Fokus-tiedote, toukokuu 2014

Huh, se on jo toukokuu ja kesä tulossa hurjaa vauhtia. Vaikka vappu on saattanut verottaa yhden jos toisenkin ketun voimia, juhlitaan tulevaa kesää vielä muutamalla Fokus-tapahtumalla! Kesänkin varalle on Fokuksella toki suunnitelmansa ja myös niistä hieman esimakua alla. Uusin kujein tiedote palaa taas syksyllä, jolloin on muuten tiedossa kaikkea aika huippua, kuten vuosijuhlat! Tämän myötä Fokus haluaa kuitenkin kiittää jäseniään upeasta keväästä ja toivottaa aurinkoista ja rentouttavaa kesää ihan jokaiselle! :)

TULEVIA TAPAHTUMIA

 • 7.5. Fokus ry:n kevään viimeinen kokous
 • 7.5. YFI-laitoksen kevätkauden päättäjäiset
 • 8.5. Heat up the grills!
 • 12.5. Kevään viimeisellä liikuntavuorolla koripalloa
 • Runoilta vol. 2. Tarkka ajankohta ilmoitetaan piakkoin!

MUUTA AJANKOHTAISTA

 • Foguen 40-vuotisjuhlanumero
 • Fokus ry:n 40-vuotisjuhlat
 • Fokuksen kesä!
 • Muistutus Fokus-eduista
 • Haalareille etsitään sponsoreita

MENNEET TAPAHTUMAT

 • Vierailu luontomuseossa ja Harjun näköalatornissa
 • Huoneteatterissa näytelmä Taivaalliset tyttäret
 • Sosiologian oppiainekahvit
 • Fokus-porukalla Speksissä
 • YKP:n lounastreffit – ns. ”Lyhtyilta”
 • Estellen synttärit ja ekskursio raveihin
 • Poikkitieteellinen luontoretki Leivonmäen kansallispuistoon
 • Fokuksen verenluovutusreissu
 • Huhtikuun lautapeli-ilta
 • Fokuksen vappu!

TULEVIA TAPAHTUMIA

**Fokus ry:n kevään viimeinen kokous**
7.5. klo 16 Ilokiven hallituskabinetissa

Fokuksen kevään viimeinen kokous pidetään Ilokiven hallituskabinetissa keskiviikkona 7.5. klo 16. Tarjolla informaationälkäisille Fokuksen viimeisimmät käänteet ja kommellukset sekä mahdollisuus esittää ideoita tulevan kesän ja syksyn toimintaan liittyen. Tarjolla on kahvia ja teetä sekä pientä purtavaa. Tervetuloa!

**YFI-laitoksen kevätkauden päättäjäiset**
7.5. klo 18:00 Opinkiven saunalla

On aika tullut aika laittaa kevät pakettiin ja aloittaa kesä 2014. Fokus, Mephisto ja Puolue päräyttää kesän käyntiin Opinkiven saunalla ke 7.5. klo 18 alkaen. Tarjolla pikkusuolasta, holitonta juomaa ja viiniä. Saunalla on (ehkä) grilli, joten maissit ja makkarat mukaan.

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/461310430682383/

**Heat up the grills**
8.5. klo 17:00 Kortepohjassa

Fokus ja Puolue järjestävät yhteistyössä kansainvälisesti painottuvan grillaustapahtuman Kortepohjan grillikatoksilla. Paikalle osallistuu vaihto-oppilaita ympäri Jyväskylää, joten jos erinäisten asioiden grillaaminen ja muillekin kuin suomalaisille puhuminen kiinnostaa, kannattaa liittyä joukkoon. Paikalta löytyy astioita, limpparia ja jotakin naposteltavaa, mutta omat kärvennettävät ruokatuotteet tuokaahan itse!

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/823407511086750/

**Kevään viimeinen liikuntavuoro**
12.5. klo 19:00 paikassa U1

Kevään viimeisellä liikuntavuorolla pelataan koripalloa! Uusin kujein liikuntavuoro jatkuu jälleen syksyllä.

MUUTA AJANKOHTAISTA

**Foguen 40-vuotisjuhlanumero**

Ainejärjestölehtemme Fogue julkaistaan toukokuun aikana. Miljoonasateen takaa tuttu Heikki Salo opiskeli yhteiskuntapolitiikkaa, mutta kuinka kauan miehen valmistuminen kesti? Mihin kaikkialle entisiä Fokus-aktiiveja on päätynyt? Entä mitä Fokus-taustainen ministeri Susanna Huovinen tuumaa opiskelun aikaisesta työnteosta? Nämä ja paljon muuta löydät Foguen 40-vuotisjuhlanumerosta, jonka voit ostaa omaksesi. Lehti lähetetään myös hyväksymiskirjeen mukana uusille opiskelijoille. Tiedotamme tarkemmin lisää, kun lehti on saapunut painosta!

**Fokus ry:n 40-vuotisjuhlat**

Fokuksen 40-vuotisjuhlat järjestetään lauantaina 25.10. Varatkaa siis viikonloppu vapaaksi, sillä tulossa on jotain ainutlaatuisen upeaa! Lisäinfoa juhlista sekä juhlaviikosta seuraa perästä.

**Fokuksen kesä!**

Fokuksen kesään kuuluvat perinteiset lounaispuiston hengailuillat, joita käynnistellään jo toukokuussa, kunhan kelit taas lämpenevät ja lumisateen mahdollisuus pienenee! Pysy siis kuulolla!

**Muistutus Fokus-eduista**

Kampaamo Lumossa fokuslaiset ovat edelleen oikeutettuja 20 % alennukseen normaalihintaisista töistä. Käy tutustumassa palveluihin osoitteessa Kilpisenkatu 9 tai nettisivuilla: http://www.kampaamolumo.fi/ Myöskään Ruman ja Shakerin Fokus-etuja ei kannata näin kesän kynnyksellä unohtaa!

**Haalareille etsitään sponsoreita**

Jos tiedät jo mahdollisen haalarisponsorin tulevien fuksien haalareita varten, niin otathan yhteyttä yritys- ja ulkosuhdevastaavaan Outiin: outi.m.pasanen@student.jyu.fi.

MENNEET TAPAHTUMAT

Vierailu luontomuseossa ja Harjun näköalatornissa

3.4. pääsimme Fokus/Puolue-porukalla tutustumaan Keski-Suomen luontomuseoon opastetulla kierroksella. Opimme kaikkea jännää luonnosta ja eläimistä. Kierroksen jälkeen kävimme Vesilinnan tornissa katselemassa maisemia ja osa porukasta jatkoi vielä Vakiopaineeseen syömään patonkia, sipsejä ja muita herkkuja Fokuksen piikkiin sekä pelaamaan Trivial Pursuitia. Kivaa oli!

Huoneteatterissa näytelmä Taivaalliset tyttäret

5.4. kettujengi suuntasi Huoneteatteriin katsomaan näytelmää Taivaalliset tyttäret. Hinta oli edullinen ja näytelmä kiinnostava.

Sosiologian oppiainekahvit

8.4. Ylistönmäen Y33:ssa kahviteltiin ja keskusteltiin vapaamuotoisesti sosiologian henkilökunnan ja opiskelijoiden kesken ja mukavaa oli! Vastaavankaltaisia opiskelijoiden ja henkilökunnan tapaamisia tullaan järjestämään lisää syksyllä.

Fokus-porukalla Speksissä

8.4. kävimme kettuporukalla katsomassa yhteiskuntatieteilijöiden Speksin, joka oli huisin hauska!

YKP:n lounastreffit – ns. ”Lyhtyilta”

Kuukausi takaperin YKP:n henkilökunta lounasti yhdessä opiskelijoiden kanssa! Maittavan lounaan ääressä saatiin aikaiseksi monipuolista keskustelua, erityisesti perus- ja kesäopinnoista. Mikäli jokin asia jäi vielä askarruttamaan, niin kannattaa olla yhteydessä esimerkiksi kopoon (annu.k.komulainen@student.jyu.fi) tai henkilökuntaan.

Estellen synttärit ja ekskursio raveihin

Torstaina 10.4. hevosteltiin porukalla, kun Fokuksen edustus lähti Lahteen moikkaamaan synttäreitään viettänyttä Fokus-heppa Estelleä. Nelijalkaisen prinsessan ihastelun lisäksi seurattiin ravikisoja hyvän seuran, ruoan ja juoman höystämänä. Estellelle lausuttiin jopa synttäriruno! Toto toi ja toto vei.

Poikkitieteellinen luontoretki Leivonmäen kansallispuistoon

Huhtikuun puolessa välissä Fokus lähti metsään yhteistyössä Syrinxin kanssa. Leivonmäen kansallispuisto Joutsassa tarjosi parastaan sateisesta kelistä huolimatta. Osallistujiakin riitti mukavasti ottaen huomioon edellisenä yönä loppuneen Jyrockin.

Fokuksen verenluovutusreissu

14.4. Fokus kävi luovuttamassa verta Jyväskylän veripalvelussa. Luovutus sujui hyvin vaikka loppujenlopuksi vain yksi fokuslainen oli kelvollinen luovuttajaksi :) Muistattehan rakkaat kettukuomat, että verta voi käydä luovuttamassa yksinkin, mutta muistakaa kuitenkin tällöinkin mainita olevanne Fokuksen jäseniä, sillä Fokus kerää jokaisesta nimellisestä luovutuksesta pisteitä. Koko kettukansan voimin verta mennään luovuttamaan jälleen syksyllä!

