Yhteenveto alumni-illasta

Perjantai 13.4.2012 kirjattiin historiankirjoihin Fokuksen ensimmäisenä alumni-iltana. Ilta oli sen verran onnistunut, että päätettiin vielä kirjoittaa pieni juttu illasta.

Ensinnäkin kiitokset vielä kaikille alumneille puheista, motivaatioista, pelotteluista, vinkeistä ja nauruista. Ilta alkoi perjantaina D-rakennuksen luentosalissa, jonne opiskelijoita oli kerääntynyt lähelle 40 kappaletta! Ensimmäinen puhuja oli Pirita Jokelainen (Yhteiskunta-alan korkeakoulutetuista). Piritan esitys käsitteli yhteiskuntatieteilijöiden työllistymistä.

Kaisa Oksanen ja Olli-Pekka Koljonen edustivat yhteiskuntapolitiikkaa opiskelleita. Kaisa puhui tutkijan urasta ja taisipa siellä tulla vinkkejä ulkomailla opiskeluunkin. Olli-Pekka puhui siitä kuinka tärkeää on toisaalta tehdä muutakin kuin ”opiskella”. Opiskelu on muutakin kuin kirjojen pänttäystä. Työelämässä arvostetaan niitä ketkä ovat tehneet monipuolisesti asioita. Omia kiinnostuksen kohteita kannattaa ajaa takaa! Sitähän varten

Kahvitauon antimien jälkeen jatkettiin Kirsti Hallikaisen esityksellä. Kirsti selosti aikuissosiaalityöntekijän arkea Äänekoskella. Seminaariosuuden lopuksi esittäytyivät Henri Rautio ja Mikael Seppälä aiheellaan ”Sosiologia ja menestys”.

Seminaariosuuden jälkeen lähdettiin eksoottisiin sitsimaisemiin Alvar Aalto museoon! Noh, ei sentään onneksi itse museo-osaan vaan museon kahvilaan. Sitseissä oli perinteikkäästi laulua, ruokaa ja juomaa, mutta myös vähemmän ortodoksisia osuuksia kuten, poikakalenterikuvausta, syntymäpäivälaulua ja ”Linda”.

Hallitus kiittää illasta ja ensi vuonna uusiksi!

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *