Hallitus 2013

Armi Korhonen – Puheenjohtaja

Armi KorhonenMoikka! Olen Armi Korhonen, Fokuksen puheenjohtaja vuosimallia 2013. Aloitin Jyväskylän yliopistossa syksyllä 2011 ja lähdinkin heti Fokuksen toimintaan mukaan. Viime vuonna toimin tapahtuma- ja fuksivastaavana, ja tänä vuonna hain lisähaastetta puheenjohtajan pestistä. Jännittävää ja kivaa!

Pääaineenani luen yhteiskuntapolitiikkaa, sivuaineiden suhteen olen aikamoinen keräilijä ja opintoja on tullutkin tehtyä politiikan ja filosofian tutkimuksessa, psykologiassa, Eurooppa-opinnoissa sekä rikos- ja prosessioikeudessa ja rikollisuuden tutkimuksessa. Tämän hallituskauden päätyttyä lähden Yhdysvaltoihin opiskelemaan kriminologiaa. Saa nähdä, millainen tutkinto tästä paketista saadaan kasaan.

Järjestötoiminta on rakkain harrastukseni: toimin Fokuksen lisäksi SYY ry:ssä sekä Jykossa. Sen lisäksi minut voi löytää öisin töistä Jyväskylän kuppiloista. Kun kerkeän, hyödynnän mielelläni yliopistoliikunnan tarjontaa.

Tänä vuonna Fokuskettu aikoo viettää päräyttäviä kulttuurielämyksiä, riemukkaita liikuntahetkiä sekä mahtavia bileitä, unohtamatta hyviä suhteita yliopistoon ja yhteistyökumppaneihin taikka vastuullisuuttaan ympäristö-, sopo- ja kehyasioissa. Ennen kaikkea Fokus toimii jäseniään varten.

Minuun voi ottaa yhteyttä sähköpostilla, puhelimitse, Fokuksen irc-kanavan kautta tai tietysti ihan kasvotusten. Ei väistetä kun törmätään!

Sanna Heikkinen – Varapuheenjohtaja, sopo-vastaava

Sanna HeikkinenOlen Sanna ja toimin tällä hallituskaudella varapuheenjohtajana ja sosiaalipoliittisena vastaavana. Olen kotoisin Pohjois-Savosta ja kolmannen vuoden sosiaalityön opiskelijana Jyväskylä tuntuu jo kodilta. Vuonna 2012 toimin hallituksessa kopona sekä yritys- ja ulkosuhdevastaavana, joten kuulun hallituksen ”senioreihin”. Siispä uskaltauduin nyt astumaan hieman suurempiin saappaisiin ja pyrin olemaan Armin sekä muun hallituksen tukena aina tarvittaessa. Minulta voi myös kysyä Fokuksen tarroja ja haalarimerkkejä. Sosiaalipolitiikan saralla pyrin pitämään korvani auki opiskelijoiden hyvinvointiin liittyvissä asioissa ja eiköhän tiedossa ole myös muutamia mukavia tapahtumia!

Vapaa-ajalla minut löytää usein tallilta. Muita harrastuksia ovat elokuvat, lukeminen ja säännöllisen epäsäännöllinen liikunta. Innostun helposti uusista asioista joten minuun saattaa törmätä milloin minkäkin lajin – kuten parkourin tai seinäkiipeilyn – parista!

Mulle voi tulla juttelemaan tai lähettää mailia, mikäli on jotakin mielessä! :)

Anna Kettunen – Sihteeri, ruokavastaava

Anna KettunenOlen Anna, Fokuksen vuoden 2013 sihteeri ja ruokavastaava, joka sivumennen sanoen on ihka uusi pesti tässä hallituksessa. Pääaineeni on yhteiskuntapolitiikka. Olen kotoisin Äänekoskelta, mutta ehtinyt asua niin Kuopiossa (jonka seurauksena olen entinen saksofonisti) kuin Lahdessakin (jonka seurauksena olen entinen leipuri-kondiittori). Sihteerinä tehtäväni on pitää asiakirjalaumat kurissa ja järjestyksessä, huolehtia kokouspaikoista ynnä tuhat muuta hommaa. Ruokavastaavan pesti puolestaan on vasta kehitteillä, mutta tärkeintä lienee pitää kokousväki pullassa.

Elämässäni oleellisimpia asioita ovat kirpputorit, pullakahvit ja keittokirjat. Ja aamiaiset. Ja hienot illalliset. Itse asiassa kaikki ruokaan liittyvä, mutta kyllä se yhteiskuntakin vähän kiinnostaa. Joka tapauksessa, jos mieleen tulee hurjia ideoita tai mitä tahansa sanottavaa, ota rohkeasti yhteyttä.

Mainitsinko jo pullan? Korvapuustissa on ihmiselämän ydin.

Arttu Säynäjäkangas – Talousvastaava

Arttu SäynäjäkangasTervehdys! Olen hallituksen talousvastaava ja kolmannen vuoden sosiologian opiskelija. Synnyin vuonna 1989 Rovaniemellä ja valtaosan elämästäni olen viettänyt pienessä Luusuan kylässä Lapissa, josta läksin maailmalle lopulta juurtuen tänne keski-Suomeen. Harrastan kaikenlaista kuntoilua jääkiekosta lenkkeilyyn.

Järjestömme talouspolitiikassa aion ottaa Keynesiläisen linjan ja tuhlata kaikki varamme ”Älä ruoki lamaa” -kampanjan hengessä. Villi vuosi siis tiedossa! No ei nyt kuitenkaan, kyllähän se budjettikuri olla pitää. Mutta tähtäimessä upea Fokus-vuosi joka tapauksessa!

Anna-Riikka Perkiö – Sosiaalityön kopo-vastaava

Anna-Riikka PerkiöMoi! Oon Anna-Riikka, tuttavallisemmin Ansku, ensimmäisen vuoden sosiaalityön opiskelija sekä sosiaalityön kopo-vastaava. Toisena pestinä on vastata Foguesta yhdessä Lauran kanssa. Kotomaisemat löytyy Kauhajoelta, ja ennen Jyväskylän mäkisiin maisemiin siirtymistä kulutin koulunpenkkiä opiskellen Seinäjoella sosionomiksi. Vapaa-aika on ollut viime aikoina hiekan vierasta, päättäessä edellä mainittua aiempaa tutkintoa. Ajan salliessa sitä tulee vietettyä hyvän ruoan, ystävien ja matkailun parissa sekä välillä vain ollessa ja ihmetellessä maailman menoa.

Kun jokin asia liittyen koulutukseen, opetukseen tai yleisemmin opiskeluun tulee ajankohtaiseksi – oli se sitten muutosehdotuksia, informaation löytämistä tai palautteen sanomista, niin otahan yhteyttä tänne suuntaan! Tarkoituksenani on toimia linkkinä sosiaalityön opiskelijoiden ja henkilökunnan välillä. Ideoita, risuja ja ruusuja saa lähetellä myös liittyen menneisiin sekä tuleviin kopo-tapahtumiin, jotta tulevaisuudessakin niistä hyötyisivät mahdollisimman moni. Parhaiten yhteyden saat raapustamalla viestin osoitteeseen annariikka.perkio@gmail.com tai uskaltaudu nykäisemään hihasta!

Arno Aranko – Sosiologian kopo-vastaava

Arno ArankoTerve! Nimeni on Arno Aranko ja olen Fokuksen hallituksen sosiologian koulutuspoliittinen vastaava. Olen kotoisin Helsingistä ja opintoni Jyväskylässä aloitin 2011. Siitä lähtien olen ollut aktiivisesti mukana niin Fokuksen kuin JYY:nkin toiminnassa. Pääaineenani on siis tietenkin sosiologia ja sivuaineina valtio-oppi sekä kansantaloustiede!

Rakkaudenaiheisiini kuuluu musiikki. Olen kiinnostunut erityisesti elektronisesta musiikista, sen soittamisesta ja tuottamisesta. Vapaa-ajalla tuppaan harrastamaan myös mm. politiikkaa, juhlimista ja tietokoneella istumista.Kopona toimin linkkinä yliopiston henkilökunnan, JYY:n ja opiskelijoiden välillä. Minua saa siis lähestyä opintoihin liittyvissä kysymyksissä, palautteissa ja ehdotuksissa (ja miksei muissakin asioissa)!

Jani Kykkänen – Yhteiskuntapolitiikan kopo-vastaava

Jani KykkänenOlen Jani, kolmannen vuoden YKP-opiskelija. Sivuaineita on kertynyt pääasiassa valtio-opista ja kansantaloustieteestä. Lähtöisin olen Joensuusta, mutta nykyisin jo vähän jyväskyläläistynyt. Aiemmin toimin SYY-Jyväskylässä puheenjohtajana sekä tapahtumavastaavana ja nyt päätin siirtyä Fokuksessa hangaroundista hallitukseen. SYY ei kuitenkaan enää lähde minusta ja vaikutan edelleen myös SYY-Jyväskylän ja Yhteiskunta- alan Korkeakoulutettujen hallituksessa.

Vastaan yhteiskuntapolitiikan kopo-toiminnasta eli kauttani voit antaa palautetta laitoksen tai henkilökunnan suuntaan. Yhdessä muiden kopojen kanssa tuomme esiin opiskelijoiden mielipidettä henkilökunnalle ja järkkäilemme kopo-tapahtumia.

Minut voi bongata yleensä ylipitkältä lounaalta kampuksen ravintoloista, kirjaston Libristä tai pyöräilemästä pitkin kaupunkia säällä kuin säällä. Joskus jopa aikidotreeneistä.

Jos herää jotain kysyttävää Fokuksesta, opiskelusta tai kopojutuista, minuun voi rohkeasti ottaa yhteyttä!

Lasse Heikkilä – Tapahtumavastaava, fuksivastaava

Lasse HeikkiläHui ja moi, minä olen Lasse. Fokuksen hallituksessa tänä vuonna toimin toisena tapahtumavastaavana, sekä yhtenä fuksivastaavana. Pääaineeni yhteiskuntapolitiikan parissa opiskelen kirjoitushetkellä ensimmäistä vuotta. Alun perin olen kotoisin Oulusta, sieltä löytyy mm. hyvät toiminta-areenat pussikeppanointiin. Muu aika itseltäni kuluu paniikkikiirepyöräilyn, vaihtelevasti menestyksekkään ruuanlaiton sekä huumoripitoisen internet-materiaalin parissa. Joskus pyrin myös jonkinlaiseen henkisesti kehittävään toimintaan.

Tarkoituksenani olisi tänä vuonna saattaa maailmaan ainakin yksi uusi, ainutlaatuisen päräyttävä häppeninki, mutta mikä se onkaan, sitä tarina ei vielä kerro. Toteuttamiskelpoiset ja –kelvottomat ideat voi myös lähettää osoitteeseen lasse.m.heikkila@student.jyu.fi, tai sitten aisaparilleni Tinjalle, jonka kanssa juonimme ilkeyksiä. Tapahtumille kantsii sitten tulla sankoin joukoin paikalle, sillä muistakaa, että this day is the first of rest of life, YOLO!

Niin ja hei, uudet potentiaaliset ja myöhemmin myös faktuaaliset fuksit; ota yhteyttä, niin onnittelen henkilökohtaisesti alavalinnasta. Täällä on parhaat bileet ja tenttikirjat, hurraa!

Tinja Nieminen – Tapahtumavastaava, kehyvastaava

Tinja NieminenHeippa! Olen Tinja ja opiskelen toista vuotta sosiologiaa. Lukiosta onnistuin kirjoittamaan itseni ulos vuonna 2009, jonka jälkeen haahuilin hetken maailmalla. Sitten löysinkin itseni Jyväskylästä, joka on myös eri nasta menomesta. Pitkään jatkuneen epävirallisen pelleilyn jälkeen päätin laittaa elämäni risaiseksi ja ottaa vastuuta Fokuksessa niinkuin aikuiset ihmiset. Ahneena yksilönä haalin itselleni sekä Kekkeri- että Kehyvastaavan pestit!

Tavoitteenani on järkätä iloisen mielen kemuja kaikille Fokuslaisille. Kehyvastaavanakin pyrin keksimään kaikenmoisia metkuja. Kysymyksiä ja ideoita molempiin pesteihin liittyen otan mielelläni vastaan niin livenä kuin sähköpostitsekin. Nähdään bailuissa, te senkin ovelat Fokusketunpoikaset!

Marjo Juntunen – Kulttuurivastaava, kv-vastaava

Marjo JuntunenOlen Marjo-Rita, mutta helpotetaan hommaa ja kutsutte minua Marjoksi. Toimin vuoden 2013 Fokuksen kulttuuri- ja kv-vastaavana. Olen kotoisin kolmen j:n Kajaanista ja päädyin Jyväskylään opiskelemaan välivuoden jälkeen, pääaineeni on yhteiskuntapolitiikka. Välivuotenani vietin noin viisi kuukautta Englannissa työskennellen au pairina ja tutustuen toisenlaiseen kulttuuriin. Urheilu on ollut elämässäni aikalailla aina yksi tärkeimpiä asioita ja minulla onkin egoa liiaksi kasvattanut kilpanyrkkeily-tausta. Ei siis ole yllätys jos minut näkee nyrkit pystyssä tai haastamassa rohkeita kädenvääntö-matsiin. Nykyään liikun yhä ahkerasti ja monipuolisesti mm. salin, lenkkeilyn ja sulkapallon parissa. Nyrkkeilyn parissa olen jatkanut yliopistoliikunnalla kuntonyrkkeilyohjaajana. Elämän kulmakiviä ovat hyvä tee, haaveilu, ystävät, matkailu, mainio ruoka ja itsensä haastaminen, unohtamatta kajjaanilaisten lempiharrastusta eli bilistelyä.

Hallitukseen liittyessäni ajattelin kuitenkin siirtyä niin sanotusti ”out of my comfort zone” ja keskittyä asiaan mistä nautin urheilun lisäksi vapaa-ajallani, eli kulttuuriin. Olen teatterin, elokuvien ja kirjojen aktiivinen kuluttaja ja toivon onnistuvani keräämään muitakin fokuslaisia Jyväskyläläisten kulttuuritapahtumien pariin. Kv-vastaavana toivon onnistuvani tutustuttamaan vaihtareita Fokuksen toimintaan, fokuslaisiin ja lisäämään hallituksen kansainvälistä meininkiä. Kaikki ehdotukset ja toiveet otetaan vastaan, jotta Fokuksen toiminta kehittyisi entisestäänkin.

Elina Bruk – Kulttuurivastaava

Elina BrukNimeni on Elina Bruk, opiskelen pääaineenani sosiologiaa ja olen kotoisin Porista. Kirjoitin ylioppilaaksi vuonna 2011 ja samana vuonna myös pääsin opiskelemaan tänne Jyväskylän yliopistoon. Toimin lukuvuoden 2013 kevään kulttuurivastaavana ja otan aina ilomielin vastaan kommentteja tai ehdotuksia. Kulttuurivastaavana vastaan alkoholittomien tapahtumien järjestämisestä yhdessä Marjo-Rita Juntusen kanssa.

Simo Korpela – Liikuntavastaava

Simo KorpelaMoikka! Olen Simo ja Fokuksen uusi liikuntavastaava. Olen lähtöisin Oulusta ja vuosi sitten syksyllä huomasin itseni eksyneen tänne Jyväskylään. Pääaineena luen yhteiskuntapolitiikkaa ja menossa siis toinen vuosi. Harrastuksiini kuuluu liikunta eri muodoissa ja silloin tällöin soittelen kitaraa omaksi iloksi ja muiden kauhuksi.

Tarkoitus olisi tarjota fokuslaisille viikoittain monipuolisesti liikuntaa. Maanantain vuorolle kaikki on tervetulleita taitoihin katsomatta, eli älkää epäröikö lähteä liikkumaan! Perinteisesti Fokuksen kanssa on myös lähdetty kokeilemaan vähän erikoisempia lajeja ja ideoita otetaan vastaan. Hihasta voi tulla siis nykimään. Pidetään Fokus liikkeessä!

Miika Lähdeniemi – Tiedotusvastaava, yritys- ja ulkosuhdevastaava

Miika LähdeniemiOlen Miika ja häärin Fokuksessa yritys- ja ulkosuhdevastaavana sekä tiedottajana. Aloitin yhteiskuntapolitiikan opiskelun syksyllä 2012 ja hyvinkin pian alkoi tuntua siltä, että jonkinlainen henkinen koti on löytynyt. Siitä on kiittäminen hienoja (fokuslaisia) opiskelukavereita sekä kiehtovia kursseja.

Tykkään vääntää peistä ja jorista kaiken maailman asioista kaikennäköisten ihmisten kanssa. Viinin juominen ja raveissa käyminen ovat myös lähellä sydäntä. Elätän itseni kirjoittamalla pariin lehteen enemmän ja vähemmän sekavia jorinoita, joita myös jutuiksi kutsutaan.

Jos mielessäsi on joku potentiaalinen yhteistyökumppani tai sidosryhmä, jonka kanssa Fokuksen kannattaisi ehdottomasti toimia, ota yhteyttä! Kaikki kivet yhteistyökumppaneita etsiessä kannattaa kääntää. Kukapa ei haluaisi tehdä yhteistyötä Jyväskylän valovoimaisimman ainejärjestön kanssa?

Laura Browne – Fogue-vastaava

Laura BrowneOlen Laura, tämänvuotinen Fogue-vastaava eli ainejärjestölehden päätoimittaja. Aloitin yhteiskuntapolitiikan opinnot syksyllä 2012 jo hieman maailmaa nähneenä. Kiinnostavia opinraiteita ovat etenkin kestävä kehitys, avoin demokratia ja yhteiskunnallinen yrittäjyys.

Teen opiskelun sivussa copywriterin hommia sekä vapaaehtoistyötä mm. paikallisruoan ja osallistamisprojektien parissa. Innostun helposti hip hopista, luomuviineistä, lautapeleistä, isoista keskusteluista ja !!!-asenteesta.

Haluaisin, että teemme yhdessä uudistuvasta Foguesta entistäkin enemmän meidän fokuslaisten näköisen. Siihen tarvitaan sinunkin apuasi, joten ota ihmeessä yhteyttä!

Now playing: Esko Rahkonen – Joku odottaa kirjettäsi

Sami Uusitalo – Ympäristövastaava

Sami UusitaloMoikka vaan, olen Sami (lempinimeltä Uusitalo, Uusis, Uukke, mitä näitä nyt on) ja toimin vuoden 2013 Fokuksen hallituksessa ympäristövastaavana. Pääaineena käyn yhteiskuntapolitiikkaa; sivuaineopintoni tulevat koostumaan ympäristö- ja aluetaloustieteistä sekä rahoituksesta. Olen kotoisin Alajärveltä Etelä-Pohjanmaalta ja jo lukioaikoina pidin Jyväskylästä kaupunkina: tiesinkin, että tänne vielä päädyn aikanaan opiskelemaan. Harrastuksiini kuuluu musiikki & musisointi, kuntoilu sekä hyvät kirjat ja leffat/ohjelmat. Lisäksi haaveilen maailmanmatkailusta.

Ympäristövastaavana huolehdin järjestön toiminnan ympäristöystävällisyydestä muun muassa kokouksissa ja tapahtumissa sekä toimin yhteistyössä JYY:n ympäristövaliokunnan kanssa. Autan myös tapahtumavastaavia aina tarpeen mukaan. Jos on kysyttävää tai asiaa minulle, niin parhaiten yhteyden saa sähköpostitse ja kasvotusten. Näkyillään!

Karim Mazouzi – Web-vastaava

Karim MazouziHei! Olen Karim Mazouzi, yhteiskuntapolitiikan ensimmäisen vuoden opiskelija Pieksämäeltä. Välivuoden jälkeen tieni vei tänne Jyväskylään, vaikken aseman bluesia pakoon varsinaisesti lähtenytkään. Opiskeluelämäni alkoi kuitenkin niin antoisasti, että päätin ampaista mukaan tänne järjestötoiminnan maailmaan.

Minua voi lähestyä verkkosivuja askarruttavissa asioissa tai mikäli satutte sivuilla vieraillessanne törmäämään johonkin koodikukkaseen.