VMP Experience

Mitä yhteiskuntatieteiden opiskelijalla on mielessään näin kevättalvesta? Seuraavat bileet? Halpa olut? Ilokiven lounasruuhkat? Ei. Emma Starr uskaltaa väittää, että monen mielessä päällimmäisenä juuri nyt on kesätyön saaminen.

Kuva: http://www.flickr.com/photos/daveynin/3814417851/sizes/o/in/photostream/

Sopivan kausityön löytäminen on vaikeaa, ellei ole viime kesän kesätyötä jo odottelemassa, vanhempien tuttujen kautta saatua työpaikkaa tai jos ei yksinkertaisesti satu olemaan yli-ihminen. Kesätöiden etsimiseen kuluu verta, hikeä ja kyyneleitä. Parhaimmassa tapauksessa lukuisten hakemusten kirjoittaminen ja haastatteluissa käyminen palkitaan, ja paikka on sinun! Joskus kuitenkin sitä tarvitsee auttavaa kättä. Itse löysin apua odottamattomalta taholta, nimittäin rekrytointifirman huomasta.

Muistin työhakemusten täyttämisen lomassa, että Fokus ry:llä on työelämään liittyvä yhteistyökumppani. Kokeilumielessä klikkasin itseni VMP:n kotisivuille ja tarkastelin suoraan avoimia työpaikkoja. Sieltähän löytyi jo heti kolme kiinnostavaa työpaikkaa! Päätin hypätä entuudestaan tuntemattoman firman hoiviin ja kirjauduin Extranet-käyttäjäksi.

Extranetissä täytin lomakkeen, johon sisältyivät henkilötiedot, koulutustaustat, kielitaito, työnhakuun liittyvät tiedot sekä aiemmat työkokemukset. Tämän lisäksi kartoitat valmiiseen lomakepohjaan itseäni kiinnostavat alat ja pääsin jopa kertomaan hieman itsestäni! Pienten muodollisuuksien jälkeen jäin odottamaan, onnistaisiko minua.

Viikkoa myöhemmin – unohdettuani koko jutun – taskussani värisi! Vastasin, ja luurin toisessa päässä Ilkka VMP:stä halusi tavata auttaakseen minua työnhaussa. Siis mitä? Kaikki tämä parin klikkauksen perusteella? Päätin tarttua mahdollisuuteen, ja Ilkka päätti tarttua toimeen. Yllätyin toiminnan helppoudesta: Ilkka soitteli minulle tasaisin väliajoin ehdottaakseen erinäisiä haastatteluja erinäisiin työpaikkoihin.

Maaliskuussa epätoivoni kesätyön suhteen oli jo huipussaan. Valmistauduin jo henkisesti työttömän opiskelijan kesäelämään. Tiistaina aamupäivällä, kesken maukkaan lounaan taskussani kuitenkin taas värisi! ”No, Ilkka täältä VMP:ltä moi! Miltä kuulostaisi jos aloittaisit työt torstaina?”

VMP Group ehkä tunnetaan vielä pelkkänä vuokratyöfirmana. VMP kuitenkin pyrkii tarjoamaan erilaisia palveluita erilaisille työnantajille ja työnhakijoille. Nuoret työnhakijat, kuten minäkin, perustavat työnteon joustavuuteen elämäntilanteesta riippuen. Pitkän työuran sijaan opiskeluaikana toivotaan mieluummin keikkaputkia. Opiskelija haluaa pitää matkustamisen ja täyspäiväisen opiskelun mahdollisuudet avoimina ja sitoutua työntekoon itselleen sopivina aikoina.

Työnhakuprosessissa raskainta on tunne siitä, että antaa enemmän kuin saa takaisin. VMP:n  kaltaisten henkilöstöyritysten kautta työnhaku ei tunnu niin raskaalta ja työläältä. Kaiken skeptisyyden riisuttuani suosittelen kokeilemaan erilaisia tapoja hakea töitä perinteisten keinojen lisäksi.

Rohkeutta ja onnea työnhakuun!

Emma Starr

You may also like...