Huhtikuun lautapeli-ilta

16.4. pelailtiin jälleen lautapelejä ja mässäiltiin herkkuja Vakiopaineen parvella. Hauskaa oli ja väkeä saapui paikalle melko paljon ottaen huomioon, että kyseessä oli pääsiäsilomaviikko. Lautapeli-iltoja tullaan järjestämään kuukausittain myös syksyllä!

Fokuksen vappu!

Vappusitsit SYY-Jyväskylän perinteiset vappusitsit polkaisivat käyntiin yhteiskuntatieteellisen vapun. Ilokiven alakerrassa haalarikansa sai heittäytyä vapun maailmaan ja jatkot tarjosi totta kai Ruma.

3MIOT VAPPUEDITION

Kevään viimeiset 3miot tarjosivat vappukansalle lystiä aamuvarhaiselle asti. (Seuraavan kerran 3mioita juhlitaan syyskuussa, mutta sitä ennen on huhujen mukaan luvassa joitakin huikeita kilpailuja, joten pysykäähän kuulolla!)

Rantasillispiknik

Sitseistä ja 3mioista väsynyt vappukansa pääsi hetkeksi levähtämään rantasillispiknikille Mattilanniemen rantaan. Keli helli ja rohkeimmat heittivät talviturkin.

Kuva: Taneli Varis

Kuva: Taneli Varis

Kuva: Taneli Varis

Kuva: Taneli Varis

YTK:n vappuolympialaiset

Mahtava meininki! Sää helli koko päivän ja saappaanheiton, kaverinkannon, vesi-ilmapallonheiton, teräspepun sekä futiksen voitoista käytiin tiukkaa taistelua ainejärjestöjen kesken. Voitot jakaantuivat melko tasaisesti ainejärjestöjen kesken, mutta Fokus tyypilliseen tapaansa vei voiton jalkapallossa. Tässä on ehdottomasti jokavuotisen ja perinteisen tapahtuman ainekset!

Kuva: Taneli Varis

Kuva: Taneli Varis

Kuva: Taneli Varis

Kuva: Taneli Varis

Fokuksen vappuklubi @ Shaker

Fokus heittäytyi hetkeksi joutilaan eliitin rooliin siemailemaan drinkkejä fiiniin anniskeluravintolaan. Paikalla aiheutti villiä spekulaatiota kolme drinkkivaihtoehtoa, joita maistelemalla ja äänestämällä sai vaikuttaa seuraavan vuoden Fokus drinkkiin. Aikaisemmin keväällä pidetyn runoillan tuotoksia luettiin ja ensimmäisen Hymykettu-äänestyksen tulos julkistettiin. Fokuksen ensimmäinen hymykettu on täysin ansaitusti Outi Pasanen. Onneksi olkoon! :)

Vappuaatto!

Fokuksen veijarit löytyivät vappuaaton ajan Amazing Race Jyväskylän rastilta Suuruspäästä. Kylmästä kelistä huolimatta grilli oli kuuma. Fokuksen rastilla joukkueiden tehtävänä oli ajaa kottikärryillä tietty reitti. Vastoinkäymisiä kuitenkin kohdattiin kun kärrystä puhkesi rengas. Innovatiiviset ketut kuitenkin keksivät ratkaisun ja kaikki päättyi parhain päin. Vappuaaton juhlinta jatkui lopulta Kirkkopuistossa.

20140430-_DSC5972

Kuva: Taneli Varis

Kuva: Taneli Varis

Kuva: Taneli Varis

 

Vappupäivä!

Fokuksen lipun johdattamana kettukansa vietti perinteistä piknikkiä Harjulla. Fokus tarjosi lapsilleen skumppaa ja edellisillalta jäänyttä Fokuksen omaa simaa (jota keitettiin yhteensä 50 litraa)!

Kuva: Taneli Varis

Kuva: Taneli Varis

Kuva: Taneli Varis

Kuva: Taneli Varis

 

Kuva: Taneli Varis

Kuva: Taneli Varis

Kuva: Taneli Varis

Kuva: Taneli Varis

——————-

Muutokset ovat mahdollisia, mutta niistä pyritään aina tiedottamaan hyvissä ajoin sekä sähköpostitse että Fokuksen Facebook-sivulla.

Fokus toivottaa juuri Sinut lämpimästi tervetulleeksi mukaan toimintaansa. Tehdään yhdessä Fokuksesta meidän kaikkien näköinen ainejärjestö! :)

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *