Hallitus 2016

Hallituksen jäsenet

Jenna Reunanen – Puheenjohtaja

Jenna ReunanenMoikka! Olen Jenna, toisen vuoden yhteiskuntapolitiikan opiskelija ja toimin tänä vuonna Fokuksen puheenjohtajana. Tämä on toinen vuoteni Fokuksen hallituksessa, sillä eihän näin kivasta toiminnasta viitsi poiskaan lähteä. Tehtävänäni on siis pitää Fokuksen toiminta hallinnassa ja toimia eräänlaisena jokapaikanhöylänä. Tärkeintä on silti pitää porukalla hauskaa sekä tarjota jäsenistölle monipuolista toimintaa!

Silloin kun en hääräile Fokushommissa, voi minut bongata kuluttamasta liikunnan salia tai mahdollisesti nimeltä mainitsemattomien anniskeluravintoloiden tanssilattioita. Joten älä epäröi ottaa yhteyttä jos jokin Fokukseen tai mihin vaan liittyvä asia askarruttaa! Sähköpostilla tavoittaa osoitteesta jenna.m.reunanen@student.jyu.fi

Joonas Haggren – Varapuheenjohtaja

Olen kolmannen vuoden yhteiskuntapolitiikan opiskelija ja toimin siis Fokus ry:n varapuheenjohtajana tämän vuoden. Toimin viime vuonna Fokuksen liikuntavastaavana sekä syksyn olin myös taloudenhoitajana, joita kautta tutustuin yliopiston järjestö maailmaan. Toimin myös JYY:n liikuntavaliokunnan sihteerinä tämän vuoden.

Tarkoitus onkin toimia varapuheenjohtajana vähän kaikilla osa-alueilla, tietää mitä Fokuksessa tapahtuu ja tärkeimpänä auttaa puheenjohtajaa kaikissa tilanteissa. Jonkinlainen joka paikan höylä kun olen ja minut löytääkin vähän joka paikasta, erityisesti kaikista mahdollisista liikunta tapahtumista. Minut tavoittaa sähköpostilla: joonas.j.haggren@student.jyu.fi

Saija Halme – Sihteeri

Saija HalmeMoikka vaan! Olen Saija, toisen vuoden yhteiskuntapolitiikan opiskelija ja toimin tänä vuonna Fokuksen hallituksen sihteerinä. Pestiin kuuluu lähinnä kokouspöytäkirjojen laadinnasta ja kokousjärjestelyistä huolehtiminen, joten aionkin myös autella hallitustovereita tulevana vuonna. Vapaa-ajallani rentoutudun lenkkipoluilla ja kuntosalilla, mutta myös kotosalla ruuanlaiton merkeissä. Jos jokin asia askarruttaa, niin laitahan sähköpostia saija.s.halme@student.jyu.fi tai tule kysäisemään!

Tiina Ohrling – Talousvastaava

Hei! Olen yhteiskuntapolitiikan 2. vuoden opiskelija, viime vuonna olin yksi Fokuksen tapahtumavastaavista, tänä vuonna vastaan järjestön rahaliikenteestä ja talouden kirjanpidosta.

Maria Niemelä – Sosiaalityön koulutuspoliittinen vastaava

Maria NiemeläMoikka! Olen Maria, kolmannen vuoden sosiaalityön opiskelija ja toimin Fokuksessa sosiaalityön koulutuspoliittisena vastaavana. Kopon tehtäviin kuuluu toimia linkkinä opiskelijoiden ja henkilökunnan välillä, erilaisissa kokouksissa istuminen sekä muutenkin opiskelijoiden edunvalvonta. Toivon siis, että jos on jotain mietteitä (oli se sitten pieni tai iso asia), liittyen opintoihin, kursseihin tai muuten opiskelijaelämää ja niihin liittyviin haasteisiin, että olette yhteydessä minuun, joko vetämällä hihasta tai lähettämällä viestiä maria.j.niemela@student.jyu.fi.

Tuomo Virtanen – Sosiologian koulutuspoliittinen vastaava

DSC_2083Heiiipäi hei! Olen Tuomo sosiologiaa opiskeleva, hämäläisyydestäni eroon pyrkivä, keskisuomalaisuuden opettelija. Olen sosiologian koulutuspoliittinen vastaava. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että istun henkilökunnan kanssa kokouksissa, joissa tarkoitukseni on varmistaa, ettei meitä opiskelijoita unohdeta. Olen arjen läpi hölöttävä kaappihedonisti. Pidän kaikkia keskusteluita keskustelemisen arvoisina, ja tältä pohjalta yritänkin parhaani mukaan olla koko Fokuksen kopo. Jos sinulla on jotain kysyttävää liittyen koulutuspoliittisiin asioihin, ota ihmeessä minuun yhteyttä! Tavoitat minut sähköpostitse: tuomo.o.virtanen@student.jyu.fi

Enni Ailoranta – Yhteiskuntapolitiikan koulutuspoliittinen vastaava

10981359_10205962693892230_8402359345614085817_nHelou! Oon Enni ja opiskelen nyt toista vuotta yhteiskuntapolitiikkaa. Fokuksessa alotin toimintani viime vuonna fuksivastaavana ja tänä vuonna toimin ykp:n kopona. Tärkeimpinä tehtävinä on siis opiskelijoiden edunvalvonta ja toimiminen välikätenä henkilökunnan ja opiskelijoiden välillä. Kopon hommiin kuuluu erilaisissa kokouksissa pönöttäminen ja opiskelijoiden mielipiteiden esiin tuominen. Elikkäs mielelläni kuulen teidän mielipiteitä ja kehittämisideoita opintoihin liittyen. Jos kohtaat jotain ongelmia opinnoissa niin otahan siis yhteyttä! Muhun voi olla yhteyksissä joko nykimällä hihasta tai laittamalla esimerkiksi sähköpostia enni.ailoranta@gmail.com

Kari Suomalainen – Tiedotus- ja web-vastaava

Moi! Olen Kari ja aloitin sosiologian opinnot syksyllä 2015. Lähtöisin olen Varkaudesta, eivätkä Jyväskylässä vietetyt pari vuotta ole vielä onnistuneet iskemään savolaisuutta pois sielustani.

Fokuksessa toimin nimikkeellä tiedotus- ja web-vastaava, eli pidän parhaani mukaan huolta tiedonkulusta järjestön sisällä. Konkreettisia tehtäviäni ovat esimerkiksi Fokuksen sähköpostilistan hallinnointi ja nettisivujen ylläpito. Hallituskaudelle tavoitteikseni olen asettanut erityisesti uusien fuksien sekä vaihto-oppilaiden tavoittamisen aiempaa laajemmin. Pyrin myös kehittämään järjestön toimintaa aina, kun huomaan siihen mahdollisuuksia. Otankin mielelläni vastaan kaikenlaisia kehitysideoita.

Minut saa kiinni sähköpostiosoitteesta kari.m.suomalainen@student.jyu.fi tai vaihtoehtoisesti Facebookin kautta.

Reetta Kinnunen – Sosiaalipoliittinen vastaava

10665074_10205118813995023_3641235181432502237_nMoikka! Olen Reetta ja toisen vuoden yhteiskuntapolitiikan opiskelija. Kotoisin olen Helsingistä, mutta Jyväskylästä on tullut jo toinen koti. Vapaa-ajalla tykkään pörrätä kavereiden kanssa, lukea, liikkua, piirtää ja ennen kaikkea kaiken kiireen keskellä nauttia ihan vaan elämästä.

Vuonna 2016 toimin toista vuotta ainejärjestön sopona eli vastaan opiskelijoiden hyvinvointiin liittyvistä asioista. Sopon pesti on mulle luontainen, sillä auttaminen ja tosista huolehtiminen kuuluu perusarvoihini. Pyrin järkkäilemään kaikenlaista hyvinvointitapahtumaa ja olemaan avuksi kaikille, jotka sitä tarvii. Mulle saa tulla juttelemaan ihan vapaasti milloin vain tai lähettää sähköpostia, jos joku asia askarruttaa tai painaa mieltä. Autan tosi mielelläni!

Kivaa alkanutta vuotta ja pidetäänhän toisistamme huolta

Janne Nokkala – Yritys- ja ulkosuhdevastaava

Janne NokkalaToista vuotta yliopistossa hilluva nuori mies, jonka pääaineena on sosiologia. Perin Fokus ry:n yritys- ja ulkosuhdevastaavan raskaan manttelin ja tarkoitukseni on kantaa sitä parhaan kykyni mukaan vuonna 2016, vaikka olenkin uusi tulokas hallituskuvioissa.

Kiinnostaako yhteistyö ainejärjestömme kanssa?
Yhteydenotot: janne.nokkala@pp.inet.fi

Toimihenkilöt

Matti Laukkarinen – Liikuntavastaava

Tervehdys sinulle, minä olen Matti. Olen Savosta kotoisin oleva sosiologian noviisi ja toimin tänä vuonna Fokuksen liikuntavastaavana. Me jyväskyläläiset olemme onnekasta sakkia, sillä opiskelukaupunkimme tarjoaa mitä monipuolisimmat mahdollisuudet liikkua! Pyrin kantamaan korteni kekoon, jotta jokainen löytäisi tarjonnasta oman juttunsa. Tavoitat minut hihasta nykäisemällä tai osoitteesta matti.m.laukkarinen@student.jyu.fi.

P.S. Jos harrastat jotain liikuntamuotoa, joka on mielestäsi ehdottomasti kokeilemisen arvoinen juttu, niin pistä rohkeasti viestiä, katsotaan jos saisimme yhdessä levitettyä lajisi ilosanomaa Fokuslaisten keskuuteen. Uusia juttuja on aina kivaa kokeilla

Janne Lahtinen – Varainhankintavastaava

Terve!

Mie oon kaakonkulmalta kotoisin oleva Fokuksen historian ensimmäinen varainhankintavastaava. Tärkein vastuualueeni lienee ainejärjestömme toiminnan jatkumisen mahdollistaminen – taloudellisessa mielessä. Yritän tarvittaessa parhaani mukaan myös auttaa kaimaani yritysyhteistyössä. Pääaineeni on yhteiskuntapolitiikka ja sitä opiskelen nyt kolmatta vuotta.

Vähäisen vapaa-aikani kulutan mieluiten urheilun, hyvän musiikin, ruoan ja seuran parissa. Kun arjen ikävyys yllättää pakomatkani suuntautuu yleensä Suomen kauniiseen luontoon. Kahviaddiktiosta kärsivän yhteiskuntarealistisen luonteeni löytää fyysisesti yleisimmin yliopistomme kampuksilta, kahviloiden välittömästä läheisyydestä. Mikäli sähköinen lähestyminen on kuitenkin enemmän heiniäsi tavoittaa minut osoitteesta janne.m.lahtinen@student.jyu.fi.

Saima Tossavainen – Fogue-vastaava

Saima TossavainenMoi vaan! Olen yhteiskuntapolitiikan fuksi -15. Teen ainejärjestömme omaa Fogue-lehteä ensi kesän fukseille lähetettäväksi.

Fukseille lähetettävä lehti on monelle ensimmäinen kontakti omaan ainejärjestöön ennen opiskelujen alkua. Etenkin ensimmäistä kertaa korkeakouluelämään tuleville fukseille, sellaisille kuin minäkin, yliopistoelämä tapahtumineen ja slangeineen on aluksi ihan uutta. Mitä nopeammin ainejärjestöön sosiaalistuminen tapahtuu, sen helpompaa on keskittyä muuhun kivaan, mitä opiskeluaika tuo tullessaan.

Toivon, että onnistun pienen toimitukseni kanssa tekemään tämän vuoden lehdestä fokusmaisen, hyvällä tuurilla viihdyttävänkin tietopaketin ja ehkä siten myös lieventämään pikkukettujen uuteen elämänvaiheeseen liittyvää jännitystä, uteliaisuutta ja tiedonjanoa.

Koen itselleni luontevaksi sosiaalisen työn, muiden auttamisen ja vastuun ottamisen, sillä niitäkin tämä homma pitää sisällään. Olenkin tämän vuoksi päätynyt aiemmin mukaan niin tutor-toimintaan, leiriohjaajaksi, asiakaspalvelutöihin kuin toimittajan hommiin. Kirjoittaminen on lähellä sydäntä, ja siksi onkin kiinnostavaa kokeilla tällaista, minulle osittain uuden tyyppistä vastuutehtävää.

Jos juttuideoita tai intoa kirjoittamiseen löytyy, niin saa ottaa yhteyttä!

Maria Hakkarainen – Kansainvälisyysvastaava

Moikka! Olen toisen vuoden yhteiskuntapolitiikan opiskelija ja vastaan ainejärjestömme kanvainvälisestä toiminnasta. Tavoitteenani on muun muassa saada uudet vaihto-opiskelijat Fokuksen toimintaan mukaan sekä lisätä yhteistyötä muiden ainejärjestöjen KV-vastaavien kanssa ja järjestää mielenkiintoisia tapahtumia kuten sitsejä ja kv-brunssi. Jos olet kiinnostunut kansainvälisestä toiminnasta niin JYY:n kv-valiokunnan kokouksista saa paljon ajankohtaista tietoa sekä minuun voi tietenkin olla yhteydessä! Sähköpostini on maria.hakkarainen3@gmail.com , josta minut tavoittaa parhaiten.

Hyvää alkanutta vuotta ja toivottavasti näemme Fokuksen tapahtumissa!

Milja Rauhansalo – Kehitysyhteistyövastaava

Moikka, olen toisen vuoden sosiologian opiskelija ja vastaan ainejärjestömme kehitysyhteistyöstä. Pyrin vaalimaan yhteistyötä muiden kehitysyhteistyötä tekevien toimijoiden kuten JYYn kehitysyhteistyövaliokunnan (KEHY) sekä JYU students united for refugeen kanssa. Tarkoituksena on järjestää mielenkiintoisia tapahtumia kuten leffailtoja, seminaareja ja sen sellaista. Tule mukaan!

milja.e.rauhansalo@student.jyu.fi

Tuomas Raatikainen – Ympäristövastaava

Tuomas RaatikainenMoro! Olen ensimmäisen vuoden yhteiskuntapolitiikan opiskelija, ja toimin tänä vuonna Fokuksen ympäristövastaavana! Tehtävässäni pyrin pitämään kettukansan aktiivisena ja tietoisena ympäristöön liittyvissä asioissa! Jos on kysyttävää, tai haluat esimerkiksi pelastaa maailman, ota yhteyttä: tuomas.v.raatikainen@jyu.student.fi

Mikko Piltonen – Tapahtumavastaava

Jere Oksanen – Tapahtumavastaava

Moro! Olen ensimmäisen vuoden yhteiskuntapolitiikan opiskelija ja toimin tänä vuonna Fokuksen yhtenä kolmesta tapahtumavastaavasta. Vastuullani on myös Fokuksen tapahtumatoimikunta, johon jokainen tapahtumien järjestämisestä kiinnostunut kettuperheeseen kuuluva on tervetullut! Tämä kyseinen toimikunta löytyy Facebookista (Fokuksen tapahtumatoimikunta), liity siis joukkoomme!

Itse järjestötoiminnasta minulla ei ole mitään kokemuksia, mutta ajattelin dominoida sitä taas normaaliin tapaani ja olla järjestämässä ja ideoimassa timanttisia tapahtumia! Oikeassa elämässä taas harrastan salibandyä, eri tv-sarjojen jopa orjallista seuraamista ja lähes kaiken urheilun, johon ei liity hevoset, seuraamista.

Jos mielessäsi on hyviä tapahtumaideoita niin kuuntelen niitä luonnollisesti suurella mielenkiinnolla. Paras tapa ottaa yhteyttä on facebookissa tai sähköpostilla jereoksanen26@gmail.com tai liittymällä jo aiemmin mainitsemaani tapahtumatoimikuntaan!

Jenna Grundström – Tapahtumavastaava

Jenna GrundströmMoikka! Olen ensimmäisen vuoden sosiologian opiskelija, ja toimin tänä vuonna Fokuksen tapahtuma- ja fuksivastaavana. Tulevana vuonna on tarkoitus järkätä kettukansalle kaikkea kivaa, sekä syksyllä vastata tulevien fuksien tapahtumista ja tutustuttamisesta Fokuksen toimintaan. Tämä on itseasiassa ensimmäinen kosketus järjestötoimintaan, mutta odotan innolla tulevaa vuotta! Muhun voi ottaa rohkeasti yhteyttä sähköpostitse, jos on vaikka ideoita tulevaa vuotta varten tai muuten joku mietityttää.

jenna.grundstrom@gmail.com

Iida Järvikangas – Kulttuurivastaava

Iida JärvikangasHelouHelou! Minä oon Iida, yhteiskuntapolitiikan toisen vuoden opiskelija ja tätä nykyä Fokus ry:n kulttuurivastaava! Kulttuuri on kaikkea mahdollista ja vielä vähän enemmän, joten tarkoitukseni on järjestää meidän opiskelijoille mahdollisimman monenlaisia kulttuurisessioita erilaisten yhteistöiden merkeissä.

Onko sulla hyvä idea? Pyöriikö mielessä toteutusta vailla oleva masterplan? Minusta olis huippua saada kavereita ideointiin, eikä uudet ystävätkään koskaan ole pahasta, joten otappa ihimeessä yhteyttä muhun, niin laitetaan pyörät pyöriin!

iikku.kris@gmail.com