Fokus-tiedote, lokakuu 2014

Heippa!

Se olis kuulkaas jo lokakuu ja jälleen Fokus-tiedotteen aika! Varsin odotettu kuukausi on kyseessä erityisesti siksi, että Fokus juhlii 40-vuotista taivaltaan vuosijuhlien merkeissä lauantaina 25.10. Aaltosalissa. Keski-ikäistyvää Fokusta juhlitaan myös monilla muilla tavoilla vuosijuhlaviikon merkeissä ja siitä lisää alempana. Ja toki lokakuu pitää sisällään myös lukuisia muita tapahtumia, joten ainakaan tekemisen puutteen ei pitäisi tänä syksynä päästä yllättämään! Mukavaa lokakuuta kaikille! :)

TULEVIA TAPAHTUMIA

 • 2.10. Hanki Fokuksen jäsenyys/jäsentarra kirjastolta
 • 3.10. YFI:n Kopokupit
 • 6.10. Runoiluilta
 • 7.10. SYY-Jyväskylän työpaikkavierailu Kelaan
 • 7.10. YKP:n pitsaa & viiniä -iltapäivä
 • 8.10. Paintball-pelireissu
 • 8.10. Sosiaalityön iltahengailut
 • 15.10. YFI:n työharjoitteluinfo
 • 15.10. Museovierailu Keski-Suomen museoon
 • 23.10. 3MIOT #5

 Vuosijuhlaviikon ohjelma

 • 20.10. Suunnistuskisa
 • 21.10. Lavatanssit
 • 22.10. Lautapeli-ilta
 • 23.10. Teatteriretki
 • 24.10. Lisää infoa seuraa pian!
 • 25.10. Fokus ry:n 40. Vuosijuhla
 • 26.10. Vuosijuhlasillis

Tulossa marraskuussa

 • 5.11. Jugendin mestareita Jyväskylän Sinfoniassa

MUUTA AJANKOHTAISTA

 • Vuosijuhlakampaukset ja -meikit Kampaamo Lumosta
 • Fokuslaiset Seisomapaikkaklubille alehintaan
 • Fokuksen liikuntavuorot
 • YTK International etsii kv-orientoituneita tekijöitä sitsien järjestämiseen
 • 3MIOT-tiimi etsii porukkaansa markkinointivastaavaa
 • Fokuksen hallituksen kokous
 • Valiokuntien kokouksia

MENNEET TAPAHTUMAT

 • YFI:n White trash -fuksiaiset
 • Syyskuun lautapeli-ilta
 • Mingling&Drinking

TULEVIA TAPAHTUMIA

 **Hanki Fokuksen jäsenyys/jäsentarra kirjastolta**
2.10. klo 11.30-12.00 & 16.00-16.30 cafe Libri

Onko Fokuksen jäsenyys jäänyt epähuomiossa hankkimatta? Tai oletko jo maksanut jäsenmaksun mutta et ole vielä lunastanut jäsentarraasi? Ei hätää, sillä torstaina 2.10. sinulla on mahdollisuus ostaa/noutaa jäsentarrasi kirjaston cafe Libristä! Varapuheenjohtaja Tinja päivystää kirjaston kahvilassa torstaina klo. 11.30-12.00 sekä 16.00-16.30. Tunnistat hänet Fokus-kyltistä. Ikijäsenyys kustantaa 15 euroa, varaathan summan käteisenä! Jäsenetuihin voit tutustua osoitteessa http://fokusry.net/jaseneksi/jasenedut/. Fokuksen jäsenyyden hankkiminen onnistuu toki myös netin kautta ja siitäkin lisätietoja nettisivuilla: http://fokusry.net/jaseneksi/.

**YFI:n Kopokupit**
3.10. klo 16 Ylä-Ruthissa

Kiinnostaako olla kehittämässä laitoksen ja oppiaineen opintoja? Ärsyttääkö kun opinnot ovat liian kireälle aikataululle kiristetyt? Tuntuuko siltä, että luennoitsijat eivät jousta missään? Kiinnostaisiko tietää lisää mikä hommassa mättää ja miten opintoasioita voitaisiin parantaa? TULE YFI:N KOPOKUPEILLE! Kopokupit eli koulutuspoliittiset kupit ovat kaikille YFI:n opinto- ja hallintoasioista kiinnostuneille opiskelijoille tarkoitettuja n. kuukausittaisia kokoontumisia, joissa kahvin ja/tai oluen äärellä mietitään miten opiskelijoiden ääni saadaan kuuluviin hallinnossa. Älä tyydy pelkästään valittamaan – vaikuta!

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/750998194974150/

**Runoiluilta**
6.10. klo 18 alkaen Ylä-Ruthin kabinetissa

Tule päästämään luovuutesi valloilleen ja kirjoittamaan kollektiivisia runoja muiden YFI:läisten kanssa. Tarjolla myös teetä/kahvia ja pikkusuolaista!

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/275233866019317/?fref=ts

**SYY-Jyväskylän työpaikkavierailu Kelaan**
7.10. klo 13-15

SYY-Jyväskylä järjestää YFI-laitoksen opiskelijoille työpaikkavierailun Jyväskylän Kelan toimitiloihin (Vapaudenkatu 40-42) tiistaina 7.10. Tämä on loistava tilaisuus päästä tutustumaan siihen, mitä Kela voi työnantajana yhteiskuntatieteilijöille tarjota! Mukaan mahtuu vielä muutama innokas, joten lähetä ilmoittautumisesi 2.10. klo 18 mennessä sähköpostiin temamaat@student.jyu.fiMukaan ehtineille lähetetään vahvistusviesti ja tarkemmat ohjeet vierailuun liittyen.

**YKP:n pitsaa & viiniä -iltapäivä**
7.10. klo 16, Ylistönmäen Y33 105

YKP:n opiskelijoiden ja henkilökunnan yhteisen tapahtuman teemana on tutkintotodistus. Mikäli aihe, pitsa, viini ja rento oleilu muiden opiskelijoiden ja henkilökunnan kanssa kiinnostaa niin saavu ihmeessä paikalle! Lisätietoja voi kysellä YKP-kopo Annulta: annu.k.komulainen@student.jyu.fi.

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/539595982838962/?fref=ts

 **Paintball-pelireissu**
8.10. klo 11 alkaen

Fokuksen, Puolueen ja Mephiston yhteinen pelireissu Jämsän paintballiin tulee jälleen! Lähtö tapahtuu Mattilanniemen parkkialueelta klo 11 ja matkaa taitetaan kimppakyydein. Bensakulujen lisäksi reissu kustantaa JYY:n liikunta-avustuksesta riippuen Fokuksen jäsenille 22-23€. (Peli+Haalari 30€ – Fokuksen tuki – JYY:n liikunta-avustus) Matkat ja pelailu kokonaisuudessaan kestävät useamman tunnin, joten omat eväät/grillattavat kannattaa ottaa mukaan ellei halua tilata pitsaa läheisestä Kotipizzasta.

Paintballia pelatessa saa väijyä, ryömiä, piiloutua, kehitellä strategioita ja säntäillä ympäriinsä eli hauskanpito ja jännityksen hikipisarat otsalla ovat taattuja! Hauskanpitoon voi ilmoittautua laittamalla viestiä osoitteeseen kristiina.m.simula@student.jyu.fi. Ilmoitathan myös mikäli sinulla on auto käytössäsi.

**Sosiaalityön iltahengailut**
8.10. klo 16.30, Ylistönmäen Y33 105

Sosiaalityön opiskelijoiden ja henkilökunnan iltahengailussa on tarjolla hyvän seuran lisäksi ruokaa, viiniä ja pientä vapaaehtoista aktiviteettia. On se sosiaalityö uskomatonta! Jotta tiedetään kuinka paljon tarjottavaa hankitaan, ilmoitathan tulostasi joko liittymällä Facebook-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/801006179919773/?fref=ts tai lähettämällä sähköpostia sosiaalityön kopolle Mikolle osoitteeseen mikmatka@student.jyu.fi.

 **Museovierailu Keski-Suomen museoon**
15.10. klo 15

Tule tutustumaan Jyväskylän historian vaiheisiin ja jännittäviin yksityiskohtiin ilmaisella opastetulla kierroksella!

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/324358261071049/?fref=ts

**YFI:n harjoitteluinfo**
15.10. klo 16-18

YFI:n harjoitteluinfo pidetään keskiviikkona 15.10. klo 16-18. Lisätietoja paikasta ja infotilaisuuteen ilmoittautumisesta tulossa pian!

**3MIOT #5**
23.10. Escape, Ruma & Shaker

Pian juhlitaan jo viidensiä 3MIO-bileitä! Ennakkolipunmyynti alkaa noin viikkoa aikaisemmin ja myyntiajoista ja -paikoista tiedotetaan lähempänä. Pysy siis kuulolla!

3MIOT Facebookissa: https://www.facebook.com/3miotJkl?fref=ts

VUOSIJUHLAVIIKON OHJELMA

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/589703807808328/?notif_t=plan_user_invited

Fokus juhlii nelikymppisiään kokonaisen viikon ajan!

Juhlaviikko käynnistyy maanantaina 20.10. suunnistuskisalla ja jatkuu tiistaina lavatanssien merkeissä. Keskiviikkona kokoonnutaan lautapelien ääreen ja torstaina nautitaan kulttuurielämyksestä Kaupunginteatterilla. Perjantain ohjelma selviää tuonnempana ja vuosijuhlaviikko huipentuu lauantaina 25.10. Aalto-salissa vietettävään 40-vuotisjuhlaan! Vertaistukea juhlahumun jälkeïseen elämään saa puolestaan Vuosijuhlasilliksellä sunnuntaina.

Huom! Lunastathan paikkasi Vuosijuhlille perjantaihin (3.10.) klo 24 mennessä osoitteessa www.fokusry.net/vuosijuhla.

20.10. **Suunnistuskisa**

Kylmiltään ei kannata lähteä vuosijuhlaviikkoa viettämään vaan alkulämmöt kannattaa hakea Fokuksen suunnituskisasta! Startti ryhmissä tai yksin tapahtuu kello 17 ja lähtö ja

maali sijaitsevat MaA ja MaD rakennusten välissä. Nopeiten kaikki rastit löytäneille on luvassa palkinto! Liikuntavarustus. Lisätietoja tulossa pian!

21.10. **Lavatanssit**

Kettukansa pääsee heittäytymään anomisten rakenteiden pyörteisiin sosiobiologisissa lavatansseissa Ilokivellä! Illan hämyssä on hyvä unohtaa vanhojentanssitraumat ja valssata enemmän tai vähemmän elävän rytmimusiikin tahtiin, lähes ammattilaisten opastamana. Menossa mukana myös biologian ainejärjestö Syrinx! Lisää infoa seuraa myöhemmin! PS. Ota yhteyttä Rosa Heikkiseen (FB/rosa.heikkinen@gmail.com) jos olet soittotaitoinen ja sinulla on aikaa ja fiilistä harjoitella parit tanssibiisit!

22.10. **Lautapeli-ilta**

Lokakuun lautapelejä pelaillaan tällä kertaa juhlavasti vuosijuhlaviikolla! Voiko parempaa ajankohtaa ollakaan? Pelit pistetään pystyyn jälleen kerran Vakiopaineen yläkerrassa iltakuudesta eteenpäin. Pelaillaan, herkutellaan ja keräillään yhdessä voimia vuosijuhlaviikon lauantain loppuhuipennusta varten. Ottakaa mukaan itsenne ja kaverinne sekä omia pelejä. Game on!

23.10. **Teatteriretki**

Fokuksen vuosijuhlaviikolla päästään nauttimaan myös kulttuurista, kun suuntaamme Jyväskylän kaupunginteatterin pienelle näyttämölle kokemaan suuria tunteita. Pieni raha on Sirkku Peltolan kansainvälistä mainetta niittänyt, kaunis ja koskettava tarina. Erään katsojan sanoin: ”Tämä on juuri se näytelmä, joka jokaisen kannattaa käydä katsomassa tässä ajassa”. Pieni on myös se raha, jolla tämän tarinan pääsee kokemaan. Vuju-viikon kunniaksi hilasimme hintaa niin alas, että jokaiselle jäsenelle jää maksettavaksi vain 3 euroa!

Näytelmä alkaa kello 19.00 ja paikalla tulee olla viimeistään varttia vaille. Vapaaehtoinen narikka kustantaa euron. Kaupunginteatteri sijaitsee osoitteessa Vapaudenkatu 36. Mukaan voit ilmoittautua lähettämällä sähköpostia osoitteeseen lottatiihonen@gmail.com. Maksuohjeet saat paluupostissa. Ilmoittautumisaikaa on keskiviikkoon 8.10. saakka ja mukaan mahtuu enintään 25 ihmistä, joten älä jää turhaan aikailemaan!

Lisätietoja näytelmästä: http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/ohjelmisto/pieniraha

24.10. Lisää infoa seuraa pian!

25.10. **Fokus ry:n 40. Vuosijuhla**

Fokuksen 40-vuotisjuhlia vietetään lauantaina 25.10. Aalto-salissa. Juhlia edeltää Cocktail-tilaisuus ravintola Shakerissa klo 17.30 ja itse juhlat alkavat Aalto-salissa klo 19.00. Virallisia jatkoja vietetään bar Brassa klo 23.00 alkaen. Vuoden suurimpaan juhlaan voi ilmoittautua osoitteessa www.fokusry.net/vuosijuhla. Ilmoittautuminen sulkeutuu perjantaina 3.10. klo 24. Ethän siis jää paitsi vuoden parhaista juhlista! Tervetuloa viettämään mukavaa iltaa, muistelemaan menneitä ja luomaan uusia hienoja muistoja! :)

Lisäinfoa juhlista: http://fokusry.net/vuosijuhla-2014/

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/376334919182865/?fref=ts

26.10. **Vuosijuhlasillis**

Vuosijuhlia kertaillaan silliksillä saunatila Makumaassa klo 14 alkaen. Ilmoittautuminen sillikselle löytyy Vuosijuhlien ilmoittautumislomakkeen yhteydestä. Tule sillikselle nauttimaan mahtavasta seurasta ja sitäkin paremmista tarjoiluista! ;

Tulossa marraskuussa

**Jugendin mestareita Jyväskylän Sinfoniassa**
5.11. klo 19

Fokuslaisilla on ainutlaatuinen tilaisuus päästä 5 eurolla Jyväskylän Sinfoniaan, jonka esitykset ovat usein loppuunvarattuja jo viikkoja, jopa kuukausia etukäteen! Mukaan mahtuu 15 henkeä, ja ilmoittautua voi 21.10. asti tai niin kauan kuin paikkoja riittää. Tasapuolisuuden nimissä ilmoittautumisia otetaan vastaan 7.10. alkaen, jolloin tapahtumasta tulee myös lisää tietoa. Pysykäähän siis kuulolla!

MUUTA AJANKOHTAISTA

**Vuosijuhlakampaukset ja -meikit Kampaamo Lumosta**

Yhteistyökumppanimme Kampaamo Lumo järjestää fokuslaisille oman hemmottelupäivän liikkeessään Fokuksen vuosijuhlapäivänä 25.10. Fokuslaisille erikoishinnat ovat seuraavanlaiset: kampaus 45 e, kampaus + meikki 75 e. Vuosijuhlapäivänä kampaamopalveluita käyttäville on järjestetty myös mahdollisuus valmistautua juhliin liikkeen alakerrassa sijaitsevissa tiloissa. Varaa aikasi nopeasti, sillä aikoja on rajoitetusti!

Huom! Fokuslaiset saavat Kampaamo Lumosta aina -20 % kampaamotöistä. Muista siis näyttää Fokus- tarraa ja käyttää tätä loistavaa tarjousta! Lisätietoja kampaamosta osoitteessa http://www.kampaamolumo.fi/ ja Facebookissa https://www.facebook.com/kampaamolumo?fref=t.

**Fokuslaiset Seisomapaikkaklubille alehintaan**

Fokuksen jäsenet saavat nauttia Seisomapaikkaklubin esityksistä kahden euron alennettuun hintaan. Fokus-tarralla opiskelijahintaisesta lipusta saa siis pois vielä kaksi euroa. Tätä etua kannaattaakin hyödyntää ja useasti! Seuraavat Seisomapaikkaklubin esitykset ovat jo lauantaina 4.10. kun lavalle nousevat muiden muassa Niko Kivelä ja Jape Grönroos! Tämä lysti kustantaa fokuslaisille vaivaiset 8 euroa! Lisätietoja esityksistä ja lipuista osoitteessa http://www.seisomapaikka.com/ sekä Facebookissa https://www.facebook.com/events/1550705068496976/

**Fokuksen liikuntavuorot**

Fokuksen, Puolueen ja Mephiston yhteiset liikuntavuorot pyörivät läpi syksyn kaksi kertaa viikossa, sekä maanantaisin että keskiviikkoisin klo 19 salissa U1. Maanantain vuoro on 13.10. alkaen kello 18:00. Liikkumaan ovat tervetulleita kaikki fokuslaiset ja mukaan tarvitsee vain sisäliikuntavarustuksen ja juomapullon sekä sählyvuorolle myös oman mailan. Lokakuun ohjelma näyttää seuraavanlaiselta:

 • 1.10. Koris
 • 6.10. Sähly
 • 8.10. Lentopallo
 • 13.10. Sähly
 • 15.10. Futsal
 • 20.10. Sähly
 • 22.10. Koris
 • 27.10. Sähly
 • 29.10. Lentopallo

Ehdotuksia liikuntavuorojen ohjelmasta voi lähettää osoitteeseen: kristiina.m.simula@student.jyu.fi.

**YTK International etsii kv-orientoituneita tekijöitä sitsien järjestämiseen**

YTK International on järjestämässä kansainvälisesti painottuvia sitsejä, joiden toteuttamiseen otetaan mielellään mukaan muita kansainvälisesti orjentuneita tekijöitä. Mikäli tiedät esimerkiksi toastmasteriksi soveltuvan henkilön, niin ilmianna hänet Aleksi Suuroselle osoitteeseen aleksi@suuronen.org tai soittamalla numeroon 0505361904!

YTK International Facebookissa: https://www.facebook.com/YTKInternational?fref=ts

**3MIOT-tiimi etsii porukkaansa markkinointivastaavaa**

”3MIOT-tiimi etsii porukkaansa yhtä lisäjäsentä, joka olisi kiinnostunut hoitamaan 3MIOT-markkinointia ja brändäämistä. Oletko osaava markkinoija, joka haluaa uusia haasteita? Haluaisitko suunnitella ja toteuttaa opinnäytetyönäsi markkinointistrategian 3MIOT-tiimissä? Ovatko tuoreet ideat ja nokkelat sanat arkipäivääsi, ja haluaisit päästä toteuttamaan itseäsi mainostamisen parissa? Mikäli mikään kohdista tuntui omalta, ota meihin yhteyttä! Hakijalta vaadimme innostuneisuutta, visiota, kykyä sitoutua projektiin ja toimia niin ryhmässä kuin itsenäisestikin sekä ennen kaikkea raikkaita ideoita markkinoinnin saralla. Lähetä avoin hakemuksesi sekä edes löyhä suunnitelma siitä, kuinka parantaisit 3MIOT-bileiden näkyvyyttä jyväskyläläisten keskuudessa osoitteeseen 3MIOTjkl@gmail.com ja otamme sinuun yhteyttä!”

3MIOT Facebookissa: https://www.facebook.com/3miotJkl?fref=ts

**Fokuksen hallituksen kokous**
6.10. klo 16.15 Agora, luokka C133

Tervetuloa Fokuksen hallituksen kokoukseen Agoralle luokkaan C133 maanantaina 6.10. Juttua riittää muun muuassa vuosijuhlaviikon ohjelman viimeistelystä sekä vuodenvaihteen valmisteluista, lukuisten muiden tapahtumien ja toiminnan suunnittelun ohella. Nyt on oiva tilaisuus tulla katsastamaan millaista Fokus-kokoustaminen on, etenkin jos toimiminen ensi vuoden hallituksessa edes vähän herättää kiinnostusta! Tarjolla myös kahvia ja teetä sekä mahdollisesti pientä purtavaa.

**Valiokuntien kokouksia**

 • Liikuntavaliokunnan kokous 6.10. klo 16.15 Ilokiven lounasravintolan takaosassa
 • Kansainvälisen toiminnan valiokunnan kokous 13.10. klo 16.30 myöhemmin varmistuvassa paikassa
 • Opinto- ja tiedevaliokunnan kokous 16.10. klo 16.15 myöhemmin varmistuvassa paikassa
 • Kehitysyhteistyövaliokunnan kokous 20.10. klo 16.15 myöhemmin varmistuvassa paikassa
 • Sosiaalipoliittisen valiokunnan kokous 21.10. klo 16.15 myöhemmin varmistuvassa paikassa
 • Ympäristövaliokunnan kokous 21.10. klo 16.30 Ilokiven kabinetissa

Lisätietoja valiokunnista osoitteessa: http://jyy.fi/jyy/valiokunnat//

MENNEET TAPAHTUMAT

YFI:n White trash -fuksiaiset

17.9 vietetyt fuksiaiset starttasivat Mattilanniemestä perinteisellä ainejärjestöjen välisellä köydenvedolla, jossa Fokus ei tällä kertaa ollut erityisen menestyksekäs. Rastisuunnistuksessa toinen toistaan hienompiin asuihin sonnustautuneet fuksit joutuivat mitä erilaisimpiin koettelemuksiin ja hulvaton meno oli taattu! Jatkoja vietettiin, missäpä muuallakaan kuin Rumassa.

Syyskuun lautapeli-ilta

Jälleen voitettiin, hävittiin ja herkuteltiin, kun Fokus pelaili yhdessä lautapelejä Vakkarissa 22.9. Kettuja oli jälleen mukavasti liikenteessä! Pelailuiltamia järjestetään jatkossakin kuukausittain, joten pysy kuulolla ja seuraile sähköpostiasi tai Fokuksen Facebook-sivua.

Mingling&Drinking

27.9. Rentukassa järjestetty YTK-internationalin kv-tapahtuma keräsi yli kaksikymmentä osanottajaa, joiden kesken iltaa vietettiin rennosti keskustellen, juomapelejä pelaten ja pantomiimi-skabaa katsoen.

——————–

Muutokset ovat mahdollisia, mutta niistä pyritään aina tiedottamaan hyvissä ajoin sekä sähköpostitse että Fokuksen Facebook-sivulla.

Fokus toivottaa juuri Sinut lämpimästi tervetulleeksi mukaan toimintaansa. Tehdään yhdessä Fokuksesta meidän kaikkien näköinen ainejärjestö! :)

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *