Fokus on jäsentensä näköinen

Armi KorhonenMitä Fokus sinulle merkitsee? Minulta tätä kysyttiin viime syksyn vuosikokouksessa, kun päätin ilmaista halukuuteni toimia vuoden 2013 puheenjohtajana. Kysymys kuulostaa ehkä vähän hassulta; kuinka paljon ainejärjestö nyt lopulta elämäämme voi vaikuttaa? Kuitenkin pohtiessani mitä jo 39-vuotias Fokuskettu on henkilökohtaisesti minulle antanut, niin täytyy sanoa että lähes kaiken mitä yliopistossa opintojen ohelta haluan (ja vähän niitä opintojakin, YTKY060).

Olen saanut ainejärjestöstä mittavan määrän ystäviä, mahdollisuuden vaikuttaa yliopistojen korkeakoulupolitiikkaan, unohtumattomia iltoja, unohdettuja iltoja, tukea ajoittaiseen opiskelufrustraatioon ja näin ollen parempia suorituksia, apua opintoihin liittyviin kysymyksiin sekä ihan mielettömän annoksen ylpeyttä siitä että olen Jyväskylän yliopiston sosiaalitieteilijä.

Fokus ei kuitenkaan ole hallituksen, saatika puheenjohtajansa organisaatio. Kaikki toiminta on jäsenille: niin, että oikeasti voisimme tarjota opiskelijaelämään jotain arvokasta. Ainejärjestönä toimiminen mahdollistaa sellaisten asioiden järjestämisen, joka ehkä kaveriporukalla ei onnistuisi. Silti minua ilahduttaa Fokuksen tapahtumissa aina se, että olemme kuin yhtä suurta kaveriporukkaa. Iso kiitos siitä kuuluu jäsenille.

Toivon, että jäsenet antaisivat ajoittain hallituksen toiminnasta palautetta. Parhainta jäsenpalautetta hallitukselle ovat tapahtumien osallistujamäärät, mutta myös kirjallinen palaute tai uudet ideat otetaan varmasti käsittelyyn. Sen lisäksi jäsenenä voi olla mukana mm. Fogue- ja vuosijuhlatiimeissä tuomassa mukaan ideapanoksensa ilman painavaa vastuuta, ellei sellaista halua.

Toivottavasti viihdyt uudistuneen Foguen parissa!

Keväisin terveisin,

Armi

You may also like...