Fokus-tiedote, syyskuu 2014

Heippa hei ja ihanaa alkanutta syksyä, niin uudet kuin jo useamman vuoden fokuslaiset! Syksyn ensimmäinen Fokus-tiedote ilmestyy nyt poikkeuksellisesti puolessa välissä kuuta, Fokuksen toiminnan pyörähtäessä kunnolla käyntiin vasta nyt. Fukseilla rientoja on toki jo riittänyt ja riittää edelleen ja toivottavasti teitä näkeekin runsain joukoin myös jatkossa Fokuksen tapahtumissa! :) Syksy nimittäin tuo tullessaan vaikka ja mitä huippua, erityisesti siksi, että tänä vuonna ainejärjestömme täyttää pyöreät 40 vuotta! Tätä merkkipaalua juhlistetaan vuosijuhlilla 25.10. ja juhlavuoteen liittyen on luvassa myös paljon muuta kivaa, mistä lisätietoa seuraa lähiaikoina! Tässä tiedotteessa keskitytään kuitenkin vielä erityisesti syyskuun lopun tapahtumiin, joita ei niitäkään kannata jättää väliin! :)

(Fokus-tiedote lyhyesti: Jokaisen kuukauden alussa ilmestyvä tiedote, jossa käydään läpi kyseisen kuun merkittävimpiä tapahtumia, menneitä tapahtumia sekä muita ajankohtaisia asioita.)

Tiedote luettavissa pian myös Fokuksen nettisivuilla!

TULEVIA TAPAHTUMIA

 • 17.9. YFI:n White trash -fuksiaiset
 • 18.9. 3MIOT #4
 • 19.9. Futista Kampuksen kentällä
 • 22.9. Fokuksen tapahtumatoimikunnan kokous
 • 22.9. Lautapeli-ilta
 • 24.9. SYY-Jyväskylän saunailta
 • 24.-26.9. Yliopiston futispuulaaki: mukana myös Fokuksen joukkue!
 • 27.9. YTK internationalin kv-tapahtuma
 • 30.9. Fokus vs. Puolue jalkapallo-ottelu
 • 7.10. YKP:n opiskelijoiden ja henkilökunnan yhteinen pitsaa ja viiniä -iltapäivä

MUUTA AJANKOHTAISTA

 • Fokus ry:n 40-vuotisjuhla
 • Suunnittele Fokukselle 40-v. juhlamerkki
 • YTK international on syntynyt!
 • Fokus luovuttaa verta
 • Valiokuntien kokouksia

MENNEET TAPAHTUMAT

 • Fokuksen uusien ilta
 • Fokuksen saunailta

TULEVIA TAPAHTUMIA

**YFI:n White trash -fuksiaiset**
17.9. klo 18 alkaen Mattilanniemessä

Tervetuloa mukaan juhlistamaan yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan uusia fukseja keskiviikkona 17.9! Kaikkien fuksien toivotaan osallistuvan rastisuunnistukseen ja kovin mukavaa olisi jos vanhemmatkin opiskelijat liittyisivät mukaan ilonpitoon ja muistelemaan näin omia fuksiaisiaan! Fuksiaiset starttaavat käyntiin Mattilanniemen nurtsilta klo 18, jossa käydään perinteinen taisto köydenvedon merkeissä Fokuksen, Puolueen ja Mephiston kesken. Siitä ainejärjestöt suuntaavatkin kohti omaa rastisuunnistustaan, mikä ainakin Fokuksella sijoittuu Seminaarinmäen alueelle. Kello kymmenen jälkeen fokuslaiset kerääntyvät Päärakennuksen (C-rakennuksen) etupuolelle, missä suoritetaan palkintojenjako ja fuksieläimen valinta. Jatkoja vietellään sitten Rumassa yhdessä Puolueen ja Mephiston kanssa!

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/1502576009981677/?fref=ts

**3MIOT #4**
18.9. Escape, Ruma & Shaker

3MIO-bileitä juhlitaan nyt jo neljättä kertaa torstaina 18.9! Nämä kerran kuussa järjestettävät opiskelijabileet kokoavat yhteen koko Jyväskylän haalarikansan. 3MIO-bileet järjestetään kolmen baarin; Escapen, Ruman ja Shakerin yhteisvoimin ja mukana järjestämässä on myös yhdeksän eri ainejärjestöä, joista yksi on Fokus ry! Lippu 3MIO-bileisiin maksaa 5 euroa, sisältäen kaikkiin kolmeen baariin sisäänpääsynä toimivan haalarimerkin, sekä narikan. (Jos ostat lippusi ovelta, et saa haalarimerkkiä!) Ostaessasi ennakkolipun Fokukselta, tuet samalla oman ainejärjestösi toimintaa!

Fokus myy lippuja seuraavasti:

16.9. Kirjasto 12-16
17.9. Kirjasto 12-16
18.9. Kirjasto 10-12

Lisätietoja ja Facebook-event: https://www.facebook.com/events/853722924639944/?fref=ts

**Futista Kampuksen kentällä**
19.9. klo 16

Tarjolla aurinkoista syyssäätä, Fokus-porukkaa ja jalkapalloa. Tuu mukaan!

**Fokuksen tapahtumatoimikunnan kokous**
22.9. klo 16 Ruthissa

Tule mukaan ideoimaan tulevaa syksyä! Järjestetäänkö anomisia pöytäjuhlia vai dokkari-iltoja? Lavatansseja vai bingoa? Meillä on kykyy ja massii! Tapahtumatoimikunta ei arvokkaasta nimestään huolimatta vaadi sitoutumista vaan tarkoituksena on, että sen kautta jäsenet voivat matalalla kynnyksellä lähteä mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan Fokuksen tapahtumia ja toimintaa. Tule siis rohkeasti mukaan!

Tapahtumatoimikunta Facebookissa: https://www.facebook.com/groups/286499581507228/?fref=ts

**Lautapeli-ilta**
22.9. klo 18 Vakiopaineessa

Lautapelien täyteinen syksy starttaa jälleen! Syyskuun pelit voi merkata kalentereihin 22.9. maanantaille. Paikkana toimii tuttu ja turvallinen Vakkarin yläkerta. Mukaan kannattaa ottaa myös omia pelejä. Kettu tarjoilee pientä naposteltavaa!

**SYY-Jyväskylän saunailta**
24.9. klo 18 Opinkiven saunalla

SYY-Jyväskylä eli Suomen Yhteiskunta-alan Ylioppilaiden Jyväskylän paikallisjärjestö pitää perinteisen uusien iltansa Opinkiven saunatiloissa 24.9. Paikalle ovat tervetulleita sekä uudet että vanhemmat opiskelijat. Puhujavieraana on valtio-opin alumni, SYY-Jyväskylän perustajajäsen ja JYY:n pääsihteeri Minna Oinas. Illan aikana kerrataan liiton toimintaa rennossa tunnelmassa ja tarjolla on salaattibuffet sekä juomia. Myös saunat ovat lämpiminä koko illan!

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/724555764288763/?fref=ts

**Yliopiston Futispuulaaki**
24.-26.9 Kampuksen kentällä

Jyväskylän yliopiston perinteinen futispuulaaki tulee jälleen ja myös Fokuksen joukkue on mukana menossa! Ottelut pelataan joka päivä klo 15.00-20.00 välisenä aikana perinteikkäällä Kampuksen kentällä. Jos et ole mukana pelaamassa niin tule ihmeessä kannustamaan Fokus voittoon!

**YTK internationalin kv-tapahtuma**
27.9. klo 18 Kortepohjan Rentukassa

Uuden kv-organisaation YTK internationalin (lisätietoja alempana) ensimmäinen tapahtuma järjestetään Rentukassa 27.9. Tapahtuma pitää sisällään rentoa hengailua ja tutustumista uusiin ihmisiin. Paikalla on myös hieman tarjoiluja sekä matalan kynnyksen ohjelmaa. Mukaan kannattaa siis tulla ainakin naposteltavan perässä!

Lisätietoja ja Facebook-event tulossa pian!

**Fokus vs. Puolue jalkapallo-ottelu**
30.9. klo 17 Kampuksen kentällä

Jo perinteeksi muodostunut jalkapallo-ottelu Puoluetta vastaan on täällä jälleen. Kerrottakoon, että Fokus on yleensä ollut näissä karkeloissa varsin menestyksekäs. Tule siis nauttimaan jalkapallohuumasta joko pelaamalla tai kannustamalla Fokus voittoon!

**YKP:n opiskelijoiden ja henkilökunnan pitsaa & viiniä -iltapäivä**
7.10. klo 16 Ylistöllä

Merkatkaahan yhteiskuntapoliitikot kyseinen ajankohta jo kalentereihinne, tätä kun ei kannata jättää väliin! Tarkempi ohjelma ja sisältö selviävät myöhemmin.

MUUTA AJANKOHTAISTA

**Fokus ry:n 40-vuotisjuhlat**
25.10. Aaltosalissa

Kettukansaa kutkuttavat kekkerit lähestyvät! Lauantain 25.10. kohdalle kannattaa kalenteriin maalata massiiviset merkinnät, koska silloin juhlitaan Fokuksen 40-vuotista taivalta. Ilmoittautuminen vuosijuhlille alkaa lähiaikoina, joten seuraahan postiasi!

**Suunnittele Fokukselle 40-v juhlamerkki!**

Ota luova tauko ja piirrä merkki! Ainejärjestömme Fokus ry täyttää siis tänä vuonna 40 vuotta ja tästä merkkipaalusta muistuttamaan on tarkoitus painattaa uusi upea haalarimerkki. Käynnissä onkin juhlavuosimerkin suunnittelukilpailu! Ideoi siis merkki, joka muistuttaa jotenkin tästä 40-vuotisesta järjestöstä, ja lähetä se mielellään kutakuinkin valmiissa kuvallisessa muodossa osoitteeseen fanni.s.moilanen@student.jyu.fi viimeistään 21.9. Olisi mukavaa, jos merkin koko istuisi osoitteesta www.merkillinen.fi löytyviin standarimittoihin. Paras merkkiehdotus palkitaan, joten rohkeasti vain merkki-ideoita kehittelemään! :)

**YTK international on syntynyt!**

”Hei, me olemme YTK:n sisällä toimivien ainejärjestöjen kansainväliset vastaavat ja tulimme kertomaan uudesta organisaatiostamme. Ulkomaalaisten opiskelijoiden osallistuminen Fokuksen, Puolueen, Stimuluksen ja Mephiston toimintaan on perinteisesti ollut aika pientä, ja myös me suomalaiset opiskelijat harvoin pääsemme tapaamaan ja juttelemaan ulkomaalaisten opiskelijoiden kanssa.

Suureksi osaksi tämä johtuu huonosta tavasta välittää tietoa kansainvälisille opiskelijoille omista tapahtumistamme. Tuskin myöskään YTK:n sisällä on koskaan ollut organisaatiota, jonka tehtävänä olisi informoida sekä kansainvälisiä opiskelijoita että suomalaisia opiskelijoita kansainvälisesti painottuvista tapahtumista.

Nyt me YTK:n ainejärjestöjen KV-vastaavat olemme korjanneet molemmat ongelmat! Olemme luoneet uuden tahon, jonka kautta ulkomaalaiset opiskelijat saavat jatkuvaa tietoa omien ainejärjestöjemme tapahtumista ja sen kautta myös te suomalaiset rivijäsenet saatte uuden mahdollisuuden kansainvälistymiseen. YTK international toimii toistaiseksi kahdella tavalla. Ensinnäkin se välittää tietoa kansainvälisille opiskelijoille omista tapahtumistamme ja kutsuu heitä liittymään seuraamme. Toiseksi se luo myös omia tapahtumia, joiden tarkoitus on painottua kansainvälisyyteen. YTK internationalin tapahtumat ovat kaikki järjestetty englannin kielellä ja niissä pyörii YTK:n sisälle tulleita vaihto- ja tutkinto-opiskelijoita. Jos siis sinua kiinnostaa tavata muiden maiden opiskelijoita ja haluat treenata englannin taitoasi, kannattaa ehdottomasti tulla mukaan tapahtumiimme!
Ensimmäinen tapahtumamme järjestetään Rentukassa 27.9. Lisätietoja tulossa pian!

Jos haluat tulla vaikuttamaan YTK internationalin toimintaan ja haluat tulla kanssamme pohtimaan eri tapahtumia, joita haluaisit järjestää kansainvälisten oppilaiden kanssa, ota ihmeessä meihin yhteyttä! Porukkaa otamme mukaan toimintaamme avoimin sylein.

Tässä alla vielä yhteystietomme ja linkki Facebook -sivuillemme sekä sähköpostilistallemme.”

FB-sivu:
https://www.facebook.com/YTKInternational?fref=ts

Sähköpostilista:
http://lists.jyu.fi/mailman/listinfo/YTK-international

Aleksi Suuronen
Fokuksen KV-vastaava
aleksi@suuronen.org
+358505361904

Saara Huttunen
Mephiston KV-vastaava
saara.huttunen@gmail.com
+358458988634

Heidi Virén
Stimuluksen KV-vastaava
heaiinvi@student.jyu.fi
+358409608303

Sonja Kuvaja
Puolueen KV-vastaava
sonja.kuvaja@gmail.com
+358505507005

**Fokus luovuttaa verta**

Fokuksen jo perinteeksi muodostunut verenluovutusreissu on suunnitteilla ja tulee tapahtumaan syksyn aikana, mahdollisesti useampaankin otteeseen. Seuraile siis sähköpostiasi ja Fokuksen Facebook -sivua tarkempaa informaatiota varten. Toki verta voi ja kannattaa käydä luovuttamassa ihan yksinkin, mutta tällöin voi halutessaan mainita olevansa Fokuksen jäsen ja kartuttaa näin Fokuksen luovutuksista keräämiä pisteitä!

Lisätietoa verenluovutuksesta osoitteessa: http://www.veripalvelu.fi/

**Valiokuntien kokouksia**
Kansainvälisen toiminnan valiokunnan kokous 16.9. klo 16.00 L-rakennuksen 206A:ssa
Ympäristövaliokunnan kokous 17.9. klo 16.30 Ilokiven kabinetissa
Sosiaalipoliittisen valiokunnan kokous 23.9. klo 16.15 Ilokiven ruokalan takaosassa
Opinto- ja tiedevaliokunnan kokous 24.9. Ilokiven yläkerrassa (myöhemmin varmistuvana kellonaikana)
Liikuntavaliokunnan kokous 6.10. klo 16.15 (myöhemmin varmistuvassa paikassa)
Lisätietoja valiokunnista osoitteessa: http://jyy.fi/jyy/valiokunnat//

MENNEET TAPAHTUMAT

Fokuksen uusien ilta
3. syyskuuta vietettiin Fokuksen uusien iltaa. Ohjelmassa oli niin kaupungin kuin Fokuksen hallituslaistenkin esittelyä, tietovisaa ja beer pongia Helmessä sekä hulvattomat jatkot Rumassa. Myös vanhempia opiskelijoita oli kiitettävästi meiningeissä mukana!

Fokuksen saunailta
Perinteistä Fokuksen saunailtaa vietettiin puolestaan 11. syyskuuta Opinkiven saunalla. Ilta sujui rennoissa merkeissä syöden, saunoen ja jutustellen. Väkeä oli runsaasti paikalla ja myös pikkujoulutiimi tuli fukseista valittua!

——————–

Muutokset ovat mahdollisia, mutta niistä pyritään aina tiedottamaan hyvissä ajoin sekä sähköpostitse että Fokuksen Facebook-sivulla.

Fokus toivottaa juuri Sinut lämpimästi tervetulleeksi mukaan toimintaansa. Tehdään yhdessä Fokuksesta meidän kaikkien näköinen ainejärjestö! :)

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *