Fokuksen hallitukseen 2013?

Hei arvon Fokuslaiset!

Vuosi on taas vierähtänyt ja Fokus ry:n vuosikokous lähestyy. Fokus ry:n sääntömääräinen vuosikokous järjestetään ke 14.11. klo 19:00 alkaen Opinkivellä.

Vuosikokouksessa valitaan Fokus ry:n hallitus vuodelle 2013. Fokuksen hallituksessa istuu puheenjohtajan lisäksi enintään 7-15 muuta jäsentä. Nykyinen hallitus on vastuussa tämän vuoden loppuun saakka ja uusi hallitus ottaa ohjat käsiinsä 1.1.2013 alkaen. Joulukuun aikana vanha hallitus perehdyttää uutta hallitusta tehtäviin.

Sääntöjen mukaan vuosikokouksessa valitaan puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri ja talousvastaava sekä muut hallituksen jäsenet. Pj, vpj, sihteeri ja talousvastaava ovat siis Fokuksen ns. pakolliset pestit, muut täytetään valitun hallituksen oman harkinnan mukaisesti. Tänä vuonna hallituksessa on hoidettu seuraavia pestejä:

– Kopo-vastaava, yhteiskuntapolitiikka
– Kopo-vastaava, sosiologia
– Kopo-vastaava, sosiaalityö
– Tapahtumavastaava x 2
– Kulttuurivastaava x 2
– Liikuntavastaava
– KV-vastaava
– Yritys- ja ulkosuhdevastaava
– Web-vastaava
– Tiedotusvastaava
– Fuksivastaava
– Sopo-vastaava
– Ympäristövastaava
– Foguevastaava x 2

Lyhyet pestikuvaukset löydät täältä: http://fokusry.net/yhdistys/hallituspestien-esittelyt/

Muutamalla hallituslaisella on ollut hoidossa useampi pesti ja yleisesti ottaen luonnollisia ”yhdistelmäpestejä” ovat olleet mm. tiedotus- ja web-vastaavuuden niputtaminen samalle henkilölle. Tarkka roolijako muiden kuin sääntömääräisesti päätettävien pestien (pj, vpj, sihteeri, talous) suhteen ei määrity virallisesti vuosikokouksessa vaan vuosikokouksen jälkeen uuden puheenjohtajan johdolla järjestettävässä järjestäytymiskokouksessa. Tästä huolimatta istuva puheenjohtaja on perinteisesti kartoittanut etukäteen sitä, minkä verran kiinnostuneita olisi millekin paikalle niin vähän tiedetään, missä mennään eikä järjestäytymiskokouksessa tulisi mitään yllätyksiä vastaan (tyyliin että johonkin pestiin olisi tulossa viisi ihmistä ja toisiin ei ketään).
Vuosikokouksessa voidaan myös järjestää suuntaa antava äänestys, jos samaan pestiin on useampi halukas.

Pyytäisinkin nyt, että kaikki hallitustyöskentelystä kiinnostuneet ottaisivat minuun yhteyttä 9.11.2012 perjantaihin mennessä. Kerro viestissä, mistä pesteistä olet kiinnostunut, mikä olisi mieluisin ja mille muille paikoille olet mahdollisesti valmis lähtemään. Fuksien kyselyillan/ympäristökahvihetken yhteydessä (24.10 klo. 17/Ilokiven hallituskabinetti) voi kysyä paikalla olevilta hallituslaisilta hallitustyöstä ja sen sisällöstä.

Mukaan hallitukseen ovat tervetulleita kaikki fukseista ännännen vuoden opiskelijoihin – aikaisempaa kokemusta hakijoilta ei edellytetä, vaan olennaisinta on aito kiinnostus sekä valmius sitoutua hallituspestiin vuoden ajaksi. Joka vuosi hallituksessa on ollut mukana myös fukseja, joten fuksit, rohkeasti mukaan! Opastusta omaan pestiin saa jokainen uusi hallituslainen omalta edeltäjältään, joten kenenkään ei oleteta tyhjiltään hallitsevan vaikkapa laitoksen kopo-kuvioita tai tapahtumien järjestämistä.

Mikään pesti ei ole liian vaativa tai aikaavievä opintojen ohessa suoritettavaksi, vaikka tietenkin jokainen pesti oman määränsä työtä vaatiikin. Hallituslaisen odotetaan sitoutuvan paitsi oman pestinsä asianmukaiseen hoitamiseen niin myös tekemään jonkin verran oman pestin ulkopuolisia asioita (yleensä lähinnä tapahtumien järkkäilyyn liittyen), kuten esimerkiksi baaribileiden lipunmyyntiä. Hallituslaisilta edellytetään tietenkin myös aktiivista kokouksiin osallistumista.

Kysymyksiä hallitustyöskentelyyn liittyen saa esittää minulle tai muille hallituslaisille.
Rohkeasti mukaan!

Uusien hallituslaisten yhteydenottoja odottaen
 Anni Rahikainen
Fokus ry / puheenjohtaja
anni.e.rahikainen@student.jyu.fi

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *