Fokus-tiedote, huhtikuu 2014

Mitä mainiointa huhtikuuta!

Kevät rullaa hurjaa vauhtia ja Fokus-tiedote on jälleen täällä. Jos ei maaliskuulta ohjelmaa puuttunut niin vielä enemmän sitä on luvassa Fokuksen huhtikuussa! Kurkkaa mitä kaikkea kivaa on tiedossa, äläkä epäröi osallistua. :)

TULEVIA TAPAHTUMIA

 • 3.4. Vierailu luontomuseossa ja Harjun näköalatornissa
 • 3.4. FOKUSLENKKI #1
 • 5.4. Huoneteatterissa näytelmä Taivaalliset tyttäret
 • 8.4. Sosiologian oppiainekahvit
 • 9.4. YKP:n lounastreffit – ns. ”Lyhtyilta”
 • 9.4. Tutustumiskäynti crossfit-salilla
 • 10.4. Estellen synttärit ja ekskursio raveihin
 • 13.4. Fokuksen luontoretki Leivonmäen kansallispuistoon
 • 14.4. FOCVENTURES VOL. 2.0
 • 22.4. FOKUSLENKKI #2
 • Fokuksen vappu!
 • 23.4. SYY:n Vappusitsit
 • 24.4. 3MIOT #3 VAPPU EDITION!
 • 27.4. YFI-ainejärjestöjen ulkoliikuntatapahtuma
 • 30.4. Amazing race Jyväskylä 2014

Ajankohta varmistuu myöhemmin:

 • Fokuksen verenluovutusreissu
 • Huhtikuun lautapeli-ilta
 • Runoilta Vakiopaineessa #2

MUUTA AJANKOHTAISTA

 • Vielä ehtii kirjoittamaan Fogueen
 • Fokuslaisille etuja kampaamo Lumossa
 • Fokuksen tapahtumatoimikunta
 • Muistutus Fokuksen liikuntavuorosta
 • Speksi 2014: Suomalainen näytelmä
 • Valiokuntien kokouksia

MENNEET TAPAHTUMAT

 • Sarjakuvasitsit
 • Taidemuseovierailu
 • Lumirieha
 • Maaliskuun lautapeli-ilta
 • Runoilta
 • Seinäkiipeilyekskursio
 • 3miot #2
 • Kauppa-Lopo teatterissa
 • Focventures #1

TULEVIA TAPAHTUMIA

**Vierailu luontomuseossa ja Harjun näköalatornissa**
3.4. klo 15.00

Tule mukaan ihmettelemään Suomen luontoa ja katsomaan, miltä Jyväskylä näyttää lintuperspektiivistä. Opastetun museokierroksen ja näköalojen katselun jälkeen voimme sään salliessa pitää kevään ensimmäisen piknikin! Plan B on eväsretki Vakiopaineeseen.

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/1479194532303977/?fref=ts

**FOKUSLENKKI #1**
3.4. klo 18.00

N. 45 minuutin peruskuntolenkki Jyväsjärven rantamaisemassa Fokus-seurassa. Lähtö MaA-rakennuksen edestä. Mahdollisuus myös löytää lenkkiseuraa keväisille ulkoilukeleille!

**Huoneteatterissa näytelmä Taivaalliset tyttäret**
5.4. klo 19.00

Taivaalliset tyttäret on vimmainen kertomus teini-iän kipupisteistä, nyrjähtäneen mielikuvituksen voimasta ja tragediaksi kasvavasta kuilusta sukupolvien välillä. Fokuslaisille liput vain 4 euroa! Voit kutsua mukaan myös kaverin Fokuksen ulkopuolelta, lipun hinta 5 euroa.

Ilmoittaudu heti (viimeistään 2.4.) lähettämällä sähköpostia osoitteeseen lottatiihonen@gmail.com

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/762738470410770/?ref_newsfeed_story_type=regular

**Sosiologian oppiainekahvit**
8.4. klo 14.00-16.00 Y33:n aulassa

Tiistaina 8.4 järjestetään sosiologian henkilökunnan ja opiskelijoiden yhteinen kahvihetki Y33:n aulan sohvatilassa. Tarkoitus on jutella vapaasti oppiaineen ajankohtaisista kuulumisista ja muista mieleen tulevista asioista. Kahvihetki ei ole mikään muodollinen tilaisuus vaan erinomainen mahdollisuus tutustua paremmin sosiologian henkilökuntaan ja miksei muihin opiskelijoihinkin! Tarjolla kahvia ja pullaa/naposteltavaa. Tervetuloa!

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/1454283791473561/?fref=ts

**YKP:n lounastreffit – ns. ”Lyhtyilta”**
9.4. klo 12.00-13.30 Lea Pulkkisen salissa

On tullut jälleen aika perinteisen ns. Lyhty-illan! YKP:n henkilökunnan ja opiskelijoiden tapaaminen järjestetään tänä keväänä lounastapaamisena keskiviikkona 9.4., klo 12.00 – 13.30, Lea Pulkkisen Salissa, Agoralla. Tarkoituksena on keskustella erityisesti tutkintouudistuksen tuomista muutoksista ja ajan riittäessä myös sivuainekokonaisuuksista. Lämpimästi tervetuloa lounastamaan!

– koponne Annu & YKP:n henkilökunta

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/637245879682251/

**Tutustumiskäynti crossfit-salilla**
9.4. klo 16.00 keskustan Crossfit40100-salilla

Nyt on mahdollista päästä tutustumaan crossfitin ihmeelliseen maailmaan kun Fokus järjestää tutustumiskäynnin Jyväskylän keskustan Crossfit40100-salille. Mukaan mahtuu 12 nopeinta ilmoittautujaa. Lisäinfoa erillisessä viestissä! Mikä ihmeen crossfit? Lue lisää osoitteesta: http://crossfit40100.com/mita-on-crossfit/

**Estellen synttärit ja ekskursio raveihin**
10.4. klo 14.30->

Kaikkihan tietävät, että Fokus sai 40-vuotislahjaksi osuuden ravihevosesta nimeltään Estelle. Torstaina 10.4. on aika lähteä ekskursiolle Lahteen tervehtimään meidän heppaa, koska sillä on synttärit! Samalla jännitetään ravikilpailuita hyvässä seurassa ja koetetaan kääriä totovoitot taskuun.

Jyväskylästä startataan kimppakyydeillä noin klo 14.30, perillä ihastellaan Estelleä, katsotaan ravit ja lähdetään paluumatkalle noin klo 21. Takaisin Jyväskylässä ollaan noin klo 23 eli mahdolliset totovoitot ehtii halutessaan törsäämään yöelämässä.

Ilmoitathan lähtemisestäsi hevosmiehelle osoitteeseen miika.h.lahdeniemi@student.jyu.fi tai numeroon 0440748768 mielellään 4.4. mennessä. Ja vinkkaa toki, jos sinulla on auto käytössäsi.

https://www.facebook.com/events/387654991377733/?ref=5

**Fokus lähtee luontoon!**
13.4. klo 9.00 -> Leivonmäen kansallispuisto, Joutsa

Kevät auringon kimmeltäessä katoavilla hangilla tuntee jokainen varmasti kaipauksen takaisin luontoon. Kieroutunutta luontosuhdetta voi lähteä korjaamaan Fokuksen luontoretkelle sunnuntaina 13.4. Leivonmäen kansallispuistoon. Retkellä on tarkoitus patikoida kauniissa maisemissa ja natustella eväitä laavulla. Älä siis unohda eväitäsi! Matkat on tarkoitus hoitaa kimppakyydein, joten jos omistat auton tai saat sellaisen jostain lainaksi, tunne vastuusi! Ilmoittaudu viimeistään perjantaina 11.4. mukaan osoitteeseen juho.v.toivanen@student.jyu.fi. Ilmoitathan jos käytössäsi on auto! Lähtö tapahtuu klo 09.00 C-rakennuksen edestä!

http://www.luontoon.fi/retkikohteet/kansallispuistot/leivonmaki/Sivut/Default.aspx

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/612003158877755/?ref_newsfeed_story_type=regular

**FOCVENTURES VOL. 2.0**
14.4.

Ensimmäinen kerta oli menestys ja nyt sitä tulee lisää! Focventuresin toinen tuleminen tapahtuu maanantaina 14.4. ja paikka ja aika tulevat täsmentymään lähiaikoina. Onko juuri sinulla hyllyssäsi tai mielessäsi päräyttävä ja viiltävän kriittinen dokumentti jaettavaksi? Tuo se esille osoitteeseen rosa.heikkinen@gmail.com!

**FOKUSLENKKI #2**
22.4.

Noin 45 minuutin peruskuntolenkki. Lähtö MaA-rakennuksen edestä. Aika varmistuu myöhemmin!

**Fokuksen vappu!**

Koska opiskelijan vappu alkaa kaksi viikkoa ennen vappua ja päättyy viikko sen jälkeen, on myös Fokuksen vappu täynnä erilaista vappukivaa ja -ohjelmaa. Siman lipittämisen ohella liikutaan ja urheillaan sekä pikniköidään ahkerasti. Lisää infoa tulossa pikapuoliin!

Alla jo varmistuneita tapoja juhlistaa vappua:

**Vappusitsit**
23.4.

SYY-Jyväskylän legendaariset vappusitsit ovat pian taas täällä! Lisäinfoa seuraa piakkoin!

**3MIOT #3 VAPPU EDITION**
24.4. Shaker, Ruma & Escape

Kolmannet ja samalla kevään viimeiset 3mioit saapuvat sopivasti avaamaan vappujuhlinnan! Nyt jos koskaan on korkea aika tulla mukaan näihin huikeisiin poikkitieteellisiin karkeloihin. Ennakkolippujen myynnin alkuun ei ole pitkä aika, joten pysy kuulolla!

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/555213834577831/?notif_t=plan_user_invited

**YFI-ainejärjestöjen ulkoliikuntatapahtuma**
27.4.

Fokuksen, Puolueen, Stimuluksen sekä Mephiston yhteinen ulkoliikuntatapahtuma. Lisää infoa tulossa pian!

**Amazing Race Jyväskylä 2014**
30.4.

Vappuaaton perinteinen Amazing Race Jyväskylä järjestetään jälleen! Fokus on myös perinteisesti messissä omalla rastillaan, jonka sijanti jääköön vielä salaisuudeksi. Hulabaloo huipentuu kuitenkin Kirkkopuistossa, jossa ohjelmassa muun muassa livemusiikkia, palkintojenjako ja Minna Canthin lakitus. HUOM! Haluatko joukkueesi mukaan kisaan? Ilmoittautuminen käynnistyy 7.4. klo 12.00 osoitteessa http://www.amazingracejkl.fi/

*MITÄ* Amazing Race Jyväskylä vappukisa 30.4.2014

*MISSÄ* Jyväskylän alueella, yhteinen ohjelma ja esiintyjät Kirkkopuistossa

*MILLOIN* Joukkueet kisailevat 10-18, esiintyjät Kirkkopuistossa 17-19

*MIKSI* Koska vappu!

Tulossa myös (ajankohta varmistuu myöhemmin):

**Yhteinen verenluovutusreissu**

Fokus lähtee yhdessä luovuttamaan verta Jyväskylän veripalveluun. Tapahtuma on tulossa huhtikuun aikana, tarkempi ajankohta selviää lähiaikoina. Osallistu tärkeään auttamistyöhön ja lähde rohkeasti mukaan! Verenluovutukseen voit tutustua osoitteessa: http://www.veripalvelu.fi/

**Huhtikuun lautapeli-ilta**

Lautapeli-ilta tulee jälleen! Huhtikuussakin Fokus pelailee yhdessä lautapelejä Vakkarin yläkerrassa. Tarkka ajankohta selviää pian. Pidä siis silmällä sähköpostiasi ja Fokuksen Facebook-sivua!

**Runoilta Vakiopaineessa #2**

Fokuksen, Puolueen ja Mephiston yhteinen runoilta on tulossa taas huhtikuun aikana!
Tarkoituksena on kirjoittaa yhdessä moderneja runoja helpolla ja hauskalla metodilla, joka ei vaadi aiempaa runoilukokemusta. Lisää infoa tulossa lähiaikoina!

MUUTA AJANKOHTAISTA

**Vielä ehtii kirjoittamaan Fogueen**

Fokuksen lehteä Fogueta laitetaan huhtikuun aikana vimmalla nippuun. Jos haluat vielä mukaan kirjoitus- tai kuvaushommiin, heitä juttuideasi tai ilmoita kirjoitushalukkuudestasi Miikalle osoitteeseen miika.h.lahdeniemi@student.jyu.fi.

Apuvoimat ovat tervetulleita etenkin Fokuksen mielenkiintoisen historian selvittelyyn. Jos sinulla on vanhoja Fokus-juttuja takataskussasi tai haluat mukaan arkistoja penkomaan, rohkeasti yhteyksiä Miikaan.

**Fokuslaisille etuja kampaamo Lumossa**

Muistakaa kampaamo Lumon tarjoukset fokuslaisille! -20% normaalihintaisista töistä. Nyt myös erityisetu vain fokuslaisille: kaikki Joico- sarjan hiustenhoitotuotteet poistohintaan! Käy tutustumassa palveluihin sekä Joico- tuotteisiin osoitteessa Kilpisenkatu 9!

http://www.kampaamolumo.fi/

**Fokuksen tapahtumatoimikunta**

Oletko kiinnostunut toimimaan ainejärjestösi hyväksi ilman suurta vastuuta? Haluatko joskus auttaa tapahtuman järjestelyissä tai järjestää oman päräyttävän tapahtuman? Olemme tänä vuonna perustaneet sinua varten Fokuksen tapahtumatoimikunnan jonka tarkoituksena on kerätä aktiivisia jäseniä yhteen tapahtumien suunnitteluun ja toteutukseen. Toimikunta ei kuitenkaan arvokkaasta nimestään huolimatta vaadi sitoutumista! Jos inspiroiduit, ota yhteyttä rosa.heikkinen@gmail.com tai liity toimikunnan Facebook-ryhmään: https://www.facebook.com/groups/286499581507228/?fref=ts

**Fokuksen liikuntavuoro**

Muistathan Fokuksen jokaviikkoisen liikuntavuoron Stimuluksen, Puolueen ja Mephiston kanssa! Se pyörii aktiivisesti koko kevään ajan maanantaisin klo 19 paikassa U1. Vuoron ohjelmasta ilmoitetaan aina sähköpostitse ja lisätietoja löytyy myös Fokuksen nettisivuilta: http://fokusry.net/.

**Yhteiskuntatieteilijöiden speksi 2014: Suomalainen näytelmä**

Mahtava yhteiskuntatieteellinen speksi on täällä jälleen, tällä kertaa pureutuen suomalaiseen kansanluonteeseen. Tämä kevytmielinen farssi viihdyttää teatterin ystäviä huhtikuussa kolmella näytöksellään ja Fokuksen jäsenenä pääset seuraamaan tätä spektaakkelia vain kolmella eurolla!

Esitykset Musicalla salissa M103

Ti 1.4. klo 17.30 – 20
Ti 8.4. klo 17.30 – 20
Pe 11.4. klo 18 – 20.30

Nettisivut: speksiyhkt.wordpress.com

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/471826319615934/?fref=ts

**Valiokuntien kokouksia**

 • JYY:n Ympäristövaliokunnan kokous 9.4. klo 16.30 Ilokiven kabinetissa
 • JYY:n Sosiaalipoliittisen valiokunnan kokous 16.4. klo 16.15 Ilokivellä
 • JYY:n Kansainvälisen toiminnan valiokunnan kokous 23.4. klo 16.15 (myöhemmin varmistuvassa paikassa)

MENNEET TAPAHTUMAT

Sarjakuvasitsit

Fokus lyöttäytyi Puolueen, Emilen, Sporticuksen ja Tiltin kanssa yhteen ja sitsasi 6.3. sarjakuvien ja piirrettyjen maailmassa. Poikkitieteellisessä sitsipotissa oli muutama riehakas Fokuksen edustaja. Sitsit toimii. Aina.

