Hallitus 2019

 
 
Nimetön suunn.malli (3).png

nelli nora - puheenjohtaja

Hei! Olen Nelli Nora, kolmannen vuoden yhteiskuntapolitiikan opiskelija ja kotoisin Etelä-Savon parhaalta mökkipaikkakunnalta, Mäntyharjulta. Tänä vuonna saan toimia rakkaan Fokuksen puheenjohtajana, jolloin vastuullani on organisoida ja kehittää toimintaa yhdessä meidän mahtavan hallituksen kanssa. Tykkään myös valokuvaamisesta, viherkasveista, metsäretkistä ja mun koirasta.

Mikäli mielessäsi on mitä tahansa palautetta, kysymyksiä tai ideoita, niin tuuthan rohkeasti juttelemaan tai laita sähköpostia osoitteeseen fokus.puheenjohtaja@gmail.com!

 

oona tenkanen - varapuheenjohtaja

Moikka! Olen Oona, toisen vuoden yhteiskuntatieteiden ja filosofian kanditutkinnon opiskelija. Opintosuuntana mulla on sosiologia, jonka lisäksi eHops on täyttynyt kirjavalla kattauksella muita mielenkiintoisia opintoja. Vapaa-aikani vietän, opiskelijarientojen, tanssin, partion sekä tietenkin järjestötoiminnan parissa.

Fokuksessa toimin tänä vuonna varapuheenjohtajana, eli olen niin puheenjohtajan, hallintotiimin kuin koko hallituksen apukätenä. Tulevasta vuodesta olen erittäin innoissani, sillä hallituskausi huipentuu Fokuksen 45. vuosijuhliin, joita saan olla mukana järjestämässä. Olen myös vastuussa meidän upeista haalarimerkeistä, joten mikäli sateenkaari-Marx ei vielä korista sun lahjetta, laita viestiä fokus.tuotteet@gmail.com. Jos tulee mitä tahansa muuta mieleen, voi yhteyttä ottaa joko oona.a.e.tenkanen@student.jyu.fi tai nykäisemällä hihasta kampuksella

Nimetön suunn.malli (5).png
 
Nimetön suunn.malli (6).png

emma lautala - sihteeri ja fuksivastaava

Heippa! Olen Emma ja toimin Fokuksessa sihteerinä. Olen YFI:n yhteisen kandiohjelman fuksi ja opintosuunnaksi näyttäisi näillä näkymin valikoituvan yhteiskuntapolitiikka. Täällä sitä siis ollaan vasta-alkajana mukana myös Fokuksen hallitushommissa (sekä järjestöhommissa ylipäätäänkin).

Pestini puitteissa hoitelen kokousjärjestelyihin liittyviä asioita sekä näpyttelen pöytäkirjaa kokouksista. Ennen kaikkea odotan, että pääsen näkemään Fokuksen toimintaa monipuolisesti ja nauttimaan hyvästä yhdessä tekemisen meiningistä huippuporukassa!

Vapaa-ajalla mut voi spotata heilumassa verkkareissa, sillä tykkään harrastaa monenlaista urheilua. Urheilun lisäksi mut saa hyvälle tuulelle mm. kahvin litkiminen kampuksella, läpänheitto kavereiden kanssa, luonnossa liikkuminen sekä spontaanit ekstempore -jutut!

Kim Possiblen introa mukaillen:
Soita, tekstaa, pistä mulle viestii
Aina mut sä jostain kiinni saat

Parhaiten kuitenkin facebookista tai sähköpostilla emma.m.lautala@student.jyu.fi, jos on ihan mitä vain mielen päällä. Saa myös tulla vetäsemään siitä kuuluisasta hihasta ihan tosielämässä!

viivi kaikkonen - talousvastaava

Moro! Olen Viivi, Fokuksen talousvastaava. Olen opiskellut sosiologiaa Jyväskylän yliopistossa vuodesta 2015. Olen kotoisin Tampereelta ja vähän myös Oulusta. Lemppariasioitani ovat muun muassa kahvi, koirat ja kyykkä. Sekä tietysti järjestötoiminta.

Talousvastaavana toimin Fokuksen kirstunvartijana eli hoidan rahaliikenteen ja pidän huolta budjetista. Jos tulee kysyttävää, liittyen esimerkiksi sitsi- tai muihin maksuihin, ota yhteyttä.

Talousasioiden lisäksi toimin intohimoni eli koulutuspolitiikan puolella. Olen Yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitoksen koulutuspoliittisen opiskelijatoiminnan johtaja eli suurkopo lukuvuoden 2018-2019. Eli jos jokin mättää opinnoissa tai muussa (tai on tosi hyvin), ota rohkeasti minuun yhteyttä! Selvitetään ja korjataan asia.

Minuun saa yhteyden vaikkapa facebookissa tai sähköpostilla fokus.talous@gmail.com. Naamatustenkin saa tulla juttelemaan. Törmäillään kampuksella!

Nimetön suunn.malli (7).png
 
Nimetön suunn.malli (24).png

roosa jukola - yritys- ja ulkosuhdevastaava

Moi kaikki! Olen Roosa, sosiaalityön toisen vuoden opiskelija ja nyt myös toista vuotta mukana hallituksessa. Tänä vuonna toimin Fokuksen yritys- ja ulkosuhdevastaavana, jonka lisäksi vastuualueeseni kuuluu myös työelämä- ja excursiovastaavuus.

Tehtäväni on siis huolehtia Fokuksen yhteistyöstä niin yritysten kuin muidenkin kaupallisten sekä ei-kaupallisten tahojen kanssa. Sähköpostien naputtelun ja tapaamisten tavoitteena on hankkia ainejärjestöllemme yhteistyökumppaneita, joiden kanssa toimiminen hyödyttäisi ja ilahduttaisi kettukansaa mahdollisimman monipuolisesti.

Sama pätee työelämätapahtumiin ja excursioihin, jotka voivat olla tulevaisuuden urainspiraatioiden lisäksi myös meidän yhteiskuntatietelijöiden ruumiin ja sielun virkistykselle tarkoitettuja. Siksi ideat, ehdotukset ja palautteet ovat erittäin toivottuja ja olipa mielessäsi mitä tahansa, minuun voi olla yhteydessä sähköpostilla fokus.yhteistyo@gmail.com, Facebookissa sekä Fokuksen nettisivujen viestiboksin kautta. Törmätään ja jutellaan kampuksilla ja tapahtumissa!.

 

veera rahikainen - viestintävastaava

Heippa! Mun nimi on Veera ja alunperin oon kotoisin Mikkelistä. Jyväskylään päädyin noin 1,5 vuotta sitten. Opiskelen toista vuotta YFI:n uudistuneessa kandiohjelmassa opintosuuntanani yhteiskuntapolitiikka.

Tänä vuonna toimin Fokuksessa viestintävastaavana. Huolehdin muun muassa sähköpostilistan ja eri some-kanavien päivittämisestä.

Vapaa-ajallani kierrän kirppareita ja selaan Tori.fi:tä. Lisäksi haaveilen salaa muuttavani Lappiin keskelle ei mitään. Tykkään myös mun koirasta. Ja appelsiineista. Puhumattakaan Muumeista.

"Takaisin luontoon. Elämme vain kerran. Hiiteen velvollisuudet"
-Muumipappa

Jos tämän tekstin jälkeen ilmeni jotain kysyttävää, niin mulle saa laittaa viestiä osoitteseen veera.e.rahikainen@student.jyu.fi!

Nimetön suunn.malli (4).png
Nimetön suunn.malli (8).png

VENLA ISOMÄKI - Yhteiskuntapolitiikan koulutuspoliittinen vastaava

Halojata halloo! Olen Venla Isomäki, vuoden 2019 yhteiskuntapolitiikan koulutuspoliittinen vastaava. Olen toisen vuoden opiskelija, alkujani Tampereelta. Opiskeluiden lisäksi elämää värittää kahvi, kirjat ja koirat.

Kopona mun pestiin kuuluu toimia välikätenä opiskelijoiden ja henkilökunnan välillä. Tehtäväni on edustaa opiskelijoiden mielipiteitä ja yritän yhdessä teidän kanssanne tehdä opiskelusta mahdollisimman sujuvaa ja selvää. Laita siis ihmeessä viestiä, jos kohtaat ongelmia – tai jos joku toimii mielestäsi erinomaisesti, niin päästään selvittämään asia! Muhun voi ottaa yhteyttä joko sähköpostilla: vevaisom@student.jyu.fi, viestittää facebookissa tai tulla nappaamaan hihasta kampuksella.

 

ronja vauhkonen -Sosiologian koulutuspoliittinen vastaava

Moikka! Mä oon Ronja ja tänä vuonna toimin sosiologian kopona. Opiskelen sosiologiaa neljättä vuotta ja Fokuksen hallituksessa olen mukana nyt kolmatta vuotta. Oon kotoisin Suomen mansikkapääkaupungista Suonenjoelta.

Opiskelujen ja hallitushommien lisäksi tykkään tuhlata aikaa somessa, katsoa sarjamurhamysteerejä Netflixistä ja tietty myös käydä opiskelijakekkereissä.

Koulutuspoliittisen vastaavan tärkein homma on toimia meidän opiskelijoiden edunvalvojina. Tätä tehtävää toteutan siis toimimalla opiskelijoiden ja henkilökunnan välisenä yhteyshenkilönä. Jos siis törmäät opinnoissa ongelmiin, laita rohkeasti viestiä. Vaikka mun titteli onkin sosiologian kopo, niin ei tarvitse olla nimenomaan sosiologian opiskelija jos tarvitsee apua opintoihin liittyvissä asioissa. :)

Muhun saa yhteyden helpoiten sähköpostilla ronja.m.vauhkonen@student.jyu.fi tai viestillä Facebookissa.

Nimetön suunn.malli (10).png
 
Nimetön suunn.malli (9).png

tuuli kervinen - Sosiaalityön koulutuspoliittinen vastaava

Heippa! Mun nimi on Tuuli. Jyväskylään olen päätynyt Suomi-neidon alahelmoista Kotkasta, jonka ihmiset yleensä tunnistavat Meripäivistä. Kotkasta kaipaan possoja ja kotikodin koiria, Jyväskylässä taas parasta on mm. sorsien runsas esiintyvyys, mahtavat ihmiset ja tietysti ihana ainejärjestö.

Opiskelen sosiaalityötä ensimmäistä vuotta ja toimin tänä vuonna hallituksessa sosiaalityön koulutuspoliittisena vastaavana eli tuttavallisemmin siis kopona. Mun hommana on toimia linkkinä opiskelijoiden ja henkilökunnan välillä ja edustaa opiskelijoita esimerkiksi kokouksissa.

Jos sulle tulee mieleen palautetta, kysymyksiä tai kohtaat ongelmia, niin ole rohkeasti yhteydessä! Minut bongaa mitä luultavammin joko yliopistolta tai tapahtumista haahuilemasta, mutta parhaiten ehkä kuitenkin yhteyden saa sähköpostilla tuuli.x.kervinen@student.jyu.fi tai vaikkapa viestillä Facebookissa. :)

NOORA KOSKELA - Sosiaalipoliittinen vastaava

Hei! Olen Noora ja olen toisen vuoden sosiaalityön opiskelija. Olen kotoisin Karstulasta, mutta tässä vajaan parin vuoden aikana minusta on tullut enemmän jyväskyläläinen. Vapaa-ajallani käyn Korkeakoululiikunnan ryhmäliikuntatunneilla, vietän aikaa ystävieni kanssa, kulutan suuren määrän kahvia ja luen hyviä kirjoja.

Olen Fokuksen tämän vuoden sosiaalipoliittinen vastaava eli sopo ja olen ensimäistä kertaa mukana Fokuksen hallituksessa. Sopon tehtäviin kuuluu kaikki hyvinvointiin liittyvä, kuten toimeentuloasiat, asuminen, esteettömyys, häirintä ja kiusaaminen, terveys ja yleinen jaksaminen. Jos tulee kysyttävää tai ideoita hyvinvointiasioihin liittyen, niin ota rohkeasti yhteyttä! Sopon hommiin kuuluu myös alkoholittomien tapahtumien järjestäminen, mihin mulla on jo paljon uusia ideoita! Jos tulee kysyttävää tai juteltavaa niin ota muhun yhteyttä Facebookissa, sähköpostitse nooemiko@student.jyu.fi tai ihan vain hihasta nykäisemällä aina kun törmätään!

Nimetön suunn.malli (18).png
 
Nimetön suunn.malli (11).png

suvi heikkinen - tapahtumavastaava

Heippa,

olen Suvi, ensimmäisen vuoden opiskelija yhteiskuntatieteiden ja filosofian opetusohjelmasta. Olen myös yksi Fokuksen tapahtumavastaavista. Tapahtumavastaavaksi innostuin hakemaan kouluaikojen oppilashallitus toiminnan sekä festareiden vapaaehtoistyön jäljiltä, koska tykkään olla suunnittelemassa sekä toteuttamassa tapahtumia.

Olen alunperin kotoisin Espoosta, jossa olen nuoruuteni viettänyt. Tuntuu että olen aina menossa, mutta vähäisen vapaa-aikani tykkään viettää liikkumalla ja sydäntäni lähellä on erityisesti tanssiminen ja ulkoilu. Sen lisäksi yritän viettää mahdollisimman paljon aikaa kavereiden kanssa.

Jos sinulla on palautetta tai ideoita tapahtumista voit olla yhteydessä minuun joko sähköpostilla suvi.a.heikkinen@student.jyu.fi tai kampuksella tulla rohkeasti nykäisemään hihasta!

 

nette lehtonen - tapahtumavastaava

Hellohello! Nette ilmottautuu!

Olen toisen vuoden sosiologian ja historian opiskelija, joka rakastaa sudokuja ja opiskelijatapahtumissa uusiin ihmisiin tutustumista. Kokemusta opiskelijabileistä on tullut Jyväskylän lisäksi Lahdesta, Kuopiosta, Hämeenlinnasta, Tampereelta ja erityisesti Turusta, joista olen saalistanut parhaimmat palat tapsailuun. 3miot ovat ehdottomasti Jyväskylän parasta antia, ja tänä vuonna olen myös itse organisointitiimissä mukana!

Tällä hetkellä kirjoittaessani olen piakkoin astumassa GOOMin tarjontaan, joten tutustutaanhan lisää kasvotusten! Jos Jyväskylän tapahtumiin liittyen mieleesi juolahtaa pistäviä analyysejä tai ideoita, otathan yhteyttä! nelileht@student.jyu.fi

Nimetön suunn.malli (12).png
Nimetön suunn.malli (13).png

anniina vähäkoski - tapahtumavastaava

Morienttes! Mä oon Anniina elikkäs Ansku, yks tän vuoden tapsoista eli karnevaalikuvernööreistä. Oon tokan vuoden YFI-kandilainen, mutta pääasiassa yhteiskuntapolitiikan parissa tulee pyöriskeltyä. Fokuksessa oon mukana jo toista vuotta, viime vuonna pestinä oli kv-vastaava.

Me tapahtumatiimin kesken pyritään keksimään aina vaan huikeempia uusia tapahtumia ja opiskelujen ulkopuolella aikani meneekin suurimmaksi osaksi järjestöhommien parissa puuhastellessa, tai paikallisissa kuppiloissa kenttätyön hengessä selvittämässä mikä niistä mahtaisi olla paras tapahtumien järjestämiseen. Otan mielelläni vastaan ideoita ja erityisesti yhteistyöehdotuksia, koska poikkitieteellisyys on hieno asia ja yksi niistä asioista, joihin tahdon tänä vuonna Fokuksen toiminnassa panostaa. Ottakee yhteyttä anevvaha@student.jyu.fi tai somessa tai vaikka pullopostilla.


toimihenkilöt

 

iida leskinen - kulttuurivastaava

Hei! Olen Iida ja opiskelen sosiaalityötä nyt ensimmäistä vuotta. Jyväskylään tulin Oulusta ja vapaa-ajalla tykkään urheilla ja tietysti bongailla kaikenlaisia kulttuuritapahtumia.

Päätös järjestötoimintaan mukaan lähtemisestä tuli hetken mielijohteesta, mutta olen tykännyt olla mukana, enkä malta oottaa mitä kaikkea tämä vuosi tuo tullessaan!

Kulttuurivastaavana haluan järjestää mahdollisimman erilaisia kulttuuritapahtumia Fokuksen jäsenille. Jos tulee ideoita, toiveita tai kysyttävää niin minulle voi laittaa sähköpostia osoitteeseen
iida-elina.ie.leskinen@student.jyu.fi.

Nimetön suunn.malli (30).png
 
Nimetön suunn.malli (29).png

laura metsävirta - Ympäristö- ja kehitysyhteistyövastaava 

Hei! Olen Laura, toisen vuoden yhteiskuntatieteiden opiskelija. Toimin tänä vuonna Fokuksen ympäristö- ja kehitysyhteistyövastaavana. Tavoitteenani vuodelle on pyrkiä hyvittämään Fokuksen hiilijalanjälkeä, sekä lisäämään Fokuksen ympäristötekoja ruohonjuuritasolla tuomalla ympäristöteemaa vahvemmin esille Fokuksen tapahtumissa.

Mikäli sinulla on ideoita koskien Fokuksen ympäristötoimintaa tai ympäristöyhteistyötä, laita minulle viestiä osoitteeseen laanmame@student.jyu.fi. Vaihtoehtoisesti voit tulla vetämään minua hihasta kampuksella tai tapahtumissa, ja jakaa ajatuksiasi aiheesta.

verna jakonen - liikuntavastaava

Hei! Olen Verna, 19-vuotias ensimmäisen vuoden yhteiskuntapolitiikan opiskelija. Olen ensimmäistä vuotta mukana hallituksessa liikuntavastaavana. Huolehdin siis Puolueen ja Mephiston liikuntavastaavien kanssa, että liikuntavuorot sujuvat mahdollisimman hyvin. Järjestämme liikuntatapahtumia ja liikuntayhteistyötä toivomusten mukaan sekä osallistumme liikuntavaliokuntaan taataksemme myös ainejärjestön oman liikuntavuoron ulkopuolisten liikuntamahdollisuuksien monipuolisuuden ja riittävyyden.

Vapaa-ajallani harrastan monenlaista liikuntaa, vietän paljon aikaa kavereiden kanssa, osallistun kulttuuritapahtumiin ja matkustan aina kun siihen tulee mahdollisuus.

Minuun voi ottaa yhteyttä missä vain liikuntaan ja hyvinvointitapahtumaan liittyvässä kysymyksessä tai ideassa! :-)

verna.a.e.jakonen@student.jyu.fi

Nimetön suunn.malli (19).png
 
 
Nimetön suunn.malli (17).png
 
 

marko peltola - fogue-vastaava

Morjenttes! Mä oon kotoisin Kangasniemeltä, 2018 aloittaneita ja sikäli vasta ensimmäistä kertaa hallituksessa. Positiiviseksi yllätykseksi huomasin, että muutkin meistä on kahvinarkkareita!

Tehtävänäni on jeesata hallitusta ja muuta järjestöä viestinnässä, mutta eritoten vastaanFoguesta. Miksi olen täällä? Koska Te. Innostus tällaiseen on tullut varmaan myös aiemmasta vapaaehtois- ja järjestötoiminnasta.

Harrastuksista: Mut voi spotata tekemästä kaikenlaista muuta randomia, vaikka yritän keskittyä kuntosaliin, yleiseen hengailuun ja diippeihin keskusteluihin. Ottakaa yhteyttä rohkeesti vaan! marko.p.peltola@student.jyu.fi

miisa kärnä - kansainvälisyysvastaava

Hei! Minun nimeni on Miisa. Olen Fokuksen kansainvälisyysvastaava (tuttavallisemmin kv-vastaava). Fuksina tämä on ensimmäinen vuoteni  Fokuksen hallituksessa. Ulkomailla asuminen ja matkustuskärpänen houkuttelivat hakemaan kv-vastaavan rooliin. Kv-vastaava on kansainvälisen ympäristön edunvalvoja ja tiedottaja. Suomalaisten opiskelijoiden kannalta se tarkoittaa lähinnä tiedottamista kansainvälistymismahdollisuuksista

Olen asunut suurimman osan elämääni Helsingissä. Poikkeuksina Jyväskylä ja Skotlanti. Jälkimmäisessä opiskelin vuoden sosiologiaa. Se valikoituukin todennäköisesti opintosuunnakseni myös täällä. Vapaa-ajallani luen kirjoja. Helsinkiin jäi muuton yhteydessä kaksi muuttolaatikollista kirjoja. Minulla on myös pitkä koristausta, jonka takia tykkään käydä höntsäämässä korkeakoulun liikuntavuoroilla. Tykkään myös kokeilla uusia harrastuksia. Tällä hetkellä kokeilun alla on lumilautailu.

Kysymyksiä ja ideoita kansainvälistymiseen liittyen saa lähettää osoitteeseen miisa.h.karna@student.jyu.fi.

Nimetön suunn.malli (31).png

Tapahtumatiimi

 

jere oksanen

Mordor!

Porukat antoivat 24 vuotta sitten nimen Jere ja sillä nimellä taaplataan edelleen. Olen neljännen vuoden yhteiskuntapolitiikan opiskelija ja palasin vuoden tauon jälkeen järjestötoimintaan ja Fokuksen hallitukseen. Olen aiemmin toiminut 2 vuotta Fokuksen tapahtumavastaavana ja tänä vuonna “alensin” itseni tapahtumatiimiläiseksi. Minut takaisin ainejärjestötoiminnan pariin veti halu kehittää Fokuksen tapahtumia entisestään ja tuoda mukaan myös uudenlaisia tapahtumia, joita on myös tulossa! Pysy siis kuulolla!

Opiskelun ulkopuolella aikani kuluu pääosin töitä tehdessä, sählyä pelatessa ja olutta juodessa. Jos herää jotain kysymyksiä tai ideoita tapahtumiin liittyen ja muut tapahtumaihmiset vaikuttavat liian pelottavilta, niin älä pelkää ottaa yhteyttä minuun! Lupaan harkita jokaista tapahtumaideaa, jonka minulle esität!

Parhaiten minuun yhteyden saa facebookissa tai sähköpostilla osoitteeseen jealvaok@student.jyu.fi, laita siis ideaa tulemaan niin katotaan mitä voidaan asialle tehdä!

Nimetön suunn.malli (14).png
 
Nimetön suunn.malli (16).png

tuomas raatikainen

Terve, ja heipä hei! Olen Tuomas, neljännen vuoden yhteiskuntapolitiikan opiskelija. Olen kotoisin Pirkanmaalta, suomalaisen urheilun ja kulttuurin kehdosta. Olen Fokuksen entinen ympäristöministeri, mutta tässä hallituksessa olen tapahtumatiimin nöyrä työjuhta. ”Vapaa-ajallani” seuraan urheilua, leivon pullaa ja mietin pitäisikö valmistua.

Tarkoitukseni ei missään nimessä ollut enää pyrkiä Fokuksen hallitukseen, mutta tässä sitä taas ollaan. Viimeinen palvelus rakkaan ainejärjestön puolesta. Intoa on kuin nuorella varsalla kevätlaitumilla. Tai no, ei nyt ehkä nuorella, tai edes innokkaalla. Onneksi tiimimme on täynnä kokeneita, komeita ja kaikin puolin mukavia veikkosia. Huonomminkin voisi siis asiat olla.

Laita DM instagramissa @tuomasraatikainen.

janne toivonen

Moro!

Nimeni on Janne, ja olen kolmannen vuoden yhteiskuntapolitiikan opiskelija. Vuonna 2019 tehtäväni ja toimeni Fokus ry:n hallituksessa on ahertaa tapahtumatiimiläisenä. Tiimiläisenä tarkoitukseni on toimia tapahtumavastaavien tahdon mukaan, eli auttaa heitä luomaan ja järjestämään sitsejä, saunailtoja ja kaikkea muuta. Näissä toimissa minua auttaa kaksi muuta kivaa ja reipasta tapahtumatiimiläistä :).

Jyväskylä ei ole kotikaupunkini, vaan sitä paikkaa sydämessäni pitää Siuro. Musiikki on mieleeni, ja vapaa-ajalla tykkään sitä kuunnella ja räpeltää kitaran kanssa. Pidän myös eläimistä, varsinkin koirista ja miekkavalaista.

jantapto@student.jyu.fi. Tästä kyseisestä osoitteesta minut tavoittaa, jos tämän tekstin perusteella heräsi kysymyksiä.

Nimetön suunn.malli (15).png