Futispuulaaki 2012, the raportti

Ilkka tsemppaa joukkuetta! … mutta ei tarpeeksi.

Niinhän siinä sitten lopulta kävi. Fokuksen futisjengi teki historiaa pääsemällä yliopiston puulaakiturnauksessa pudotuspelivaiheeseen, mutta mitalit jäi saamatta. Mistä jäi kiikastaa? Kaikki tämä selviää alta, kuvien kera!

Fokuksen pelit 2012 syksyllä olivat seuraavanlainen sarja:

ALKULOHKO

FC VaKiNa – Fokus 2-3
Fokus – Hassut Mansikat 1-1
Fokus – LYT IMPERIOUS 1-2

SEMI-FINAALI

FC Starat – Fokus 4-2

PRONSSIOTTELU

Pelimiehet – Fokus 2-0

Fokuksen maalipörssin voittaja oli (jälleen kerran) Jukka Kortelainen kahdella osumalla. Onnittelut Jukalle.

Miten siinä sitten näin kävi? Se on hyvä kysymys, mutta ehkä ei kuitenkaan se kaikista validein kysymys. Nimittäin kysymys on paljon suuremmasta seikasta. Vaikka itse pelit loppuivat häviöön niin hyvä fiilis säilyi illan pikkutunneille asti. Kortepohjan saunalla joukkue kokoontui vielä pohtimaan mistä tässä kaikessa oli kyse. Vaikka pelejä ei Fokus ikinä voittaisi, niin jälkipeleissä me pärjätään!

Antti: Lasse Vesterinen, niin kuin Teemu Selänteeltä joka vuosi kysytään niin kysytään nyt sinultakin, oliko tämä viimeinen kausi. Onko jatkoa?

Lasse: Noh, aina kun kausi loppuu ja loma alkaa niin sillon haluaa ajatukset pois tästä lajista, mutta kyllä se pikku hiljaa aina se intohimo tulee joka syksy tähän hommaan. Vielä ei voi ihan tietää jatkuuko ura.

Antti: Niin ja ainahan voi valmistumisenkin jälkeen tulla pelailee..

Lasse: NIIN, niin voi, mutta eri asia kiinnostaako!

Antti: No jäikö nyt mitään hampaankoloon. Jäikö harmittamaan tämä tulos?

Lasse: Ei. Tämä oli aivan upea suoritus meidän joukkueelta. Ei mitään jää hampaankoloon.

Antti: Aivan. Noh, miten meni pelit Otto Hannikainen? Yksi maali tuloksena…

Otto: No mutta joukkueena pelataan, joukkueena hävitään, joukkueena voitetaan. Ei niitä maaleja nyt tällee jälkekäteen enää paljoa jaksa muistella. Mun mielestä pelattiin tosi hyvä alkusarja. Tosi tärkeitä pisteitä sieltä napattiin. Välierässä sitten tuli seinä vastaan ja pronssiottelussa sitten kiinnostuskin ehkä vähän lopahti ja väsymistäkin oli havaittavissa. Mutta kokonaisuudessaan on pakko myöntää, että helvetinmoinen taistelu. Saappat jalassa kaaduttiin.

Kyllä mä sanon, että Fokus on mulle tärkein asia mitä mulla on täällä Jyväskylässä. -Otto Hannikainen

Leevi Wuolio: No jos nyt vielä konkareilta voi kysyä, opiskeluaikana näyttä nyt siltä, että ei tullut menestystä niin olisiko pitänyt valita joku toinen opiskeluala ja täten myös muu joukkue kuin Fokus?

Lasse: Kaikki tietää, ettei tätä opiskelualaa tai joukkuetta valita menestymisen vuoksi, vaan inhtohimon! Oikeastaan ihan tyhmä kysymys.

Tatu Kuukkanen: Jokainen huippupelaaja haluaa pelata huippujoukkueessa. Fokus ei ole huippujoukkue. Se täytyy myöntää. Joten hyvät pelaajat niinku Otto ja Lasse, te kaipaatte haasteita. Mutta oletteko koskaan ajatelleen, että jos olisittekin valinneet taloustieteet ja pörssin? Täten olisitte saaneet paljon parempia pelaajia ja pelejä, ja kovempia haasteita!

Otto: No täytyy nyt sanoa, että Pörssi tippu heti alkusarjassa, joten tuo väite ei edes pidä paikkaansa. Kyllä mä sanon, että Fokus on mulle tärkein asia mitä mulla on täällä Jyväskylässä. Ja jos miettii sitäkin, että kyllähän me tällaisia keskikastin futaajia ollaan, joten oltaisko sinne liikunnan joukkueeseen edes mahduttu?

Antti: Niin ja se mitä on alumneilta kuullut, niin 2000-luvun alussa Fokushan ei ole voittanut yhtään missään mitään. Ei edes jumbofinaaleja saatika sitten edes Puoluetta vastaan köydenvetoa…

Lasse: Niin siis, ollaanhan me nostettu tämä ainejärjestö ihan uuteen kukoistukseen.

Otto: Suomalaisessa jalkapallosakin on puhuttu siitä kultaisesta sukupolvesta, niin musta tuntuu, että me ollaan se Fokuksen kultainen sukupolvi. Totta kai toivon, että jatkuu tällainen hyvä menestys, mutta ei saa kusi hattuun nousta missään vaiheessa.

Antti: No mitä teillä on nyt sanottavaa tulevalle sukupolvelle, seuraavalle syksylle? Mitä pitää tehdä?

Lasse: Punnerruksia ja vatsalihaksia.

Otto: Taktiikasta se kaikki lähtee. Hyvä taktiikka on avain voittoon.

Antti: Kai sä tuot ensi syksyksi ne kauan kaivatut powerpointslaidit?

Otto: Voi olla etten ole Jyväskylässä enää ensi syksynä, mutta voin kyllä lähettää ne etänä.

Antti: No se kyllä riittää! Pidetään mielessä ensi syksynä. Onko vielä viimeisiä sanoja?

Otto ja Lasse: FOKUS PELISSÄ!

Joukkue 2012 kiittää!

Kiitokset kuvista Artulle

Lisää kuvia osoitteessa: http://fokusry.net/galleria/puulaaki-2012/

 

Antti Seppänen

 

You may also like...

2 Responses

  1. Epätoivoinen fuksi kirjoitti:

    Millon tryoutit ensi kautta varten?

    • Pena kirjoitti:

      Perinteisesti tryoutit ovat mielivaltaisia ja ainoa vaadittava ominaisuus on kyky vastata sähköpostiin, kun ilmoittautuneita haetaan ennen Fokuksne osallistumista turnauksiin. Kannattaa siis epätoivoisen fuksinkin seurata Fokuksen listaa ja sieltä nousevia liikuntatapahtumia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *