Fokus-tiedote, maaliskuu 2014

Heipähei ja mukavaa maaliskuuta, arvon fokuslaiset!

Vuosi 2014 on lähtenyt Fokuksen osalta kivasti käyntiin ja uutena juttuna on päätetty ottaa mukaan kuukausittainen Fokus-tiedote eli katsaus ajankohtaisiin Fokuksen tapahtumiin ja muihin olennaisiin asioihin.

Fokus-tiedote lyhyesti:
Jokaisen kuukauden alussa ilmestyvä tiedote, jossa käydään läpi tulevan kuun merkittävimpiä tapahtumia, menneitä tapahtumia sekä muita ajankohtaisia asioita.

Tsekkailkaa siis mitä kaikkea kivaa maaliskuulle on luvassa ja mitä kaikkea alkuvuonna onkaan ehtinyt jo tapahtua! :)

TULEVIA TAPAHTUMIA

 • 6.3. Sarjakuva & Piirretyt –sitsit
 • 7.3. Museovierailu Jyväskylän Taidemuseoon
 • 11.3. YFI-Lumirieha
 • 12.3. Kulttuuri- ja hyvinvointitapahtumien ideointia
 • 13.3. Lautapeli-ilta
 • 17.3. Runoilta
 • 19.3. Seinäkiipeilyreissu Hutunkiin
 • 20.3. 3miot part II
 • 21.3. Kauppa-Lopo teatterissa
 • 24.3. Dokkari-ilta
 • 27.-28.3. Sosiologipäivät Rovaniemellä
 • 24.3.-30.3. JYYn 80-vuotisjuhlaviikko
 • 29.3. JYYn 80. vuosijuhlat ja jatkobileet
 • 10.4. Estellen synttäriekskursio
 • Huhtikuun alussa vierailu Keski-Suomen luontomuseoon

MUUTA AJANKOHTAISTA

 • Fokuksen liikuntavuoro maanantaisin
 • Kettu etsii kirjoittajia ja kuvaajia!
 • Hallituksen esittelyt nyt nettisivuilla!
 • Fokus luovuttaa verta
 • Seisomapaikkaklubille alehintaan
 • Fokuslaisille etuja ravintoloista
 • Fokus ry:n kokous 3/2014
 • Valiokuntien kokouksia

MENNEET TAPAHTUMAT

 • Fokuksen juhlavuoden avajaiset
 • Fokuksen lautapeli-ilta
 • Ystävänpäivä-sitsit
 • 3miot!

 

TULEVIA TAPAHTUMIA

**Sarjakuva & Piirretyt –sitsit**
6.3. klo 18:00 Escapessa

Usean ainejärjestön yhteissitsit mahtavalla teemalla! Ilmoittautumisaika päättyi jo, mutta kannattaa kytätä peruutuspaikkoja tai varovasti hihkaista tapahtumavastaava Rosalle;rosa.heikkinen@gmail.com. Hän koittaa aina järjestää!

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/607378709350098/?fref=ts

**Museovierailu Jyväskylän Taidemuseoon**
7.3. klo 15:30

Tule mukaan opastetulle kierrokselle Jyväskylän Taidemuseoon! Esillä oleva näyttely Space_Man_Technology_Order käsittelee kriittisesti yhteiskuntamme teknologis-taloudellista murrosvaihetta, ja luvassa on niin veistoksia, installaatioita kuin videoitakin – siispä varmaa viihdykettä yhteiskuntatieteilijöille.

Ilmoitathan tulostasi osoitteeseen lottatiihonen@gmail.com, 4.3. mennessä.

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/1500937723465897/?fref=ts

**YFI-Lumirieha**
11.3. klo 16:00 Kampuksen kentällä/Opinkivellä

Perinteinen YFI-ainejärjestöjen lumirieha on taas pian täällä! Tapahtuma starttaa Kampuksen kentällä klo 16, oli lunta tai ei! Ohjelmassa köydenvetoa, lumifutista sekä viestikisa. Ilta jatkuu Opinkivellä saunomisen ja yllätysohjelman merkeissä. Kaikki mukaan!

Facebook- event: https://www.facebook.com/events/266709806831907/?fref=ts

**Kulttuuri- ja hyvinvointitapahtumien ideointia**
12.3. klo 14:00 Ylä-Ruthissa

Millaisia tapahtumia tai yhteisiä rientoja juuri Sinä kaipaisit sitsien ja juhlinnan vastapainoksi?

Jos ideoita löytyy, nyt on oikea aika tulla jakamaan niitä, ja vaikkei löytyisikään, niin tule silti. Kaikki etäisestikin kulttuurista tai yleisestä hyvinvoinnista kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita aivoriiheen, jossa kulttuuri- ja sosiaalipoliittisen vastaavan kanssa ideoidaan Fokuksen loppukevättä ja miksei jo tulevaa syksyäkin.

Tehdään yhdessä Fokuksesta meidän kaikkien näköinen ainejärjestö!

**Lautapeli-ilta**
13.3. klo 18:30 Vakiopaineessa

Maaliskuun lautapeli-ilta täyttää jälleen Vakkarin yläkerran mitä erilaisimmista peleistä, hyvästä fiiliksestä ja pikku purtavasta. Tiedossa rentoa yhdessäoloa lautapelien parissa, tule mukaan!

Lisää infoa ja Facebook-event tulossa pian!

**Runoilta**
17.3. klo 18:00 Vakiopaineessa

Sinun ei tarvitse olla suuri runoilija osallistuaksesi tähän! Ota mukaan muutama sinua puhutellut tai itse kirjoittamasi runo ja tule Vakiopaineen parvelle kuuntelemaan ja lukemaan runoja muiden samanhenkisten tyyppien kanssa. Tarjolla on hämyisän tunnelman lisäksi myös pientä naposteltavaa.

Enemmän infoa ja Facebook-event tulossa pian!

**Seinäkiipeilyreissu Hutunkiin**
19.3. klo 17:00

Maaliskuun liikuntaekskursio tehdään Liikuntakeskus Hutunkiin Vaajakoskelle, missä luvassa seinäkiipeilyä.Lisää infoa tapahtumasta tulossa pian!

**3miot part II**
20.3 Shaker, Ruma ja Escape

Jyväskylän suurimmat ja Suomen poikkitieteellisimmät opiskelijabileet 3miot järjestetään toista kertaa torstaina 20.3! Lisätietoja https://www.facebook.com/3miotJkl?fref=ts Ennakkoliput tulevat myyntiin lähiaikoina ja niistä tiedotetaan Facebookin lisäksi sähköpostitse. Huikeat kekkerit jälleen tulossa! ”Be there or be square”

**Kauppa-Lopo teatterissa**
21.3. klo 19:00

Fokuksen yhteiset teatterikäynnit ovat muodostuneet jo perinteeksi. Tänä keväänä pääsemme Jyväskylän kaupunginteatteriin katsomaan Minna Canthin novelliin perustuvaa Kauppa-Lopoa vaivaiseen 6 euron hintaan. Näytelmän teemat, syrjäytyminen ja lähimmäisen auttaminen, ovat erittäin ajankohtaisia – varsinkin yhteiskuntatieteilijöille. Samalla pääsee taiteen keinoin tutustumaan suomalaiseen 1800-luvun luokkayhteiskuntaan ja fiilistelemään ikiaikaisia kansansävelmiä.

Paikkoja on rajoitetusti, joten varaa omasi viipymättä! Ilmoittautumiset osoitteeseen lottatiihonen@gmail.com 17.3. mennessä.

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/1455209724708674/?ref_newsfeed_story_type=regular

**Dokkari-ilta**

24.3. Tähän kohtaan kalenterissanne kirjoitatte kissankokoisin kirjaimin: FOCVENTURES! Lisää tietoa seuraa lähempänä.

**Sosiologipäivät Rovaniemellä**
27.-28.3.

Sosiologipäivät järjestetään tänä vuonna Rovaniemellä ja luvassa on takuulla mielekästä ohjelmaa sosiologeille ja sosiologianmielisille! Lisätietoja osoitteessa: http://westermarck.fi/sosiologipaivat/. Ilmoittautua voi 12.3. saakka ja siitä enemmän infoa: http://westermarck.fi/sosiologipaivat/?page_id=2046 Opiskelijoille on järjestetty yhteismajoitus Rantavitikan peruskoululta 27.-28.3. (100m yliopistolta) huokeaan 10€ hintaan ja se maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Matkaa Rolloon on tarkoitus taittaa kimppakyydein! Jos siis saisit auton käyttöösi, olet vielä vailla kyytiä tai mieltäsi askarruttaa jokin muu sosiologipäiviin liittyvä asia niin ota yhteyttä WOP-vastaaviimme Tinjaantinja.j.nieminen@student.jyu.fi tai Petraan petra.p.kuisma@student.jyu.fi

**JYYn 80- vuotissynttärit **

JYY juhlii 80-vuotissynttäreitään tapahtumantäyteisen juhlaviikon merkeissä 24.3.-30.3. Viikko huipentuu lauantaina 29.3. järjestettävään illallisjuhlaan jatkobileineen. Lisätietoja juhlatilaisuudesta löytyy osoitteesta: http://jyy.fi/vuosijuhla Juhlaillalliselle voi ilmoittautua 11.3 asti. Vuosijuhlien jatkobileissä esiintyy muun muassa 22-Pistepirkko! Käy katsomassa mitä kaikkea muuta hienoa juhlaviikko sisältää: http://jyy.fi/80vuotta

**Estellen synttärit**

Kuten monet jo tietävätkin, Fokus on saanut 40-vuotislahjaksi osuuden ravihevosesta. Fokus-heppa Estelle treenailee kisakuntoaan Lahdessa ja haluaisi kovasti nähdä osaomistajiaan eli juuri teitä! Estellen synttärit ovat 12. huhtikuuta ja torstaille 10.4. on kaavailtu reissua tallille ja Lahden raveihin. Samassa paketissa siis mukava ekskursio, oman hevosen tapaaminen ja tutustuminen ravien – yleisömäärältään Suomen toiseksi suurimman urheilulajin – maailmaan. Ei paha.

**Vierailu Keski-Suomen luontomuseoon**

Huhtikuun alussa on tiedossa opastettu vierailu Keski-Suomen luontomuseoon, ja siitä lisää infoa tulossa myöhemmin! Sitä ennen käyhän kurkkaamaassa: https://www.jyu.fi/erillis/museo/luonto

MUUTA AJANKOHTAISTA

**Fokuksen liikuntavuoro**

Jokaviikkoinen liikuntavuoro Stimuluksen, Puolueen ja Mephiston kanssa pyörii aktiivisesti koko kevään ajan maanantaisin klo 19 paikassa U1. Lisätietoja Fokuksen nettisivuilla: http://fokusry.net/.

**Kettu etsii kirjoittajia ja kuvaajia!**

Kiinnostaako kirjoittaminen tai kuvaaminen Fokuksen omaan lehteen Fogueen? Terävät kynät, tarkat kamerat ja juttuideat ovat kaikki tervetulleita! Ota kernaasti yhteyttä, sillä ilman aktiivisia avustajia Fogue ei pyöri. Eikä haittaa, vaikkei sinulla olisi valmista jutunaihetta, sillä niitäkin on reservissä. Siispä yhteyksiä Foguen vastuuhenkilö Miika Lähdeniemeen: miika.h.lahdeniemi@student.jyu.fi tai 0440748768. Fogue-palaveri pidetään viikolla 11 ja siitä tulee tarkempaa infoa myöhemmin. Itse lehden on määrä olla valmiina vielä kevään aikana.

Juhlavuoden kunniaksi on myös aloitettu Fokuksen historiikin kartoittaminen. Materiaalia ja selviteltävää riittää, joten historiastamme kiinnostuneita tarvitaan tähänkin. Arkistojen kätköistä löytyy vaikka mitä kiinnostavaa. Jos haluat mukaan kaivelemaan vanhoja ja yllättymään Fokuksen historiaan liittyvistä yksityiskohdista, ota yhteyksiä Miikaan.

**Hallituksen esittelyt nyt nettisivuilla!**

Hallituslaisten esittelyt kuvien kera ovat nyt luettavissa Fokuksen nettisivuilla. Käy kurkkaamassa minkälaisia tyyppejä Fokus-hallituksessa tänä vuonna häärii: http://fokusry.net/yhdistys/hallitus-2014/

**Fokus luovuttaa verta**

Fokus sai viime vuoden verenluovutustoiminnastaan kunniakirjan, joka on nyt ripustettuna ainejärjestötilan seinällä Ylistönmäen Y33:ssa. Hurraa Fokus! Punaisen ristin veripalvelun syyskampanjassa arvottiin myös risteilylahjakortteja ja arpaonni suosi Fokusta. Lahjakortit arvottiin kaikkien Fokus-luovuttajien kesken. Onnea vielä lahjakortin voittaneille! Tärkeää auttajan työtä jatketaan tänäkin vuonna. Fokus järjestää yhteisen verenluovutustilaisuuden Jyväskylän veripalveluun, jossa Fokuksella on oma rekisteröity veriryhmänsä. Tarkka ajankohta luovutukselle selviää lähiaikona. Kannattaa pitää silmällä sähköpostia ja Fokuksen Facebook-ryhmää!

**Seisomapaikkaklubille alehintaan**

Fokuslaiset saavat jälleen nauttia Seisomapaikkaklubin (http://www.seisomapaikka.com/) tarjonnasta kahden euron alennettuun hintaan. Fokustarralla opiskelijahintaisesta lipusta saa siis pois vielä kaksi euroa! Seuraava tapahtuma Seisomapaikalla on 15.3. järjestettävä All English Night – Icelandic Comedy Invasion, jossa mukana loistavat Hugleikur Dagsson, Ari Eldjárn ja MC Zaani! Tämä on nähtävä!

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/1425483134359480/?fref=ts

**Fokuslaisille etuja ravintoloista**

Fokuslaiset ovat oikeutettuja etuihin myös anniskeluravintola Rumassa, ravintola Shakerissa sekä sporttibaari Cheersissä. Lisätietoja eduista on tulossa lähiaikoina!

**Fokus ry:n kokous 3/2014**

Fokus ry:n seuraava kokous pidetään viikolla 12. Tarkempi ajankohta ja paikka selviävät lähiaikoina.

**Valiokuntien kokouksia**

 • JYY:n liikuntavaliokunnan kokous tiistaina 4.3. klo 16:15 Ilokiven lounasravintolan takaosassa
 • JYY:n kulttuurivaliokunnan kokous tiistaina 11.3. klo 16:15 Ilokiven hallituskabinetissa
 • JYY:n ympäristövaliokunnan kokous keskiviikkona 12.3. (aika ja paikka varmistuvat myöhemmin)
 • JYY:n sosiaalivaliokunnan kokous tiistaina 25.3. klo 16:15 Ilokiven lounasravintolan takaosassa

MENNEET TAPAHTUMAT

Fokuksen juhlavuoden avajaiset

28.1. Opinkiven saunalla räiskittiin tulevaa vuotta kiukaalle ja lakanalle, syötiin eksoottista uuniperunasalaattia ja haisteltiin joulu-unilta hiljalleen heräileviä kettukavereita. Tapahtumavastaavat kiittävät!

Fokuksen lautapeli-ilta

11.2. vietettiin Vakiopaineessa Fokuksen vuoden ensimmäistä lautapeli-iltaa. Pelejä pelailtiin Vakkarin yläkerrassa usean tunnin ajan. Fokus tarjosi pelailujen lomassa myös pientä purtavaa. Pelejä pelattiin laidasta laitaan Aliaksesta Trivial pursuitiin. Ilta oli onnistunut ja fokuskettuja saapui paikalle runsain joukoin!

Ystävänpäivä-sitsit
13.2. Ystävänpäivän aattoa vietettin sitsailemalla Raju Rakkaus -teemalla yhdessä Puolueen ja Mephiston kanssa. Jyväshovi tihkui seksiä kuin Eput konsanaan.

3miot!
20.2 juhlittiin ihka ensimmäisiä 3miobileitä Shakerissa, Rumassa ja Escapessa. Olitko mukana juhlimassa näitä ennennäkemättömiä poikkitieteellisiä bileitä? Mitä mieltä olit Kolmioista? Lähetä risusi ja ruususi osoitteeseen: outi.m.pasanen@student.jyu.fi. Ps. Seuraavat bileet on jo 20.3!

——————————–

Muutokset ovat mahdollisia, mutta niistä pyritään aina tiedottamaan hyvissä ajoin sekä sähköpostitse että Fokuksen Facebook-sivuilla. Seuraava Fokus-tiedote ilmestyy huhtikuun alussa.

Fokus toivottaa juuri Sinut lämpimästi tervetulleeksi mukaan toimintaansa! Nautitaan maaliskuusta ja monipuolisista tapahtumista ja tehdään yhdessä Fokuksesta meidän kaikkien näköinen ainejärjestö! :)

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *