Hallitus 2012

Anni Rahikainen – Puheenjohtaja

Anni RahikainenOlen Anni Rahikainen, Fokus ry:n puheenjohtaja. Vuonna 2011 toimin Fokuksen tapahtuma- ja fuksivastaavana sekä Svol-Jyväskylän hallituksen puheenjohtajana, vaikutan myös Svol:n vuoden 2012 liittohallituksessa. Järjestötoiminnasta on jo siis hieman kokemusta ja aina voi oppia lisää. Olen kotoisin puoliksi Helsingistä puoliksi Savonlinnasta ja kiero savolaisuus pyrkii välillä pintaan. Olen syntynyt kultaisella 80-luvulla vuonna 1989. Opiskelen yhteiskuntapolitiikkaa pääaineenani ja opinnot aloitin syksyllä 2010. Sivuaineita ovat kauppatieteet ja valtio-oppi. Kandia meinasin ruveta väsäämään keväällä 2012. Harrastan, kun kerkeän: juoksen, käyn salilla ja ehkä innostuin jopa tankotanssista. Se jää nähtäväksi.Toivon hienoa hallitusvuotta ja paljon yhteistyötä niin Fokuksen sisä- kuin ulkopuolellakin. Tahdomme olla kolmen pääaineen ainejärjestö ja hallitus.

Minuun voi ottaa yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse ja voi tulla myös rohkeasti juttelemaan kasvotusten. Uudet ideat ja palaute ovat aina tervetulleita, se auttaa järjestöämme kehittymään.

anni.e.rahikainen@student.jyu.fi

Kati Leskinen – Varapuheenjohtaja, ympäristövastaava, Fogue-vastaava

Kati LeskinenOlen Kati, vuoden 2012 Fokuksen hallituksen vpj ja ympäristövastaava. Pääaineeltani olen yhteiskuntapoliitikko ja nykyinen sivuainerepertuaarini koostuu journalistiikasta, yhteisöviestinnästä ja sosiaalityöstä.

Alkujani olen kuuluisasta Oravalan kylästä Kouvolan alueelta, josta päädyin kuin puolivahingossa Jyväskylään vuonna 2010. Lempiasioihini kuuluvat muun muassa Ilokiven Kari ja rugby.

Varapuheenjohtajana pyrin olemaan Annin oikea käsi ja kuunteleva korva. Minulle kuuluu myös Fokus-tarrojen hallinnointi, eli niitä kannattaa tarvittaessa kysyä minulta. Ympäristövastaavana huolehdin siitä, että Fokus pysyy jatkossakin ympäristölleen ystävällisenä.

Jos mieleen tulee joku minun Fokukseen tai elämään yleensä liittyvä asia, jossa voin olla avuksi, niin ota reilusti yhteyttä!

kati.e.leskinen(at)student.jyu.fi

Sanna Heimola – Sihteeri

Sanna HeimolaTervehdys! Nimeni on Sanna, kavereiden kesken minua kutsutaan tuttavallisesti sukunimellä Heimola. Olen lähtöisin Orimattilasta, jonka luonnollisesti jokainen suomalainen tuntee sen lukuisista ravitalleista ja joka vuosi järjestettävistä Kantrifestareista. Jyväskylässä asun sekä opiskelen toista vuotta, pääaineenani luen yhteiskuntapolitiikkaa.Pidän pitkistä lounas- ja kahvitauoista Sonaatin ravintoloissa, hyvällä seuralla maustettuna tietenkin. Toisinaan minut saattaa bongata myös kiertämässä rantaraittia tuulipuku päällä, mutta lenkkipolkujen lisäksi viihdyn silloin tällöin keskustan yökuppiloissa, joista Anniskeluravintola Ruma ja Freetime ovat kaksi ehdotonta suosikkiani. Fokuksen hallituksen sihteerinä pyrin pääsääntöisesti pitämään asiakirjat tallessa ja järjestyksessä, sekä järjestämään kokoukselle tarvittavan fyysisen tilan, jossa mahdollisuuksien mukaan tarjoillaan pientä kokouspurtavaa. Saa tulla nykimään hihasta, mikäli sinulla on ideoita tai kommentteja Fokukseen, tai miksei muuhunkin liittyen. Yhteyttä voit ottaa myös sähköpostitse.

sanna.m.heimola@student.jyu.fi

Taneli Varis – Talousvastaava

Taneli VarisOlen Taneli Varis ja vastaan vuonna 2012 Fokuksen talouden hoidosta. Opiskelen nyt toista vuotta YKP:tä ja tämä on ensimmäinen pestini Fokuksen hallituksessa. Olen syntynyt vuonna 1990 pääkaupunkiseudulla, mutta varsinaisen elämäntyöni olen tehnyt Itä-Uudenmaan helmessä, Porvoossa. Nykyisin asun Laajavuoressa josta aina tarpeen vaatiessa valun keskustaan.Yhteiskuntapolitiikan ohella olen kiinnostunut lähes kaikesta mahdollisesta ja vuonna 2012 minuun saattaneekin törmätä mm. valtion-opin tai kansantaloustieteen kursseilla. Harrastan lueskelua, huonoa huumoria ja satunnaisesti ruuanlaittoa. Jos jokin Fokuksen toiminnassa herättää kysymyksiä taikka muuta mielenkiintoa, niin saa toki tulla rohkeasti nykäisemään hihasta.

taneli.l.varis@student.jyu.fi

Sanna Heikkinen – Sosiaalityön kopo-vastaava, yritys- ja ulkosuhdevastaava

Sanna HeikkinenOlen Sanna ja toimin hallituksessa sosiaalityön kopona sekä yritys- ja ulkosuhdevastaavana. Ikää on kertynyt 22 vuotta ja kotoisin olen Pohjois-Savon perämetsistä Lapinlahdelta. Monien mutkien kautta olen kotoutunut onnellisesti Jyväskylään. Opiskelen sosiaalityötä toista vuotta, ja kärsin kroonisesta ”en tiedä mikä musta tulee isona”-kriisistä – tämän takia olenkin päätynyt yliopistoon.

Vapaa-ajalla viihdyn leffojen, musiikin, epäsäännöllisen säännöllisen liikunnan, hevosten ja toisinaan jopa ihmisten parissa. Epäsivistyneet illanvietot kuuluvat myös bravuureihini.

Jos haluat kysyä jotain tai jutella muuten vaan, ota ihmeessä yhteyttä. :) Kopona pyrin toimimaan linkkinä opiskelijoiden ja henkilökunnan välillä, eikä vinkit yhteistyöhaluisista yrityksistäkään ole pahitteeksi!

sanna.mt.heikkinen@student.jyu.fi

Antti Seppänen – Sosiologian kopo-vastaava, Fogue-vastaava

Antti SeppänenMoi kaikille! Nimeni on Antti ja tätä nimeä enimmäkseen tottelen – muitakin toki on ja lisää otetaan vastaan. Vuodelle 2012 uudet nimitykset ovat sosiologian kopo-vastaava (eli koulutuspoliittinen) ja Fogue-vastaava. Minua voi, saa ja pitää lähestyä kyseisissä asioissa, kun siltä tuntuu. Olipa kyse sitten epäsuoran palautteen antaminen henkilökunnalle tai tietämättömyys kehen henkilökunnan tai JYYn edustajaan pitäisi opintoasioissa ottaa yhteyttä, niin kopolta se vastaus löytyy. Laita s-postia tai nykäise reippaasti hihasta! Lisäksi pyrin raportoimaan varsinkin sosiologian opiskelijoita tärkeissä asioissa!

Mitä tulee taas Fogueen, niin kaikilta opiskelijoilta (fukseista
gradua väkertäviin) tarvitaan panostusta yhteiseen lehteemme! Tulen lähestymään teitä asiassa, joten olkaa varuillanne, mutta
oma-aloitteisuus, se palkitaan!

Opinnot olen aloittanut vuonna 2008 joten pienoista juurtumista
Jyväskylään on jo havaittu. Juurtumista lähdin pakoon Erasmus-vaihtoon ja jatkossakin sammaloitumista yritetään estää ramppaamalla tiuhaan kirjasto-yläruth-vakiopaine -väliä. Nähdään jossain tällä akselilla ja olkaa varuillanne; vappu-Fogue, se tulee!

antti.seppanen@jyu.fi

Erno Mähönen – Yhteiskuntapolitiikan kopo-vastaava

Erno MähönenOlen Erno, toisen vuoden YKP:läinen ja kotoisin iloisesta Joensuusta. Vaikka asunkin tätä nykyä Jyväskylässä, henkisesti olen edelleen karjalainen. Sivuaineiksi olen tähän mennessä kerryttänyt kansantaloustiedettä, journalistiikkaa, tilastotiedettä sekä laskentatoimea. Pidän elokuvista, hyvistä ruuista, viineistä ja oluista sekä lautapelailusta.

Viime vuonna hääräilin SVOLissa talousvastaavana, ja nyt päädyin vastaamaan yhteiskuntapolitiikan kopo-toiminnasta (koulutuspolitiikka) eli yhteydenpidosta henkilökuntaan, opiskelijoiden näkökulman tuomisesta esille sekä mahdollisten kopoiluun liittyvien tapahtumien järkkäilystä. Kehoitankin lämpimästi kääntymään puoleeni, mikäli jokin asia opinnoissa askarruttaa, mistä ehkä haluaisit lähettää palautetta laitoksen tai henkilökunnan suuntaan – tai jos haluat muuten vaan kysyä jotain. Minulle voi lähettää sähköpostia osoitteeseen erno.mahonen(at)luukku.com. Kampuksella voi toki myös tulla hihasta nykimään.Nähdään Fokuksen tapahtumissa!

Armi Korhonen – Tapahtumavastaava, fuksivastaava

Armi Korhonenarmisoili@gmail.com

Emma Starr – Tapahtumavastaava

Emma StarrOlen Emma ja tuleva bilemaisteri. Olen toisen vuoden sosiologian opiskelija ja ensimmäistä kertaa aktiivisesti hallitustoiminnassa. Halituksemme toisena tapahtumavastaavana järjestän sitsejä, juhlia ja tapahtumia niin yhteiskuntatieteitä opiskelevien kuin muidenkin tiedekuntalaistenkin kanssa.

Ylioppilaaksi kirjoitin keväällä 2008, jonka jälkeen haahuilin työelämässä parisen vuotta kunnes koin elämäni ”kaplah!”- hetken ja tutustuin sosiologian ihmeelliseen maailmaan. Muutin Jyväskylään opintojen perässä Helsingin Kannelmäestä enkä olisi opiskelijaurani aloituspaikaksi voinut parempaa paikkaa toivoa! En valitettavasti ole sukua Ringolle, vaikka sukujuureni johtavat hänen kanssaan samalle saarivaltiolle.

Haluan tarjota ainejärjestömme jäsenille unohtumattomia tapahtumia, elegantteja juhlia, hauskuuden täyteistä toimintaa sekä kreisi-bailausta eli krebailua. Ideat ja ehdotukset ovat enemmän kuin tervetulleita, joten otathan rohkeasti yhteyttä! See you on the dancefloor!

emma.a.starr@student.jyu.fi

Johanna Huotari – Kulttuurivastaava, sopo-vastaava

Johanna HuotariMoikka! Olen Fokuksen vuoden 2012 sosiaalipoliittinen vastaava, eli sopo, ja Artun kanssa toinen kulttuurivastaavista. Olen syntyjäni Pohjois-Savolainen, Rautavaaran maaseudulla suurimman osan iästäni asunut. Ikää on hallituskautta aloittaessa juuri ja juuri 20, sillä päädyin lukiosta suoraan Jyväskylän yliopistoon. Pääainettani yhteiskuntapolitiikkaa opiskelen nyt toista vuotta siitä yhä innostuneena (jos niitä epätoivon hetkiä ei lasketa).

Harrastuksiani ovat lukeminen (jos tenttikirjojen lisäksi vain ehtisi!), satunnainen leipominen sekä vihkon reunaan piirtely.  Olen luonnollisesti kiinnostunut kaikenlaisesta kulttuurista, varsinkin teatterista ja valokuvauksesta, joita olen myös jollain asteella aiemmin harrastanut. Ja toivon, että saan muutkin fokuslaiset teatterista ja muusta kulttuurista innostuneeksi. Sopona pyrin vaatimattomasti siihen, että kaikilla meillä olisi hyvä olla ja myös holitonta aktiviteettia järjestettäisiin.

Toivon, että annatte vinkkejä minulle kiinnostavista kulttuuritapahtumista, jotta saadaan myös jäsenten mielipiteet kuuluviin. Myös ehdotuksia sopon toiminnan kehittämisestä otan mielelläni vastaan!Nähdään kokouksissa ja tapahtumissa!

johanna.huotari@jyu.fi

Arttu Rousku – Kulttuurivastaava, web- ja tiedotusvastaava

Arttu RouskuOlen Arttu, ja toimin Fokuksen web- ja tiedotusvastaavana, sekä kulttuurivastaavana yhdessä Johannan kanssa. Pääaineenani luen ensimmäistä vuotta yhteiskuntapolitiikkaa. Päätin uteliaisuuttani lähteä mukaan Fokuksen hallitukseen hämmästelemään järjestötoimintaa sisältä käsin.

Alunperin olen Vantaalta kotoisin. Jyväskylään muutin syksyllä 2010 opiskelemaan mediatekniikkaa ammattikorkeakoulussa, mutta jätin siellä innostuksen puutteen vuoksi opiskelut vuoden jälkeen kesken ja lähdin kokeilemaan onneani yliopistomaailmassa.

Harrastuneisuutta löytyy enimmäkseen musiikin ja audiotekniikan saralta (unohtamatta biljardia, tuota kapakkapelien kuningasta), mutta lähden hetken mielijohteesta innokkaasti mukaan kokeilemaan uusia asioita.

Otan mielelläni vastaan kysymyksiä ja ehdotuksia pestiini liittyen, ja toivonkin teidän fokuslaisten kertovan millaisia asioita tahtoisitte tulevan vuoden aikana nähdä. Törmäillään tapahtumissa!

arttu.rousku@gmail.com

Ilkka Penttinen – Liikuntavastaava

Ilkka PenttinenTerve, olen Ilkka, uusi liikuntavastaavanne! Opinnot ovat alkaneet jo herran vuonna 2007 sosiologian parissa ja toivon mukaan myös joskus loppuvat. Palailin hallitushommiin valtion pakottaman välivuoden jälkeen ja tarkoituksena on pitää Fokus liikkeessä ja kunnossa entiseen malliin.

Liikuntapuolella ollaan totuttu toteuttamaan kaikenlaisia touhuja mitä ikinä mieleen tulee ja näin aiotaan tehdä jatkossakin! Eli napatkaa hihasta kiinni tai ottakaa jotain muuta kautta yhteyttä ja katsotaan voiko jonkun huikean idean iskeä tulille. Toiveet hippohiihdosta formuloihin otetaan ainakin harkintaan!

ilpepent(at)jyu.fi

Hanna-Mari Savolainen – Kehy-vastaava, KV-vastaava

Hanna-Mari SavolainenOlen Hanna-Mari Savolainen, 26-vuotias yhteiskuntapolitiikan opiskelija. Viimeiset kaksi vuotta olen asunut Jyväskylässä, mutta toinen koti minulla löytyy yhä Kouvolasta. Aiemmassa elämässäni olen valmistunut sosionomiksi ja tehnyt sen jälkeen muutaman vuoden töitä, pääasiassa nuorten parissa. Harrastuksiini kuuluu eri luottamustoimien lisäksi liikunta ja kulttuuri monissa eri muodoissa.Vastuualueeni hallituksessa ovat kv ja kehy ja toivonkin Fokuksen toiminnan olevan tänä vuonna oikein ihanan monikulttuurista. Toimin myös JYYn hallituksessa varapuheenjohtajana sekä kv ja kehy-sektorivastaavana, joten missä asiassa vaan voi rohkeasti tulla juttelemaan. Toivotan kaikki fokuslaiset lämpimästi tervetulleiksi kehittämään toimintaa kanssamme ja osallistumaan monipuoliseen tapahtumatarjontaan.

hanna-mari.e.savolainen@student.jyu.fi