Omstart! Myllerrystä yhteiskuntatieteilijöiden speksissä

Yhteiskuntatieteilijöiden speksi

Speksi eli opiskelijoiden esittämä vuorovaikutteinen musiikkiteatteri on yksi klassisimmista korkeakouluopiskelun perinteistä, mutta toistaiseksi vielä kohtalaisen tuore perinne Jyväskylän yliopiston yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa.

Vuoden 2013 yhteiskuntatieteilijöiden speksi Pineapple Day: iPocalypse tarjoaa katsojille nykymenoa parodioivan tarinan, jonka sekaan on ripoteltu yhtymäkohtia populaarikulttuurin kuumiin aiheisiin. Speksin maailmassa eletään levottomia aikoja:

Huhtikuu 2013. Maailma on äänettömällä. Halvalla tehtyihin älypuhelimiin eksynyt valmistusvirhe on sulattanut aivot jo lähes jokaiselta kännykänomistajalta. Kuolema kulkee puhelinmastoja pitkin. Ihmiskunnan saldoraja on viimeinkin umpeutunut.

Perinteen mukaisesti myös yleisö voi vaikuttaa speksin kulkuun. Yleisöllä on lupa keskeyttää kohtaus huutamalla ”Omstart!”, ja vaatia näyttelijöitä aloittamaan kohtaus alusta uudella tyylillä, esimerkiksi ”Omstart! oopperan tyyliin”. Speksin kotimaasta Ruotsista peritty tapa testaa paitsi näyttelijöiden improvisaatiolahjoja ja reaktiokykyä, myös yleisön kekseliäisyyttä.

Lippuja 18.4. ja 20.4. esitettäviin näytöksiin voi varata ennakkoon vielä tänään sähköpostilla osoiteesta liput.speksiyhkt@gmail.com. Ilmoita viestissä nimesi, ainejärjestösi, lippujen määrä sekä esitys, johon haluat tilata lippuja. HUOM! Liput tulee varata vähintään kaksi päivää ennen näytöstä.Lippuja on myynnissä myös ennen tapahtumaa päärakennuksen ovella. Ovet aukeavat ennen jokaista esitystä klo 17.00.

Lisätietoa Yhteiskuntatieteilijöiden vuoden 2013 speksistä:
http://speksiyhkt.wordpress.com/

YKT:n speksiä sponsoroivat yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan ainejärjestöt Fokus ry, Puolue ry, Tosine ry ja Mephisto ry, sekä Kebab house, Asianajotoimisto Markku Leskinen Oy, Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry sekä Grannies Smoking Pipes.

You may also like...