Taidemuseovierailu

7.3. suuntasimme Jyväskylän Taidemuseoon ihmettelemään modernia nykytaidetta. Fokus-kettujen, puoluelaisten ja mephistolaisten lisäksi paikalle saapui ennätysmäärä vaihtareita, ja oppaamme vaihtoikin sujuvasti kielen suomesta englanniksi. Kierroksen jälkeen nautittiin ilmaiset pullakahvit ja shoppailtiin taidepostikortteja viiden sentin kappalehintaan.

Lumirieha

11.3. vietettiin perinteistä Lumiriehaa yhdessä Puolueen ja Mephiston kanssa. Aikainen kevät sulatti lumet, mutta palloa saatiin pelattua mutaisella Kampuksen kentällä. Ulkopelien jälkeen iltaa jatkettiin Opinkivellä saunan, karjalanpiirakoiden ja kaakaon parissa ja yllätysohjelmana osallistujia viihdytti urheiluselostuskilpailu.

Maaliskuun lautapeli-ilta

13.3. vietettiin jälleen Fokuksen lautapeli-iltaa Vakiopaineen yläkerrassa ja tapahtuma sujui yhtä onnistuneesti kuin helmikuisetkin pelailut. Fokuskettuja oli paikalla runsaslukuisesti ja mestaruuksia ratkottiin mitä erilaisempien pelien parissa!

Runoilta #1

17.3. järjestettiin ensimmäistä kertaa Fokuksen, Puolueen ja Mephiston yhteinen runoilta Vakiopaineen parvella, jossa runojen lausumisen sijaan päädyttiinkin itse runoilemaan. Ilta oli kaikkien osallistujien mielestä menestys ja tarjoiluja riitti ähkyyn asti. Toivottavasti ensi kerralla vielä useampi kettu löytää paikalle!

Seinäkiipeilyekskursio

19.3. järjestettiin liikuntaekskursiona seinäkiipeilyreissu Vaajakosken Hutunkiin. Jännitystä ja haastetta riitti kaikille osallistujille, joista jokainen pääsi 12 metrin korkeuteen!

3miot #2

20.3 juhlittiin poikkitieteellisiä 3miot-bileitä toistamiseen. Menoa ja meininkiä riitti näissäkin vaikka ensimmäisten kaltaiseen yleisöryntäykseen ei yllettykkään! Seuraavat 3miot jo 24.4!

Kauppa-Lopo teatterissa

21.3. fokuslaiset pääsivät sivistämään itseään korkeakulttuurin parissa, kun suuntasimme Jyväskylän Kaupunginteatteriin katsomaan kevään suurta ensi-iltaa Kauppa-Lopoa. Fokusketut hyrisivät tyytyväisinä, sillä näytelmä oli kiinnostava ja liput kustansivat vaivaiset 3 euroa.

Focventures #1

Fokuksen ikioma dokkari-ilta näki päivänvalon ensimmäistä kertaa 24.3. liikunnan rakennuksella. Paikalle saapui mukava määrä innostuneita, joten dokumenttien katselu tulee jatkumaan! Ensimmäisenä katsottiin dokumentti ”The Yes Men Fix the World”. Tuleviin dokumenttivalintoihin voit vaikuttaa olemalla yhteyksissä tapahtumavastaaviin:  juho.v.toivanen@student.jyu.fi tai rosa.heikkinen@gmail.com


Muutokset ovat mahdollisia, mutta niistä pyritään aina tiedottamaan hyvissä ajoin sekä sähköpostitse että Fokuksen Facebook-sivuilla. Seuraava Fokus-tiedote ilmestyy toukokuun alussa.

Fokus toivottaa juuri Sinut lämpimästi tervetulleeksi mukaan toimintaansa. Tehdään yhdessä Fokuksesta meidän kaikkien näköinen ainejärjestö! :)

Fokus ry on Jyväskylän yliopiston sosiologian, yhteiskuntapolitiikan ja sosiaalityön ainejärjestö.

Fokuksen nettisivut: http://fokusry.net/

Fokus Facebookissa: https://www.facebook.com/fokusry

Fokus Twitterissä: https://twitter.com/FokusRy

Fokus Instagramissa: http://instagram.com/fokusry (Fokusry, #fokusry)

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *