna siirryin sosiologian kopoksi. Kopona tärkeimpiä tehtäviä on opiskelijoiden edunvalvonta, sekä toimia linkkinä henkilökunnan ja opiskelijoiden välillä. Käytännössä istun siis kokouksissa ja pidän huolen siitä, ettei meitä opiskelijoita unohdeta! Koulutuspolitiikan suunnalla eletäänkin tällä hetkellä jänniä ja kiinnostavia aikoja, ja monilla voi olla paljon kysymyksiä, joten jos pienikin asia mietityttää, nii pistä mulle viestiä tai nykäise hihasta! Parhaiten minut tavoittaa sähköpostilla: jenna.k.grundstrom@student.jyu.fi

Jenna-Grundström.jpg
hannamuroma.png

Hanna Muroma – Yhteiskuntapolitiikan koulutuspoliittinen vastaava

Hei! Nimeni on Hanna ja olen yhteiskuntapolitiikan ensimmäisen vuoden opiskelija. Olen kiinnostunut koulutuspolitiikasta, joten oman oppiaineeni kopoksi lähteminen oli itselleni luonteva valinta. Kopona istun kokouksissa ja tehtävänäni on välittää niissä kuulemaani koulutuspoliittista tietoa eteenpäin opiskelijoille, sekä vastavuoroisesti kertoa henkilökunnalle opiskelijoiden näkemyksistä ja toiveista koulutukseen liittyen. Jos sinulla on ajatuksia yhteiskuntapolitiikan koulutukseen liittyen, niin kuulisin niistä mielelläni! Jos siis kaikki ei mielestäsi ole sujunut kuin Strömsössä tai olet sitä mieltä että jokin asia on hoidettu erityisen hyvin, anna palautetta, vien sen eteenpäin! Minut tavoittaa parhaiten sähköpostitse hanna.muroma@outlook.com. Saatat bongata minut myös Agoralta tai kirjastolta, joissa vietän paljon aikaa, tule rohkeasti juttelemaan. Tehdään yhteiskuntapolitiikasta yhdessä vieläkin parempi oppiaine!

 

Vera Kauppinen – Yritys- ja ulkosuhdevastaava

Hei!

Olen Vera, yhteiskuntapolitiikan fuksi kotoisin Pohjois-Savon lempeästä syleilystä Varkaudesta. Vapaa-aikani kuluu enimmäkseen reissun päällä, mutta Jyväskylässä ollessa minut löytää osallistumassa opiskelijaelämän iloihin, kuntosalilta tai keittiöstä hyvän ruuan parissa.

Toimin tämän hallituskauden yritys- ja ulkosuhdevastaavana. Pestiin minut ajoi ainejärjestömme huippu ilmapiiri ja kova tekemisen polte. Tehtäväni on edistää Fokuksen verkostoitumista ja pitää yhteistyöasioihin liittyvät pyörät pyörimässä.

Kiinnostaako yhteistyö kettukansan kanssa?

Ota yhteyttä, vera.kauppinen@hotmail.com

 
verakauppinen.png
siniviander.png

Sini Viander – Kulttuurivastaava

Heipä hei! Olen Sini, toisen vuoden sosiologian opiskelija ja kotoisin Tampereen kupeesta Nokialta. Fuksivuonna tuli Fokuksen tapahtumissa rampattua sen verran, että päätin tänä vuonna lähteä itsekin mukaan tositoimiin. Edessä on mielenkiintoinen ja kiireinen vuosi järjestötoiminnassa, sillä olen mukana myös SYY-Jyväskylän hallituksessa. Vapaa-ajalla minut saattaa löytää kirjastolta tai Ylä-Ruthilta, mutta luultavasti olen velvollisuuksia välttelemässä ruuanlaiton parissa. 

Kulttuurivastaavana olen perillä JYYn kulttuuritapahtumista käymällä esimerkiksi kulttuurivaliokunnan kokouksissa.  Tarkoituksenani on myös järjestää hieman erilaista toimintaa biletyksen vastapainoksi: teatteria, sinfoniaa, musiikkia tai mitä vain! Ideoita ja toiveita otan oikein mielelläni vastaan ja minut saakin kiinni parhaiten Facebookista tai sähköpostilla sini.a.viander@student.jyu.fi

Jere Oksanen – Tapahtuma- ja tapahtumatoimikuntavastaava

Moikka! Mä oon Jere, toisen vuoden yhteiskuntapolitiikan opiskelija ja yksi kolmesta tapahtumavastaavasta sekä tapahtumatoimikuntavastaava. Toimin nyt toista vuotta Fokuksen hallituksessa eli kuulun hallituksemme konkareihin. Kuten tittelini paljastaa niin vastuullani ovat Fokuksen tapahtumat ja suurimmalta osin etenkin niiden toteutus (muiden tapsojen kanssa). Tavoitteenamme on järjestää kokoajan uudenlaisia tapahtumia niin tuttujen kuin myös uusien ainejärjestöjen kanssa ja ylläpitää poikkitieteellisyyttä yliopistomme muiden ainejärjestöjemme kanssa!

Jos tapahtumatoimikunta kiinnostaa niin sen löydät facebookista (https://www.facebook.com/groups/286499581507228/?fref=ts), se on tällä hetkellä murroksessa, mutta tarkoituksenamme on aktivoida se ja käyttää sitä jatkossa tapahtumien järjestämiseen! Hyppää siis mukaan!

Mikäli sinulla on tapahtumaideoita, niin otamme niitä mielellämme vastaan ja lupaamme keskustella jokaisesta saamastamme ideasta, älä siis pelkää vaan ota rohkeasti yhteyttä. Minuun saa parhaiten yhteyden facebookissa tai sähköpostilla jereoksanen26@gmail.com

ps. tuuthan sitsaamaan kanssamme, sitsaaminen on täyttä timanttia!

 

Toimihenkilöt

pinjasojakka.png

Pinja Sojakka – Tapahtuma- ja fuksivastaava

Hellouu! Olen Pinja Sojakka, 20-vuotias ruuanrakastaja Jyväskylästä. Opiskelen toista vuotta sosiaalityötä ja toimin tänä vuonna Fokuksen tapahtuma- ja fuksivastaavan tehtävissä. Vastuullani on siis järjestää paljon mahtavia tapahtumia kaikille ketuille yhdessä muiden tapahtumavastaavien kanssa sekä erityisesti huolehtia tulevien fuksien tapahtumista ja tutustumisesta ainejärjestöömme! 
Järjestöhommiin minut houkutteli mukaan Fokuksen ilmeisen hyvä meininki, josta nautin aiemmin tapahtumien osallistujana. Halusin päästä välittämään tätä fiilistä muillekin ja houkuttelemaan kaikkia kiinnostuneita mukaan illanviettoihin sun muihin juttuihin. Pidänkin erityisen tärkeänä, että jokainen fokuslainen kokee olevansa tervetullut järjestämiimme tapahtumiin, oli sitten ensikertalainen tai konkari. Tämä ei aina ole itsestäänselvyys, ja siksi toiminnan kehittäminen on aina tarpeen! Olisikin mahtavaa kuulla teidän mielipiteitänne ja toiveitanne tapahtumiin liittyen! Tulkaa siis ihmeessä juttelemaan tai laitelkaa viestiä Facebookin välityksellä tai sähköpostitse, osoitteeni on pipasoja@student.jyu.fi.

 

Sera Heikkilä – Tapahtuma- ja 3miot-vastaava

Moikka! Olen Sera, 20-vuotias Stadilainen etelän vetelä.  Opiskelen ensimmäistä vuotta sosiologiaa ja toimin tänä vuonna Fokuksen tapahtuma- ja 3miovastaavana. Olen ollut järjestötoiminnassa mukana lukiosta asti joten luonnollisesti minun oli pakko hypätä Fokuksen kelkkaan heti fuksivuonna, enkä kadu hetkeäkään! Meillä on ihan huippu jengii mukana tänä vuonna ja yhdessä me järkätään teille kaikille huikeita monipuolisia tapahtumia läpi vuoden. Mun vastuulla on erityisesti 3miot, joten jos niistä tulee mitään kysyttävää tai kommentoitavaa niin rohkeesti nykäsee hihasta!

Vapaa-aikaa mulla aika niukasti tuntuu olevan, mutta se vähä mitä on kuluu yleensä joko CrossFitin parissa tai YouTuben syövereissä. Mut voi tavoittaa osoitteesta seemheik@student.jyu.fi, Facebookissa tai voit tulla jutustelemaan jos törmäät kampuksella tai Fokuksen tapahtumilla.

Ja vielä lopuksi muista, että Fokus kuuluu kaikille, eli rohkeasti mukaan! 

Screen+Shot+2017-03-29+at+21.24.00.png
mikkileppä-300x300.png

Mikki Leppä – Liikuntavastaava

Morjes! Olen Mikki Leppä ja tulen Suomen Chicagosta, Lahesta. Opiskelen ensimmäistä vuotta yhteiskuntapolitiikkaa ja olen näin ollen myös ensimmäistä kertaa Fokuksen toiminnassa mukana. Vastuualueena toimii kettukansan liikuttaminen, eli järjestän erilaisia liikuntatapahtumia ja -kokeiluja. Huolehdin myös Fokuksen liikuntavuorosta ja infoan mahdollisista liikuntatapahtumista. Jos sinulla on joku toive liikunnan saralta, älä pelkää ottaa yhteyttä ja ehdottaa jotain lajia tai kokeilua. Ehdotuksia otan vastaan sähköpostiini: mikki.leppa@gmail.com. Ei muuta kuin tervetuloa liikkumaan hyvässä seurassa kaikkiin tuleviin liikuntatapahtumiin..

 

Ina Laukkanen – Sosiaalipoliittinen vastaava

Heippa! Olen Ina, Fokuksen sosiaalipoliittinen vastaava ja ensimmäisen vuoden yhteiskuntapolitiikan opiskelija. Tykkään kissoista, corgeista, maalaamisesesta, kahvista ja hymyilystä. Jos tarvitset apua esimerkiksi asumisen, toimeentuloon, kiusaamiseen tai muihin huoliin, niin ota yhteyttä. Muutenkin saa mielellään tulla juttelemaan. 

Tarkoitus olisi järjestää kevään aikana erilaisia alkoholittomia tapahtumia, kuten lautapeli- tai elokuvailtoja. Jos sinulla on ideoita ja toiveita, joita haluaisit että Fokus järjestää, niin laita viestiä! Sähköpostiosoitteeni on ina.laukkanen@gmail.com.

inalaukkanen.png
 
16299010_1213835292019202_814800643346424747_n.jpg

Janina Ranta – Ympäristö- ja kehitysyhteistyövastaava

Heippa! Olen Janina Ranta ja tulen tulen Seinäjoelta. Opiskelen ensimmäistä vuotta yhteiskuntapolitiikkaa ja toimin tänä vuonna Fokuksen ympäristö -ja kehitysyhteistyövastaavana, joka onkin ensimmäinen kunnollinen kosketukseni järjestötoimintaan. Pyrin tiedottamaan kettukansaa muun muassa erilaista tapahtumista liittyen molempiin edellä mainittuihin toimenkuviin. Toimin yhteistyössä JYY:n kehitysyhteistyö – sekä ympäristövaliokunnan kanssa. Otahan rohkeasti yhteyttä jos mieleesi tulee villejä ideoita, mitä toivoisit toteutettavan. Kysyä voi myös mitä tahansa muuta teemojen ympäriltä tai niiden ulkopuolelta. Parhaiten minut tavoittaa sähköpostistani: janina.ranta@gmail.com tai puhelinnumerosta 050-5532395. Tule mukaan!

Nelli Hanhineva – Kansainvälisyysvastaava

Moikka! Oon Nelli, Fokuksen tämän vuoden kansainvälisyysvastaava ja ekan vuoden sosiologian opiskelija.Vapaa-aikaani kulutan hyvän ruuan, liikunnan ja reissaamisen merkeissä. Tämä on itselleni ensimmäinen kosketus järjestötoimintaan, joten uusia kokemuksia tuleva vuosi hallituksessa tuo varmasti mukanaan ja sitä innolla odotankin. Tärkein hommani kv-vastaavana on olla linkkinä Fokuksen ja sen vaihto-opiskelijoiden välillä, joten jos tulee jotain ideoita tai kysymyksiä esimerkiksi vaihto-opiskelijatoimintaan tai ihan mitä vain kansainvälisyyteen liittyen, saa ottaa yhteyttä. Parhaiten minuun saa yhteyden sähköpostin nellihanhineva@gmail.com kautta.

nellihanhineva.png
idaloponen-207x300.png

Ida Loponen – Fogue-vastaava

Hei! Olen Ida, toisen vuoden yhteiskuntapolitiikan opiskelija. Opiskelujen ohella vietän aikaa kirjoittamisen, hyvän musiikin ja (roska)sarjojen parissa. Kiireisen fuksivuoden jälkeen koin tulleen sopiva aika lähteä mukaan järjestötoimintaan, ja tässä sitä nyt ollaan.

Vastaan tänä vuonna ainejärjestömme oman lehden, Foguen, toimittamisesta. Lehti on jo pitkään ollut fuksien ensikosketus Fokukseen ja mieluisaa vuosittaista luettavaa järjestöön jo kuuluvillekin. Koska alamme tutkintouudistusten myötä myös ainejärjestöissä monet asiat ovat mahdollisesti muuttumassa, tulee tämänvuotinen lehti todennäköisesti heijastamaan tätä vaihetta. Tavoitteenani onkin navigoida näitä muutoksen tuulia parhaani mukaan.

Mikäli sinulta löytyy juttuidea ja/tai kiinnostusta kirjoittaa lehteen tai on muuta asiaa, ota yhteyttä. Minut tavoittaa parhaiten sähköpostilla idmalopo@student.jyu.fi